Garmin nüvi 54 a plánování výletu

Vše o software od společnosti Garmin.

Moderátor: freewall

Garmin nüvi 54 a plánování výletu

Příspěvekod mir77 v 18.6.2014, 14:36

Včera mi přišel pro tátu Garmin nüvi 54 a zápasím tady s plánováním trasy. Sám mám zkušenosti spíše s navigacemi pro Android či dříve pro Windows Mobile platformu. Sám používám Sygica v telefonu, kde přidávání de facto libovolného množství průjezdních bodů podél trasy není problém, ale tady koukám, že lze přidat pouze jeden a to ještě pěkně blbým způsobem. Každopádně to je jedno, to se nedá nic dělat.
Chtěl jsem si tedy naplánovat cestu pomocí Base Campu, ale nějak tápu. V první řadě bych rád řekl, že mám pocit, že vyhledat lze pouze město. Jakmile zadám celou adresu, tak program neodpovídá a je zasekanej na tak dlouho, že už ani nečekám a radši ho rovnou shodím. Zkoušeno na dvou PC, takže v PC problém nebude.
Každopádně když trasu naplánuji, odkloním si jí třeba kudy potřebuji a pak ji importuji do zařízení, tak se mi importuje pouze nový bod do oblíbených. Pokud ho načtu, tak mi navigace sama spočítá celou trasu a bohužel defaultně, tzn. beze mnou nadefených průjezdních bodů. Tápu v tom už od včera. Je to neuvěřitelně user unfriendly, tak by mě zajímalo, co dělám špatně popřípadě jestli to vůbec nějak řešit jde.
Můj dotaz tedy: Jak efektivně naplánovat trasu v PC a pak jí přenést do navigace? Jde to vůbec?
mir77
 
Příspěvky: 2
Registrován: 19.6.2008, 3:33

Re: Garmin nüvi 54 a plánování výletu

Příspěvekod Chip.cz v 14.7.2014, 10:28

Tohle je výpis z parametrů GPS: "Garmin nuvi 54 Europe LIFETIME patří mezi jednoduché navigace bez zbytečných funkcí. V menu navigace nenajdete přehrávač obrázků, hudby či videa, neobsahuje ani Bluetooth pro spojení s mobilním telefonem
a nenabízí ani podrobné plánování tras pomocí PC.
Žádná z těchto funkcí ale není zásadní pro běžné využívání navigace. Na druhou stranu má Garmin nuvi 54 Europe LIFETIME díky absenci některých funkcí velmi jednoduché ovládání, které si osvojíte i bez dlouhého studování uživatelské příručky."
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
„Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: aby slušní lidé nedělali nic.“ Edmund Burke.
Uživatelský avatar
Chip.cz
 
Příspěvky: 143
Registrován: 31.12.2007, 12:17
Bydliště: Veselí nad Moravou

Re: Garmin nüvi 54 a plánování výletu

Příspěvekod mir77 v 14.7.2014, 15:36

Jj, už jsme to vrátil a dneska mě čeká v DatArtu vyspělejší model.
mir77
 
Příspěvky: 2
Registrován: 19.6.2008, 3:33


Zpět na Garmin

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron