Radary v iGO

Vše o navigacích značky iGO a Mio

Moderator: Scorpio_cz

Radary v iGO

Postby charlie2806 on 15.9.2008, 22:58

Pokud se do adresare /iGO/POI/Speedcam zada soubor speedcameras.txt odsud z POI, po spusteni iGO se vytvori database radaru, ale neni respektovan ani uhel mereni ani smer.
Pokud nekde vezmu na netu soubor SpeedcamUpdates.spud a umistim do adresare, obsahuje vsechny udaje spravne.
Neznate nekdo zpusob jak ze souboru speedcameras.txt vytvorit zmineny SpeedcamUpdates.spud se spravnymi udaji o smerech mereni?
Android G1
Dwang 1.17.1
charlie2806
 
Posts: 6
Joined: 20.11.2006, 11:15

Re: Radary v iGO

Postby Jasper on 19.9.2008, 7:53

Znám ale není to nic jednoduchého. Existuje utilita vytvořená v MS Excel která umí pracovat se soubory ve formátu *.gpx, *.kml a *.spud a převádět je mezi sebou. Problém je že ani gpx nebo kml ty potřebné údaje nemá takže jedinou možností je naimportovat si z tohoto webu soubor formátu gpx a pak ručně doplnit všechny chybějící údaje. Při současném počtu radarů je to celkem slušná práce. Jinak pokud máš o radary spud zájem tak mnou vytvořený soubor je ke stažení zde http://forum.entershop.cz/viewtopic.php?f=7&t=6. Je průběžně aktualizován ale nekoresponduje úplně přesně se zdejší databází. Důvodem je že ne všechny změny které se zde provedou jsou jasně zřetelné (výmaz nebo přesunutí radaru) a těžko se pak hledají. Týká se to hlavně mobilních radarů kterých je nejvíc a špatně se v tom potom hledá jeden konkrétní záznam.
Mio C520FT+,iGo8 8.0.0.44366
Skin Riks 2.6 tS+, Unlock MioPocket
http://forum.entershop.cz/index.php
http://tomasii.cdc.cz/
User avatar
Jasper
 
Posts: 35
Joined: 29.7.2007, 9:30
Location: Praha 9 - Kbely

Re: Radary v iGO

Postby charlie2806 on 19.9.2008, 10:58

Ja nejakou utilitu xls nasel, ale ta nefunguje, alespon me ne ;-)
Do xls by se dal dostat prece soubor speedcam.txt, ktery ty udaje obsahuje
Android G1
Dwang 1.17.1
charlie2806
 
Posts: 6
Joined: 20.11.2006, 11:15

Re: Radary v iGO

Postby Jasper on 19.9.2008, 12:10

To máš sice pravdu taková možnost existuje. Ale v tom případě budeš muset opravit typ radaru a směr měření protože ta utilita nepracuje u těchto údajů s čísly ale s názvy. Toto jsem chtěl dělat na začátku ale dnes již nemůžu neboť jsem u spousty radarů opravil jejich pozice (pokud byly daleko od silnice), změnil typ semaforového radaru a nastavil u něj rychlost 0 protože jinak iGo zbytečně řve. Upravil jsem některé úsekové měření atd. Prostě těch změn proti zdejší databázi je už tolik že tenhle způsob pro mě nepřipadá v úvahu.
Mio C520FT+,iGo8 8.0.0.44366
Skin Riks 2.6 tS+, Unlock MioPocket
http://forum.entershop.cz/index.php
http://tomasii.cdc.cz/
User avatar
Jasper
 
Posts: 35
Joined: 29.7.2007, 9:30
Location: Praha 9 - Kbely

Re: Radary v iGO

Postby Docent on 19.9.2008, 13:27

No fajn, a teď nám ještě řekni, proč sis to upravoval soukromě a nezadal ty opravy sem :koul: (bohužel mně tu chybí smajlík ťukající si na čelíčko)?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: Radary v iGO

Postby Jasper on 19.9.2008, 13:58

Já myslím že tady se to rozebíralo už několikrát. Tedy to umístění radarů daleko mimo silnici. A nikdy to nikam nevedlo. Chápu že je těžké vytvořit soubor aby byl ideální pro všechny navigace proto jsem to upravil tak aby IGO8 radary správně detekovalo. Ty ostatní změny jsou víceméně kosmetické a souvisí především se správnou detekcí úsekových radarů tedy jejich počátek a konec a pak úsekových radarů v tunelech kde má iGO8 trochu problém. U semaforů se to týká typu a nastavené rychlosti. Ty ostatní podstatné změny jsem tady zadával. Navíc jsem gumajzovi nabízel možnost že ten můj soubor dám na zdejší stránky k dispozici. Oplátkou jsem za to chtěl aby mě informoval o změnách v souborech. Samozřejmě poznám když přidá nový radar ale pokud nějaký odstraní tak to dost těžko (hlavně u mobilů) v tom velkém množství hledám. Jeho odpověď byla celkem logická. Už teď s tím má dost práce a nemá čas to ještě předávat dál. Tomu samozřejmě rozumím a proto jsem se rozhodl tvořit tuto verzi radarů pro iGO8. Navíc v návodu k instalaci jasně prezentuji tyto stránky. Takže ten smajlík co si ťuká na čelíčko je bezpředmětný.
Mio C520FT+,iGo8 8.0.0.44366
Skin Riks 2.6 tS+, Unlock MioPocket
http://forum.entershop.cz/index.php
http://tomasii.cdc.cz/
User avatar
Jasper
 
Posts: 35
Joined: 29.7.2007, 9:30
Location: Praha 9 - Kbely

Re: Radary v iGO

Postby Scorpio_cz on 19.9.2008, 15:51

To : Jasper

Děkuji, vyzkouším. Máš pravdu že některá úseková měření, jmenovitě to na začátku jižní spojky od BM směr P10 iGO8 nerozdejchá podle TXT. Tunelový mi vynechává uplně ...
User avatar
Scorpio_cz
 
Posts: 678
Joined: 5.6.2008, 21:21

Re: Radary v iGO

Postby Scorpio_cz on 30.9.2008, 7:41

Tak jsem zkoušel Jasperovu databázi, ale ani tady nefunguje korektně první úsekáč v Praze na jižní spojce směrem od Barandovského mostu. Začátek měřeného úseku je OK, ale konec ne.

To : Jasper Bylo by možné se na to podívat ?
User avatar
Scorpio_cz
 
Posts: 678
Joined: 5.6.2008, 21:21

Re: Radary v iGO

Postby Jasper on 2.10.2008, 5:21

To má jednoduchý důvod. Na základě přání dalších uživatelů byla Jižní spojka rozšířena o ten sporný meziúsek který se tady taky řešil. Takže konec je v podstatě až u sjezdu na Spořilově.
Mio C520FT+,iGo8 8.0.0.44366
Skin Riks 2.6 tS+, Unlock MioPocket
http://forum.entershop.cz/index.php
http://tomasii.cdc.cz/
User avatar
Jasper
 
Posts: 35
Joined: 29.7.2007, 9:30
Location: Praha 9 - Kbely

Re: Radary v iGO

Postby Scorpio_cz on 2.10.2008, 7:48

To : Jasper Děkuji za objasnění ...

Tak máte lidičky pravdu ... oni tam opravdu udělali "virtuální" úsek - to bych se z toho fakt 8o)

Tady to je ... všechny úsekový měření a podobný vosloviny :

Code: Select All
http://doprava.praha-mesto.cz/(t24qnf453ecrx545itwp4irm)/default.aspx?ido=7901&sh=-74891013&size=1


A ten spornej "virtuální" úsek ... a těch % překročení je tak kurňá hodně :

Code: Select All
http://doprava.praha-mesto.cz/(t24qnf453ecrx545itwp4irm)/default.aspx?ido=9748&sh=1641354779


Panečku to je hlííííma :zed: :zed: :zed: :zed:
User avatar
Scorpio_cz
 
Posts: 678
Joined: 5.6.2008, 21:21

Re: Radary v iGO

Postby speedcams.hu on 4.10.2008, 21:34

Nem speedcams portal http://www.speedcams.hu
speedcams.hu
 
Posts: 1
Joined: 4.10.2008, 21:33

iGO na HTC Diamond

Postby 21let on 15.10.2008, 10:49

Zdravim, stahl jsem si iGO 8 verze: 8.0.0.44366

bohužel když nahraju do content/speedcam soubor speedcam.txt, vytvori se sice dalsi soubory v adresari, ale v mapach se mi radary nezobrazuje (v nastaveni jej mam zapnute), neumi tato verze s radary spolupracovat? Ma nekdo novejsi verzi nebo delam nekde nejaky problem?

Diky Tom
21let
 
Posts: 7
Joined: 15.10.2008, 10:47

Re: iGO na HTC Diamond

Postby Scorpio_cz on 15.10.2008, 11:32

iGO 8.0.0.44366 je už celkem dost starší verze.
Momentálně jsou pro PDA aktuální verze 8.0.0.49545 (oficiální stabilní) a 8.0.0.54000 (neznámého původu) :mad2:
Zobrazování radarů a varování před radary může být modifikováno i použitým skinem - skiny umí i další záludnosti :hmm:
User avatar
Scorpio_cz
 
Posts: 678
Joined: 5.6.2008, 21:21

Re: iGO na HTC Diamond

Postby 21let on 15.10.2008, 20:19

Diky za info, zkusim zmenit SKIN, ale zvlastnmi je i to, ze kdyz v mape zadam navigovat na nejakou adresu, tak se mi zobrazi nabidka, zvlit jako cil a kdyz na to kliknu tak se mi nevypocita ani trasa k ulici kterou potrebuji

EDIT Jirásek: Necituj předchozí příspěvek, je to zbytečné. Upraveno.
21let
 
Posts: 7
Joined: 15.10.2008, 10:47

Re: Radary v iGO

Postby 21let on 15.10.2008, 21:23

Tak jsem upravil iGO, nahrál tedy do /content/speedcam soubor speedcam.txt, ale bohuzel radary se stale nezobrazuji, na jinem HTC co jsem mel a mel jsem starsi verzi, vse fungovalo :-( Poradite mi prosim nekdo?
21let
 
Posts: 7
Joined: 15.10.2008, 10:47

Next

Return to iGO / Mio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron