iGo My Way 8 a POI

Vše o navigacích značky iGO a Mio

Moderator: Scorpio_cz

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby shaawa on 27.5.2008, 15:18

Tak já vám něco povím. Mám HTC Qtek9100, neboli Vario. Mám volné 19MB paměti a spustím iGO8 bez problémů s 8 mapami a v 3D. Vario mám nataktováno na 260MHz (hehe).
Návod na 1. první straně jsem aplikoval a POI i speedcam jedou v pohodě. Tím nechci zhazovat ty, kterým to nejede (různá prostředí). Jen ubezpečit, že to funguje, takže ti co pochybují - nemusí. Fakt to funguje. :palce:
Jen poznámka, v tom návodě na 1. straně není úplně jasná daná cesta k souborům, takže ja to mám v :
\Storage Card\iGO8\Content\Userdata\Poi\ - body zájmu a
\Storage Card\iGO8\Content\Speedcam\ - kamery.

Děkuji za návody, pmohly. :palec:
shaawa
 
Posts: 2
Joined: 1.10.2007, 9:40

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby Docent on 27.5.2008, 15:33

shaawa wrote: Mám volné 19MB paměti a spustím iGO8 bez problémů s 8 mapami a v 3D.

Já ho taky spustím, ale mezi spuštěním aplikace a jejím během, resp. navigováním během jízdy, bude asi kapánek rozdíl. No nic, napiš Maďarům, že jsou joudové, když jako doporučení dávají 128 MB RAM.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby godz on 27.5.2008, 16:43

já už to zkoušel na trase cca 400 km se třemi průjezdními body, asi 8x přepočítávalo trasu, páč sem se seknul v odbočkách a celou tu trasu vydrželo bez pádu. upozorňuju, že mám vypnutý budovy - naco taky, když nikde nejsou a terén mám na nízký detaily.
výpočet 140km trasy po okreskách mi na 163mhz procesoru trvá asi 8sec, což je někdy málo, ale někdy je to taky věčnost - když na tříproudé silnici ve 100km/h auto na autě přemejšlim, jestli mám zůstat v pruhu nebo přejet a odbočit...
btw, včera jsem si taky nainstaloval safe mode, a po restartu mám místo 26mega volnejch 29mega, takže nic moc rozdíl. čekal bych tak 26 a 35.
User avatar
godz
 
Posts: 19
Joined: 22.5.2008, 7:07

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby Docent on 27.5.2008, 17:16

No, ono to navigovalo, akorát že šipka se pohybovala po nějaké šedé ploše a silnice občas problikla... Normálně to fungovalo jen po nabootování v nouzovém režimu.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby xclev on 27.5.2008, 18:28

mam problem prevedl jsem vlastn poi z igo 06+ v poi expl. do formatu xxx.csv.. ale jk mam zachazet s tim scriptem.. nebo co dal ... diky
xclev
 
Posts: 3
Joined: 20.4.2007, 14:36

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby godz on 27.5.2008, 20:56

2 docent: a co že to máš za stroj?
a nemáš trošku vyhoněný ty detaily a tak?
User avatar
godz
 
Posts: 19
Joined: 22.5.2008, 7:07

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby shaawa on 27.5.2008, 21:54

docente, docente. Vy budete pěknej rejpal. Jezdil jsem dneska pouze po Praze, ale o to hůř, protože jsem záměrně zadal jeden cíl a neustále měnil trasu, takže to přepočítávalo každou chvíli. Pro jistotu jsem vypnul 3D objekty. Navigace fungovala dobře.
Ale v mém předchozím příspěvku mi šlo hlavně o zdůraznění funkčnosti návodu, který je na 1. straně. A tím vlít trochu povzbuzení těm, kteří si zoufají, že nemohou přidat POI a kamery. No flames! :koul:
shaawa
 
Posts: 2
Joined: 1.10.2007, 9:40

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby Docent on 28.5.2008, 0:11

godz wrote:2 docent: a co že to máš za stroj?

Se ti nezobrazuje můj podpis :( ?
S příspěvky k iGO 8 končím, původně jsem si "to" chtěl koupit, vyzkoušel jsem to, a je to sračka májová, ty 3D budovy jsou dobré jako pouťová atrakce, 3D terén dobrý pro slepce, kteří nepoznají, jestli jsou v Alpách nebo v Polabí.
Napříště svoji energii věnuji pouze programům, které jsou hodny slova "navigace", dětské omalovánky nechávám dětem :osli: .
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby godz on 28.5.2008, 6:58

Se hned nečil. Já vim, co máš za cihlu, právě se divim, že reptáš, když já jsem se svýma 64Mb RAM a 163MHz ARM procesor v pohodě a aplikace mi běží bez problémů.
Spíš by mě zajímalo, jak je to s těmi vlastními poi v 3d. Včera jsem zjistil, že mi u některých mnou ikonu zobrazilo, ale ne u těch, co bych chtěl. Tak mě to nabudilo na další pátrání a zkoušení. Akorát se nemám čeho chytit...
User avatar
godz
 
Posts: 19
Joined: 22.5.2008, 7:07

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby Docent on 28.5.2008, 8:02

Já se nečílím, já jenom konstantuju fakta :grin: . Mně to prostě pořádně nechodí, takže jsem za stejné peníze zakoupil to, co mám v podpisu, to chodí jak z praku, navíc je to jediná navigace, která naviguje tak, jak bych si vybral podle mapy (asi má nějakou intuici :mrk: ), takže pohoda.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby godz on 28.5.2008, 8:41

am jsem zatím na dlouhou trasu netestoval, ale už jsem zvědavej. koukal jsem na pl weby, že jde rozšířit menu, ale asi to bude o nějaký nepotřebný kravinky. a ještě bych se chtěl mrknout na barvy mapy, atd...


patří to úplně jinam. pardón
Last edited by godz on 4.6.2008, 13:08, edited 1 time in total.
User avatar
godz
 
Posts: 19
Joined: 22.5.2008, 7:07

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby godz on 28.5.2008, 10:00

TAKŽE POZOR
Problém s nezobrazováním ikonek vyyřešen. Píšu to pro ty, kteří by se s tímto problémem také setkali. Takže abych to uvedl. Šlo mi o to, že kromě speedcam.txt jsem měl nahrané své poi radarů z poi.cz. Každému druhu jsem přiřadil ikonku (mobilní-auto, semafórvý - semafor, atd.) Chtěl jsem to pro upřesnění - aby např, když mi igo bude hlásit radar v nějaký vesnici, kde široko daleko nikdo není, tak mrknu a vedle uvidím ikonku policejní kontroly a už vím, po čem mám koukat.
Ovšem pořád se mi zobrazovala jednotná ikonka vedle obrázku radaru. A nyní jsem zjistil proč. Když jsem dal speedcam.* pryč, tak se najednou všechny ikonky objevily správně a z toho plyne, že se to nějak tluče, když maj dvě věci stejnou souřadnici. Co s tím? Abych u každý pozice přepisoval vteřinu, se mi nechce. Asi se na to budu muset vykašlat. Alespoň, že vím, čím to bylo.
Děkuji za pozornost
User avatar
godz
 
Posts: 19
Joined: 22.5.2008, 7:07

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby hpa on 4.6.2008, 12:07

ATom wrote:A taky je dost škoda, že při slučování kategorii do KML se nepoužívá <folder> pro ohraničení jednotlivých podskupin



Udelal jsem perlovej skriptik, kterej slouci kmlka v jednom adresari do skupin a podskupin podle shody v nazvu.

Prikladam jej (je potreba mit knihovnu XSH2)

EDIT: Zda se, ze nejde prilozit soubor. Napiste si SZ.
MIO A701
mini SD SanDisk Ultra II USB 1 GB
ROM OKI 024 PLUS
User avatar
hpa
 
Posts: 24
Joined: 6.9.2006, 14:59

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby Dandak on 11.6.2008, 13:16

A můj dotaz: pokud mám v PC sehnané speedcam.txt pro ČR, SR, Rakousko, Maďarsko, Srbsko, Makedonii a Řecko, jak to sloučit v přístroji do jednoho speedcam.txt - VYŘEŠENO, POCHOPIL JSEM SYSTÉM PRO UPDATE TĚCH SOUBORŮ *SPDB A *.SPUD :-)
Dandak
 
Posts: 1
Joined: 25.6.2007, 11:56

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby polakt on 18.6.2008, 15:52

Ahoj vsichni, potreboval bych vedet jestli jsou v zakladni verzi iGO8 ulozeny POI jako napr. benzinky, hotely atd., protoze ja vidim v POI kategorie, ale prazdne a neni tam ani jediny POI. A jestli ano tak jestli me nekdo poradi jak tam tyto POI dostat. V predchozi verzi iGO6 byly v zakladu vsechny POI. Tady na serveru jsou vetsinou POI z CZ a ja bych potreboval celoevropske.

Diky
polakt
 
Posts: 1
Joined: 18.6.2008, 15:24

PreviousNext

Return to iGO / Mio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest