Aponia, dotazy, připomínky, prostě diskuze
Moderátor: eidz
Re: Aponia, dotazy, připomínky, prostě diskuze
Ať jdou už všichni do pytle. To chtějí všechny navigace položit ?? Myslím tím všechny, kam šly importovat body zájmu třetích stran ??
- Scorpio_cz
Pravda.
První odpověď přišla po 30 dnech (kalendářních).
Odpověděl jsem během cca 20 minut, že jako kompenzaci přijímám mapy NavTEQ.
Právě dnes přišla odpověď - kód na NavTEQ mapy, takže si to aktivuju a uvidím.
Ne že bych byl z map NavTEQ urvanej, ale je to (v současné době už asi jediná) _placená_ alternativa k mapám TomTom.
Pak už zbývají jen OSM mapy, nicméně naprosto nevím jaká navigace je vlastně ještě používá - viz níže.
TomTom => mapy TomTom (bez možnosti výběru)
Sygic => mapy TomTom (bez možnosti výběru)
BOR (powered by Sygic) => mapy TomTom (bez možnosti výběru)
Apponia => mapy CEDA jsou asi mrtvé, čily zbývají mapy NavTEQ (a už taky bez možnosti výběru)
Offline Maps & Navigation => nevím co používá za mapy, a jak dlouho vydrží ...
... => má totiž adresu vývojáře tam co BOR : http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f ... 492#p53492
Nějak nemám pocit že bych měl moc na výběr
První odpověď přišla po 30 dnech (kalendářních).
Odpověděl jsem během cca 20 minut, že jako kompenzaci přijímám mapy NavTEQ.
Právě dnes přišla odpověď - kód na NavTEQ mapy, takže si to aktivuju a uvidím.
Ne že bych byl z map NavTEQ urvanej, ale je to (v současné době už asi jediná) _placená_ alternativa k mapám TomTom.
Pak už zbývají jen OSM mapy, nicméně naprosto nevím jaká navigace je vlastně ještě používá - viz níže.
TomTom => mapy TomTom (bez možnosti výběru)
Sygic => mapy TomTom (bez možnosti výběru)
BOR (powered by Sygic) => mapy TomTom (bez možnosti výběru)
Apponia => mapy CEDA jsou asi mrtvé, čily zbývají mapy NavTEQ (a už taky bez možnosti výběru)
Offline Maps & Navigation => nevím co používá za mapy, a jak dlouho vydrží ...
... => má totiž adresu vývojáře tam co BOR : http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f ... 492#p53492
Nějak nemám pocit že bych měl moc na výběr
Naposledy upravil(a) Scorpio_cz dne 18.10.2016, 9:43, celkem upraveno 1 x.
Je to přesně tak.
- Scorpio_cz
Téma (nebo spíš navigace) Aponia už jsou asi mrtvé.
Za celý rok jsem nedostal žádné aktualizace map - ani Ceda, ani Navteq.
Takže mi zbyly rok staré mapy Navteq (2016Q3) a dva roky staé mapy Ceda (2015Q3)
Za celý rok jsem nedostal žádné aktualizace map - ani Ceda, ani Navteq.
Takže mi zbyly rok staré mapy Navteq (2016Q3) a dva roky staé mapy Ceda (2015Q3)
Naprosto mrtvé...
-
... a to je přesně ten důvod, proč jsem stále věrný GARMINu - žádný problém s mapami, body POI a další.
Používám jako i doplněk mapy od http://mapygarmin.wz.cz/stazeni_map.php fungují včetně vrstevnic pro turistickou mapu.
Používám jako i doplněk mapy od http://mapygarmin.wz.cz/stazeni_map.php fungují včetně vrstevnic pro turistickou mapu.
Nüvi 40
ZX Spectrum 48K
ZX Spectrum 48K
Já jsem sice také věrný Garminu, ale určitě ne pro jejich spolehlivost - aktualizace jejich map je tristní...
Spíš jen proto, že jsem se naučil pracovat s vlastními body.
A protože to trvalo dlouho, tak se už nechci přeškolovat na nový typ...
Spíš jen proto, že jsem se naučil pracovat s vlastními body.
A protože to trvalo dlouho, tak se už nechci přeškolovat na nový typ...
Garmin nüvi 56 Lifetime
Octavia 1.8T 110kW
Octavia 1.8T 110kW
-
... a je problém si nové mapy stáhnout z jiného místa ?
Myslím tím NT, tak i NTU, bohužel jsou ale tyto mypy bez JCV. Kterou variantu potřebujete ?
Myslím tím NT, tak i NTU, bohužel jsou ale tyto mypy bez JCV. Kterou variantu potřebujete ?
Nüvi 40
ZX Spectrum 48K
ZX Spectrum 48K
Upřímně řečeno, tak neaktuálnost map Garmin mne rozčiluje spíše jen z principu (že se dokáží se zobrazením nové silnice opozdit třeba o rok) než že by mi to nějak vadilo při ježdění. Zkusil jsem i Dave_Luv, ale to nějak divně navrhovalo trasy.
A nejsem vůbec jistý, že kdybych přešel třeba na TT, že bych na tom nenašel jiné "blechy".
A nejsem vůbec jistý, že kdybych přešel třeba na TT, že bych na tom nenašel jiné "blechy".
Garmin nüvi 56 Lifetime
Octavia 1.8T 110kW
Octavia 1.8T 110kW
Na TT vůbec nepřecházej. Od majitelů slyším víc a víc stížností na TT.....Evidentně od doby, kdy začali utínat TT Home, a přešli na to, že se TT připojuje pouze jako síťové zařízení, tak to byl první krok k výrobě problémů a ztrácení zakazníků, kteří byli zvyklí na bezchybné fungování, stahování map, instalaci atd atd....
TomTomářům jsem záviděl jednu věc (měl jsem ze začátku TT půjčeného). Klasický náhled trasy je u TT tak nějak reálnější než u Garmina. Ani nevím čím to je. Když jsem zkoušel obě najednou vedle sebe, tak klasickém zobrazení měl TT jiný úhel pohledu nad vozovkou než Garmin. Jezdit s TT v noci neznámou trasou bylo jako jezdit s navigátorem na rallye, který říká: "Levá tři, pravá pět". Člověk přesně věděl jak zatáčka vypadá a jak do ní může najet. To s Garminem nejde, ten trasu zobrazuje skoro jako rovinu. Když už někde ukáže 90° zatáčku, tak to je vracečka.
Zní to divně, vysvětlit to nedokážu, ale takhle jsem to vnímal...
Zní to divně, vysvětlit to nedokážu, ale takhle jsem to vnímal...
Garmin nüvi 56 Lifetime
Octavia 1.8T 110kW
Octavia 1.8T 110kW
Naprosto přesně vystiženo. TT byl fakt dobrej. Bohužel minulost...Je to škoda.
-
Měl jsem jako neznalý uživatel GARMINa zpočátku vypnutý ZOOM a pohled na trasu byl tristní. Po zapnutí je zobrazení velice reálné, řekl bych i přesný rádius zatáček. Pravda, mám stařičký Nüvi 40, zobrazení nových neznám.TomTomářům jsem záviděl jednu věc (měl jsem ze začátku TT půjčeného). Klasický náhled trasy je u TT tak nějak reálnější než u Garmina. Ani nevím čím to je....
Nüvi 40
ZX Spectrum 48K
ZX Spectrum 48K