iGo My Way 8 a POI

Vše o navigacích značky iGO a Mio

Moderator: Scorpio_cz

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby arco on 29.6.2008, 0:50

Dandak wrote:A můj dotaz: pokud mám v PC sehnané speedcam.txt pro ČR, SR, Rakousko, Maďarsko, Srbsko, Makedonii a Řecko, jak to sloučit v přístroji do jednoho speedcam.txt - VYŘEŠENO, POCHOPIL JSEM SYSTÉM PRO UPDATE TĚCH SOUBORŮ *SPDB A *.SPUD :-)


Mohl bys zde, prosím, uveřejnit, jak ty jednotlivé speedcam.txt sloučit? Stačí nakopírovat obsahy jednotlivých souborů do jednoho nebo je na to nějaký jiný postup? Prošel jsem celé forum a nějak to nemohu najít.

Dík
arco
 
Posts: 1
Joined: 29.6.2008, 0:33

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby Dilv on 15.7.2008, 23:47

xclev wrote:mam problem prevedl jsem vlastn poi z igo 06+ v poi expl. do formatu xxx.csv.. ale jk mam zachazet s tim scriptem.. nebo co dal ... diky



Rád bych se připojil, pomohl by někdo s operací "transformování"? Aspoň rozepsat podrobněji či vypsat příkaz, nepovažuji se v oblasti IT za uplnou lamu, ale na tohle (script) jsem narazil poprvé... Přeci jen, že by se mi chtělo všehchny mé POI z iGO 2006 dle souřadnic přepisovat ručně od 08, to snad ani ne... Předem děkuji!
Dilv
 
Posts: 1
Joined: 15.7.2008, 22:47

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby audis on 13.8.2008, 20:52

arco wrote:
Dandak wrote:A můj dotaz: pokud mám v PC sehnané speedcam.txt pro ČR, SR, Rakousko, Maďarsko, Srbsko, Makedonii a Řecko, jak to sloučit v přístroji do jednoho speedcam.txt - VYŘEŠENO, POCHOPIL JSEM SYSTÉM PRO UPDATE TĚCH SOUBORŮ *SPDB A *.SPUD :-)


Mohl bys zde, prosím, uveřejnit, jak ty jednotlivé speedcam.txt sloučit? Stačí nakopírovat obsahy jednotlivých souborů do jednoho nebo je na to nějaký jiný postup? Prošel jsem celé forum a nějak to nemohu najít.

Dík

připojuji se žádostí o návod nebo nějaké udělátko, jak sloučit speedcams.txt z více souborů (zemí) do jednoho! nejsem lama, ale ani žádný expert na pc a ppc a další výpočetní zařízení... děkujeme všichni!

OFFTOPIC - pouze konstatování pro srovnání: díky tomu, že jsem včera nakopíroval kml soubory do jiné složky a přehledl jsem složku userdata, dnes po uspěšném impportu poi bodu (děkuji poi.cz a strážným andělům) prohlašuji, že po spuštění Igo8 se Igo na 5 - 10 minut choval přibžděně, ale uplně se nezasekl. Souboru bylo 41, celková velikost 6,5 MB. Mám pda 400MHz procesor a 64 Mbram.
User avatar
audis
 
Posts: 67
Joined: 16.7.2008, 9:22

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby godz on 14.8.2008, 17:41

update speedcam se dělá tak, že se přihraje nový texťák a spustí se igo. nebo se vezmou texťáky ze všech zemí a nakpírují se pod sebou. ale osobně nevím, kdo kdy využije celou eu, která má asi 2mega. možná řidiči kamionů.

poi při nahrávání opravdu zaseknou stroj na několik (i desítek) minut. mě zhruba 8mega trvalo asi 45min (HP 166Mhz). je to normální.
User avatar
godz
 
Posts: 19
Joined: 22.5.2008, 7:07

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby Docent on 14.8.2008, 18:56

godz wrote:nebo se vezmou texťáky ze všech zemí a nakpírují se pod sebou. ale osobně nevím, kdo kdy využije celou eu, která má asi 2mega. možná řidiči kamionů.

Texťáky všech zemí, spojte se :grin: . Bych taky řekl, že smysl nahrávat jiné státy než ČR to má třeba při cestě na dovolenou, jinak to zbytečně zabírá místo na kartě a zpomaluje navigaci...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby pistata on 15.1.2009, 16:58

Ahoj Henry,
mozes prosim skontrolovat upravu ktora umiestni telefonne cislo do elementu <phoneNumber>.
Funguje to super :palec: s CZ telefonnym cislo (zacinajucim +420...), ale so Slovenskym tel. cislom nefunguje :KO: .

------------------------------------
kml s CZ cislom:
------------------------------------
<Placemark>
<name>SQUASH Stříbro</name>
<description>sportovní hala</description>
<phoneNumber>+420724300163</phoneNumber>
<Point><coordinates>20.646760,49.042397,0</coordinates></Point>
</Placemark>

------------------------------------
kml s SK cislom:
------------------------------------
<Placemark>
<name>SQUASH Stříbro</name>
<description>sportovní hala>421724300163</description>
<Point><coordinates>20.646760,49.042397,0</coordinates></Point>
</Placemark>

Dik moc,
pistata
pistata
 
Posts: 2
Joined: 13.1.2009, 19:21

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby Henry on 15.1.2009, 23:29

Upravil jsem to (ale nekontroloval, tak kdyby byl problém, tak sem napiš).
Henry
 
Posts: 1330
Joined: 2.10.2005, 19:43
Location: Bolatice

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby pistata on 16.1.2009, 18:07

Funguje - dik moc. 8-)
pistata
 
Posts: 2
Joined: 13.1.2009, 19:21

Ikony POI

Postby marklar on 19.1.2009, 19:30

Ahoj,stáhnout a zprovoznit body POI v IGO8 umím,ale jak s tou ikonkou? Stáhnu ikonku a kam ji mám uložit,aby se potom v nabídce ukázala a já ji mohl přiřadit k vybranému POI?

Edit Jirásek: Přesunuto sem, nebyl důvod k založení nového vlákna.
User avatar
marklar
 
Posts: 9
Joined: 17.1.2009, 14:28

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby marklar on 21.1.2009, 14:40

V UI_IGO8 je Common a tam je např Core.bmp a Core.spr a všechny proužky jsou v bmp a i v spr. Jak se tedy vytváří to .SPR ?? Tak nějak jsem naivně myslel,že po vložení ikona.bmp se po restartu vytvoří sama ikona.spr a obrázek se už bude zobrazovat v nabídce, :zamysl: ale bohužel ne. :hudry: Jak se tam teda ty ikony dají přidat ??? :zed:
User avatar
marklar
 
Posts: 9
Joined: 17.1.2009, 14:28

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby mfh777 on 31.3.2009, 16:06

Zdravim!

Rad bych se zeptal tvurcu parseru na POI.CZ, jestli by nezvazili napsat
-bud: nejaky rozumny generator csv, ktere by neorezaval a nespojoval polozky zaznamu
a/nebo
-primo generovani user.upoi s moznosti pojmenovani skupin

...mam igo 8.3.x a ponevadz kml soubory zpomaluji celou navigaci a zrejme ani nejdou nejak solidne
zaradit mezi "defaulni" poi, rad bych mel moznost bud primeho generovani UPOI nebo normalniho csv.

normalnim csv myslim to, ze se mi nestane napriklad toto:

kml - ok:
<Folder><Placemark><name>DIV Mestské Nová Paka</name><description>F.F.Procházky 101</description><phoneNumber>+420493721928</phoneNumber><Point><coordinates>15.513610,50.495280,0</coordinates></Point></Placemark>

igo csv:
15.51361, 50.49528, DIV Mestské Nová Paka, F.F.Procházky 101 +420493721928

myslim, ze chybicek by se naslo asi vic, tady je to asi jen telefonni cislo.
rovnez bych uvital uzavreni textu do uvozovek nebot pouzita carka napr. v nazvu by byl asi problem...

diky!
mfh777
 
Posts: 2
Joined: 27.3.2009, 12:49

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby Henry on 31.3.2009, 16:39

Není čas - musím vydělávat.
Henry
 
Posts: 1330
Joined: 2.10.2005, 19:43
Location: Bolatice

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby Docent on 31.3.2009, 17:59

CSV soubor se snad nechá upravit v libovolném texťáku nebo třeba Excelu, já si tak CSV pro Automapu upravuji běžně... Protože kdyby měl Henry vyhovět mým náročným požadavkům, tak by se asi zvencnul a manželka se s ním rozvedla :mad2: .

Kdysi jsem se snažil některým správcům vysvětlit, že by měli při tvorbě POI dodržovat jistá pravidla, leč bylo mně odpovězeno, že oni jsou zvyklí dělat to tak, a dělat to budou na věčné časy a nikdy jinak, takže jsem své snahy vzdal, příslušné kategorie si upravil k obrazu svému, no a při změně v kategorii stáhnu nový soubor, porovnám změny s tím svým ideálním, opravím si svůj a je to :cheers: .
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby mfh777 on 1.4.2009, 13:48

to Docent:
jasne rozumim, jen sem volal alespon po csv, co obsahuje vsechno a s rozumnym oddelenim - proste zaklad....
samosebou to vypada tak, ze musim stahovat kml a jako xml je otevrit v exelu a srovnat data do sloupcu.

...ostatni csv a vetsina jinych je generovano s chybou...neco chybi a podobne.

diky.
mfh777
 
Posts: 2
Joined: 27.3.2009, 12:49

Re: iGo My Way 8 a POI

Postby Docent on 1.4.2009, 13:57

Tak teď nevím, jestli se nemám urazit :mrk: , protože ten CSV soubor pro iGO 2006 je udělanej tak, jak jsem ho chtěl já... Pokud si pamatuji (iGO už nepoužívám delší dobu), tak iGO POIExplorer bral všechno k 1. čárce jako název POI, ostatní byla poznámka. Takže dalo dost práce nastavit to tak, aby všechno nebylo v názvu nebo naopak v poznámce. Někde je tady k tomu tuším i diskuze...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

PreviousNext

Return to iGO / Mio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest