Event Logger 8 je obrovský skok dopředu. Nainstaloval jsem ho a nechal tak jak je. Nejvíce mě zajímá logování trasy a to je super. Je možno si vybrat mezi zobrazením na Google Earth, nebo podrobný výpis (neví, jestli se tomu dá říci kniha jízd) v IE s mapou. Pravda, PC se přitom trochu zapotí. Ale není problém najít kde jsem se nacházel v určitý čas, jak jsem jel rychle, jak jsem byl vysoko a další, včetně označení polohy na mapě. A to kdekoli ve světě. Podle mého je mapa přehledná, čitelná a trasa velmi dobře označená.
Event Logger jsem používal od verze 6. Je to super doplněk pro navigaci. Nejvíce jsem to ocenil po návratu z dovolené (4500km D,A,I). Při zpracování videa není problém podle zakódovaného data a času ve videu zjistit, který záběr odkud je. Stačí to jen porovnat s logem trasy. Nebo se pokochat kde a jak rychle jsem to pražil po dálnici, kde a jak dlouho jsem stál v koloně, nebo dodatečně zjistit, že na pohled nelogické navigování od Miloslava bylo vlastně super. atd.
A ty nelogické přímky mezi body jsou místa, kde navigace ztratila signál (budovy, les, tunel,...) a navigace jednoduše spojí místo posledního signálu s místem, kde signál znovu zachytila.