TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Funkce TMC v navigacích TomTom.

Postby Jirásek on 26.1.2007, 16:55

Ještě k mému příspěvku výše. Odpoledne jsem vyzvedával manželku u Karláku (Praha) a měl jsem trochu času. Ve Václavské pasáži (Moráň) v obchodě s elektrosoučástkami (Compo, Po-Pá 9,00-18,00, 224923774)mají TV rozbošovač na feritovém jádře za 45 Kč. Není to sice standartní hybrid, ale je to lepší než odporový. Útlum cca 3 - 4 dB. Mají i různé konektory jak pro TV tak i k autoanténě.

Takže případný tip pro chlapce z Prahy.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Postby FerdaXXL on 26.1.2007, 19:50

Gumajz wrote:Je mi líto,že tě zklamu,ale autorizovaný servis na TOmToma je prý jen v Plzni.Aspoň to mi řekli v Datartu,když jsem reklamoval svého TomToma.Gumajz


dik za info , no tak to je pekny teda az v Plzni :( tak to je sila. Tak az pujdu kolem datartu tak se zeptam na kontakt. Nepamatujes si ho ciste nahodou :oops: Plzen kua. No je to blíž než Dusseldorf kde jsem si koupil RDS-TMC.
Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....
Image
PS: Sori sa chibi a hrupki
FerdaXXL
 
Posts: 90
Joined: 11.1.2007, 7:08
Location: Praha

Postby FerdaXXL on 26.1.2007, 19:59

Jirásek wrote:Ještě k mému příspěvku výše. Odpoledne jsem vyzvedával manželku u Karláku (Praha) a měl jsem trochu času. Ve Václavské pasáži (Moráň) v obchodě s elektrosoučástkami (Compo, Po-Pá 9,00-18,00, 224923774)mají TV rozbošovač na feritovém jádře za 45 Kč. Není to sice standartní hybrid, ale je to lepší než odporový. Útlum cca 3 - 4 dB. Mají i různé konektory jak pro TV tak i k autoanténě.

Takže případný tip pro chlapce z Prahy.


JJ tam to znam na Karlaku pracuje i ma draha polovicka ... tak tam zajdu a otestuju to. diky za zajem a odpovedi :!:
Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....
Image
PS: Sori sa chibi a hrupki
FerdaXXL
 
Posts: 90
Joined: 11.1.2007, 7:08
Location: Praha

Postby suvel on 7.2.2007, 10:50

OK, jsem taky zvědav na to, o kolik lepší bude externí autoanténa. ALE: Kam v přijímači RDS/TMC, který má jako anténu přívodní kabel, připojit tu externí? Něco se řešilo na mobilmanii (podle tohoto návodu) ale i když mě osobně to dost obstojně funguje, asi to není to pravé ořechové. Ví tedy někdo, kam s tou anténou?
TomTom GO 510 + RDS/TMC
suvel
 
Posts: 3
Joined: 7.2.2007, 10:42

Připomínka

Postby Gumajz on 7.2.2007, 15:38

FerdaXXL wrote:
Gumajz wrote:Je mi líto,že tě zklamu,ale autorizovaný servis na TOmToma je prý jen v Plzni.Aspoň to mi řekli v Datartu,když jsem reklamoval svého TomToma.Gumajz


dik za info , no tak to je pekny teda az v Plzni :( tak to je sila. Tak az pujdu kolem datartu tak se zeptam na kontakt. Nepamatujes si ho ciste nahodou :oops: Plzen kua. No je to blíž než Dusseldorf kde jsem si koupil RDS-TMC.
239000491 Zákaznická linka TomTom v Čr.-Ať ti poradí tam.Schválně jestli o tom vůbec něco vědí!!!
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

RDS-TMC

Postby JERRY23 on 24.3.2007, 10:13

Kdo řeší problém s RDS-TMC tak se podívejte sem. :D


http://www.javorsky.cz/forum/phpBB2/vie ... 9f1931b4cc
JERRY23
 
Posts: 15
Joined: 12.3.2007, 20:42

Postby FerdaXXL on 26.3.2007, 11:22

Musím říct, že po aktualizaci na ver. 6.524 se RDS-TMC v Praze o dost zlepšilo. A taky jsem měl možnost to teď vyzkoušet cestou do Ostravy a v přilehlém okolí a jen ve Valmezu se ukázal signál na 3 minuty. Asi tak po ujetí cca 1000 km. Nic moc. Proto zatím vidím RDS-TMC jako hračku se kterou se dá občas hrát jen po Praze. Jsem zvědav jestli jak psal ten link Jerry23 bude pravda. Protože teď jsem s TomTomem řešil a vyřešil ten problém s tím konektorem a problém byl v držáku. A k mému překvapení jsem dostal jednu z mnoha odpověďí i v polštině ... Takže jsme byl vděčný aspoň za tu angličtinu. Mluvili jsme o RDS-TMC jako takovém, ale nikdo se o výměně ani nezmínil. Tak se necháme překvapit každopádně by to bylo fajn .....
Jako malej, to sem býval dost namyšlenej. Ale teď, teď už nemám žádnou chybu....
Image
PS: Sori sa chibi a hrupki
FerdaXXL
 
Posts: 90
Joined: 11.1.2007, 7:08
Location: Praha

Re: TomTom Go RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby Steve on 27.5.2007, 0:04

Takže tento týden jsem testoval TTN GO 910 s RDS-TMC a mohu říci jen toto. Za cestu z Plzně do Frankfurt/Main a zpět, což je cca 900 km mi to nenaladilo ani ťuk. Dokonce jsem zkoušel ručně naladit frekvenci Bayern3 a Antene Bayern, kde se to při poslechu dopravním zpravodajstvím jen hemžilo, ale na Go 910 to naspalo, že nic nebylo nalezeno. A pokud se týče toho natáčení konektoru, aby Go 910 ten přijímač vůbec zaregistrovala, tak to jsem musel absolvovat taky. A to podotýkám jsem měl úplně nově vybalenou 910 s příslušenstvím a čerstvě vybalenný RDS TMC. :-P :cry: :KO:
PDA ASUS A639, A-DATA SD 2GB, TTN 6
http://www.want.cz
Steve
 
Posts: 10
Joined: 9.7.2006, 12:19
Location: Nýřany

Re: TomTom Go RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby Steve on 28.5.2007, 17:30

Takže dnes jsem kontaktoval telefonicky podporu TomTom v ČR. Paní byla velice ochotná, poslala mi e-mail s nastevním, s tím, že když to nepomůže, tak mám odpovědět na e-mail a popsat podrobně problém a oni pošlu ke mě UPS přepravní službu a bezplatně vymění držák a RDS-TMC anténu. :palce:
PDA ASUS A639, A-DATA SD 2GB, TTN 6
http://www.want.cz
Steve
 
Posts: 10
Joined: 9.7.2006, 12:19
Location: Nýřany

Re: TomTom Go RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby MirekP on 27.6.2007, 21:54

Jen malickost - ohledne drzaku na 910.
Mel jsem potiz s tim, ze drzak padal (nedrzel zarizeni v urcene poloze), pokud se prejela nerovnost vypadlo nabijeni :nastvany:

Hledal jsem nejake info na strankach TT a tam byl odkaz o bezplatne vymene drzaku. A fakt, asi do 5-ti dnu prisvistela UPS. Je fakt, ze Toma mam od lonskeho cervna a od te doby snad nove baleni obsahuji tento lepsi drzak, ale urcite se najde spousta tech, kteri zakoupili drive ... A asi i neco udelali s konektorem na RDS, protoze v tomto drzaku nemam problem, TT RDS pripoji vzdy. Jen by to jeste chtelo rychlejsi naladeni (ani rucni neni zazrak :hmm: )a snad i poradne info. Jelikoz se dost pohybuji po Praze a zelene kolecko vesele sviti bez pripominek a ja stojim pul hodiny na Jizni spojce, to je ... :nositka:

M.
User avatar
MirekP
 
Posts: 10
Joined: 26.7.2006, 23:18
Location: Praha

Re: TomTom Go RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby Jirásek on 17.9.2007, 21:36

Pro domácí "bastlíře" trochu opráším starší téma a podělím se s vlasním provedením řešení připojení antény k TMC přijímači.
Pro případné zájemce ZDE
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: TomTom Go RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby vojta66 on 3.12.2007, 13:20

Takže asi takto k dnešku:
Kombinace viz můj podpis. Cesta Praha - Poprad, různe ježdění po vlastech českých i slovenských včetně.
V ČR zelený terčík poměrně dost často, ovšem ne zdaleka vždy, informace brutálně nepřesné (D1) nebo žádné (taky nic nebylo :-) ). Po ztrátě se vcelku hbitě naladil, i když byly úseky v ČR kdy dlouhé minuty jízdy...stále ladil a nic.
V SK vyřešeno zcela jasně: ani ťuk, slušně řečeno....Je tato služba v SK vůbec?
Celkový dojem k dnešku: je to vcelku napytel, pane stavitel.
TomTom GO LIVE 1005 World, Navcore 12.071.1370596.74(0) (2092, 12.9.2013) OS 1344689, Mapa 'Europe' v935.5757,8/2014
User avatar
vojta66
 
Posts: 767
Joined: 18.10.2006, 20:19
Location: Praha, matka měst

Re: TomTom Go RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby Robbert on 1.5.2008, 18:28

Je možné aktivovat TMC na one old? Popis v podpisu?
TT GO 630 Traffic,
Navcore 8.300
Central and Eastern Europe 815.2003 (v rámci 30 denní záruky)
Původně:
Central and Eastern Europe 810.1877


Předtím:
TT One, první edice, Navcore 8.002, Western and Central Europe 805.1801, Eastern Europe 7.15
User avatar
Robbert
 
Posts: 72
Joined: 29.10.2007, 8:48

Re: TomTom Go RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby Gumajz on 1.5.2008, 18:43

Ne,není. Nelze naladit něco na něčem,když to na ní nemá ani zásuvku. To je jiná zásuvka než na externí anténu. Prostě z automatické pračky raketoplán neuděláš... :haha:
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: TomTom Go RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby fox50 on 23.6.2008, 19:13

Tak jsem pročetl celé vlákno a mám v tom bordel. Uvažuji o zakoupení RDS-TMC a nevím jakou verzi.

4V00.000.0 -> asi naprosto původní nefunkční
4V00.010.2 -> novější snad již funkční -> má vajíčko ze kterého jde kablík (asi anténa).
4V00.013 -> ještě novější již také s kablíkem za vajíčkem a na něm je ještě zesilovač.
9V00.013/9V00.017 -> momentálně nabízené v obchdech ale je to podle obrázku vajíčko bez kablíku.

Můžete mi prosím tento seznam doplnit popřípadě opravit? Chtěl bych v tom mít jasno.

Tak nevím která verze je nejnovější a funčkní ? 4V /9V
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
User avatar
fox50
 
Posts: 885
Joined: 16.1.2008, 13:29
Location: Praha

PreviousNext

Return to TomTom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron