TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Funkce TMC v navigacích TomTom.

TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby BeowulfX on 28.9.2006, 10:12

Zdravím všechny, na oficiálních stránkách TomToma Go jsem se dočetl, že od 26.října 2006 už je k dispozici nový RDS-TMC příjmač dopravních informací, který by měl být plně kompaktibilní s nejnovějším TomTomem Go 910 a jeho softwarem pry by měl být za cenu 3000 Kč Nevíte někdo kde by ho bylo možno sehnat ?
BeowulfX
 
Posts: 2
Joined: 17.7.2006, 11:18

Postby MirekP on 28.9.2006, 12:27

Zdravim, TMC kabel na 910 shanim jiz od cervence, v zahranici snad taktez nedostatkove zbozi. V CR pravidelne zkousim inetove obchody mavexshop a shop.palmpc.cz Na obou je v nabidce, ikdyz s poznamkou prodeje od rijna (neustale se oddaluje). Tak snad konecne bude :lol: PS. cena je i priznivejsi. M.
User avatar
MirekP
 
Posts: 10
Joined: 26.7.2006, 23:18
Location: Praha

RDS/TMC

Postby BeowulfX on 29.9.2006, 11:30

No tak jsem se dival na ty WWW které jsi tady zmínil a ten kabel už tam mají v prodeji za 2600 ,- :lol: Takže hurá nakupovat....
BeowulfX
 
Posts: 2
Joined: 17.7.2006, 11:18

Postby FerdaXXL on 12.1.2007, 5:38

Tak vcera jsem si ho poridil z nemecka za 69 euro ze SATURNU tj. cca 1930 ,- Kc tak jsem zvedav. Jak jste spokojeni s RDS-TMC ???
FerdaXXL
 
Posts: 90
Joined: 11.1.2007, 7:08
Location: Praha

Postby Kamikaze on 12.1.2007, 14:24

Ja jsem ten RDS-TMC dostal primo k navigaci...
Jak jste s tim spokojeni a jak to spolehlive funguje? Ja jsem se jeste nedokopal ho pripojit :o
Kamikaze
 
Posts: 11
Joined: 11.1.2007, 13:20
Location: HK

Postby FerdaXXL on 14.1.2007, 18:41

Kamikaze wrote:Ja jsem ten RDS-TMC dostal primo k navigaci...
Jak jste s tim spokojeni a jak to spolehlive funguje? Ja jsem se jeste nedokopal ho pripojit :o


Tak jsem ho hned zapojil. Jezdim dost po Praze, ale zatim jsem si nevsim, ze by nastalo nejake zlepseni nebo zmena !!!. Jen to divně vypada prilepene na skle a obcas snimac při jizde odpadava ze skla. V nasteni TT 510 jsem nic nenasel. Funguje to nekomu ???
FerdaXXL
 
Posts: 90
Joined: 11.1.2007, 7:08
Location: Praha

Postby vojta66 on 14.1.2007, 21:00

tady je vcelku obsáhlá diskuse průkopníků:
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.ph ... &start=120
User avatar
vojta66
 
Posts: 767
Joined: 18.10.2006, 20:19
Location: Praha, matka měst

Postby Kamikaze on 15.1.2007, 20:41

FerdaXXL wrote:Tak jsem ho hned zapojil. Jezdim dost po Praze, ale zatim jsem si nevsim, ze by nastalo nejake zlepseni nebo zmena !!!. Jen to divně vypada prilepene na skle a obcas snimac při jizde odpadava ze skla. V nasteni TT 510 jsem nic nenasel. Funguje to nekomu ???


Mam taky TT 510 a uz jsem to zapojil.. Vypada to fakt divne, ale jeste jsem ani pri razantnim blbnuti neodlepil prijimac ze skla. Jinak v rohu obrazovky (vpravo nahore) sviti zelena kontrolka a kdyz vyndam GPS z drzaku tak mi to napise, ze je odpojenej, jezdim po Kralovehradeckem a Pardubickem kraji, v Praze jsem s tim jeste nejel, ale vubec nic zatim neregistruji krome toho, ze mam plno dalsich dratu na pristrojovce :)
Kamikaze
 
Posts: 11
Joined: 11.1.2007, 13:20
Location: HK

Postby Kamikaze on 25.1.2007, 20:14

Tak to stale zkousim, uz jsem to navesil tak, ze to chyta stanice, ale jeste ani jednou mi to nechytlo CR1 ktery jako jediny ty informace vysila..... Chyta to vsechno mozny... Shit, ma s tim nekdo zkusenost????
Kamikaze
 
Posts: 11
Joined: 11.1.2007, 13:20
Location: HK

Postby FerdaXXL on 25.1.2007, 21:49

Kamikaze wrote:Tak to stale zkousim, uz jsem to navesil tak, ze to chyta stanice, ale jeste ani jednou mi to nechytlo CR1 ktery jako jediny ty informace vysila..... Chyta to vsechno mozny... Shit, ma s tim nekdo zkusenost????


Po Praze lze chytnout Reginu a CR1. Všimnul jsem si, že ve večerních hodinách při jízdě Prahou je signál stabilnější a snadněji se naladí. Občas to funguje a občas ne. Ale když to funguje je to celkem příjemné a i funkční (práce na silnici)

mám dotaz, když zastrčíš koncovku z RDS-TMC do držáku musíš pootáčet tim 3,5 mm jackem? Já mám trable s tím, že mi TT najde RDS-TMC jen když je ten konektor v určité poloze. Jinak TT ten přijímač nenajde. Nevím jestli je to kontaktem v držáku nebo samotnou koncovkou (jackem) přijímače. Jak to prosím tě funguje tobě?
Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....
Image
PS: Sori sa chibi a hrupki
FerdaXXL
 
Posts: 90
Joined: 11.1.2007, 7:08
Location: Praha

Postby Jirásek on 25.1.2007, 22:21

Pánové, nerad se vnucuji (v zhledem k mnou používané technologii navigace PDA mám s RDS/TMC smůlu :cry: ), ale dvě poznámky:

1) pro FerduXXL - tvůj popis problémů s kontaktem okazuje buď na vymačkaná nebo špatně najustovaná kontaktní pera v navigaci, nebo na porušený vodič v místě přechodu kabelu do jacka. Po zastrčení by měl být konektor volný, kabel či jiná překážka by ho neměla namáhat, vyvracet. Ale to jistě víš.

A druhá poznámka, přečetl jsem si i jiná fóra. Nepochybuji o tom, že přijímač neoplývá velikou citlivostí, ale obecně se k umístění antény (jakékoliv) dá řící, že by neměla být umístěná souběžně blízko kovových předmětů. Opakuji, hovořím o anténě, nikoliv o přijímači. Pokud je anténa integrována do přijímače, umístit přijímač dále od rámu skla. Další problém nastává u pokovených předních sklech. Některé novější modely aut využívají tuto technologii, která samozřejmě způsobuje výrazné snížení citlivosti. To se projevuje i u přijímače GPS, je nutná vnější anténa - zkušenost mojí maličkosti.

Jinak přeji hodně zdaru v průkopnické činnosti
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Postby libor_m on 26.1.2007, 10:06

No pokud nemáte integrovanou anténu, tak si dejte ypsilonko před rádio a napojte si to na anténu na autě.
PDA: HTC HD2 - TomTom 7.916 (9192), Navigon Mobile Navigator 7.4.0 (b950)
GPS: Navilock BT-338, Navigon TriCeiver s modulem TMC
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
User avatar
libor_m
Administrátor
 
Posts: 737
Joined: 4.10.2005, 9:36
Location: Praha 10 - Vinohrady

Postby FerdaXXL on 26.1.2007, 11:07

jj taky jsem tady o tom někde četl. Jen by mě zajímalo jak to moc pomůže nebo jestli to vůbec pomůže a jestli se nezhorší příjem radia. Taky jsem nad tím uvažoval. Ale asi by nešlo použít klasické „Y“ třebas 75 ohmové (TV). Tam jsou odpory řazené do „hvězdy“ Má to FM „Y“ na sobě krabičku se součástkami nebo to jsou natvrdo spájené konektory. Pokud je to bez součástek, že bych okusil po delší době chuť kalafuny a cínu :idea: :?:

Taky řeším kde je problém. Jestli v jackovi RDS-TMC nebo v držáku 510-ky. Nevíte o autorizovaném servisu nejlépe v Praze na TomToma kde by mi to mohli odzkoušet? Na netu jsem zagooglil, ale nic moc jsem nenašel. Vždyť od čeho to mám v záruce ...

Proč já v*l si nekoupil PDAcko...
Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....
Image
PS: Sori sa chibi a hrupki
FerdaXXL
 
Posts: 90
Joined: 11.1.2007, 7:08
Location: Praha

Postby Jirásek on 26.1.2007, 11:54

Co se anténního rozbočení týče. Domnívám se, že se jedná o pásmo FM (VKV). Pak by se dal s úspěchem použít širokopásmový rozbočovač pro TV, ale pozor - hybridní, tzn. s vf trafem. Odporový bude také fungovat, ale má daleko větší útlum.
Další úskalí je v místě rozbočení. Některé autoantény mohou mít napájení po koaxu (u koncovky co se strká do radia je malá výhybka).
Doporučoval bych "nabastlit" TV rozbočovač (pro zkoušku klidně ten odporový, je výrazně levnějčí) a uvidí se, co to udělá. Je nutná i nějaká redukce mezi anténními konektory autorádia a antény. Impedance obecně také hraje svoji roli, ale v tomto případě nebude rozhodující nějaké drobné nepřizpůsobení. Pokud se to alespoň trochu zlepší, zkusil bych hybridní rozbočovač.

Držím palce a informujte o vývoji. Rád se poučím, i když to nemohu využít.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Postby Gumajz on 26.1.2007, 13:39

[ Taky řeším kde je problém. Jestli v jackovi RDS-TMC nebo v držáku 510-ky. Nevíte o autorizovaném servisu nejlépe v Praze na TomToma kde by mi to mohli odzkoušet? Na netu jsem zagooglil, ale nic moc jsem nenašel. Vždyť od čeho to mám v záruce ...

Proč já v*l si nekoupil PDAcko...[/quote] Je mi líto,že tě zklamu,ale autorizovaný servis na TOmToma je prý jen v Plzni.Aspoň to mi řekli v Datartu,když jsem reklamoval svého TomToma.Gumajz
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Next

Return to TomTom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest