TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Funkce TMC v navigacích TomTom.

Re: TomTom Go RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby fox50 on 31.7.2008, 0:24

Tak konečně jsem sehnal ty správné ISO konektory. Bohužel jsem se předem nepodíval co mám na autorádiu za anténí konektor, a automaticky podle návodu od Jiráska jsem udělal odbočku z DIN konektorů. Jaké bylo moje rozčarování při zjištění že tam svou nově pracně vytvořenou odbočku nepřipojím.

Ale nenechal jsem se odradit, a složitě jsem sehnal ty správné konektory :). Tak vám mohu přinést obrázky ze své anténí odbočky s kondenzátorem podle návodu Jiráska, a připojením k "vajíčku" podle Vilika.

Při práci jsem zjistil, že vajíčko není secvaknuté, ale slepené. Naštěstí to moc nedrží, takže to šlo bez problémů rozlousknout. Anténa je jen drát, a na tišťáku není tedy připravená žádná destička na stínění. Nakonec jsem se rozhodl, že oproti návodu vilíka, přiletuji stínění anténího kabelu na mínus, abych nepřehříval kryt čipu a nezničil ho tak. Stejně je to propojené. A místo původní antény jsem naletoval středový vodič.
Vše je vidět na obrázcích.

Tuningu RDS-TMC ZDAR :)

IMG_8273.JPG
IMG_8273.JPG (133.97 KiB) Viewed 22059 times

IMG_8270.JPG
IMG_8270.JPG (142.38 KiB) Viewed 22062 times

IMG_8266.JPG
IMG_8266.JPG (128.33 KiB) Viewed 22050 times
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
User avatar
fox50
 
Posts: 885
Joined: 16.1.2008, 13:29
Location: Praha

přijímač na 910/720

Postby Smartkluk on 21.8.2008, 22:52

Ahoj,může mi někdo poradit,třeba i ze skušenosti jestli můžu použít RDS-TMC anténu z TT910 na TT720? Konektor vypada stejně a i TT720 jí najde,ale nenalezne signál.Stále jen hledá. Teď nevim jestli to je nevhodnou anténou a nebo jestli navicore8 s tim má nějaké problémy.Jedná se o RDS-TMC anténu ve tvaru vajčka co se pricucne na okno.
Díky moc všem,co mi alespoň radou pomůžou.
P.S.Navíc poté co sem tam dal navicore 8002 musim pokaždém vypnutí zadat ,aby se nespouštěl noční režim,proste se neukládá.I za tuhle pomoc bych byl moc vděčný. :palce:
TomTom730,Western & Central Europe v810,North_America_810,Central and Eastern Europe v.810.1887, Aplikace 8.201,System 5.5105-AUDI A8
User avatar
Smartkluk
 
Posts: 4
Joined: 26.6.2008, 17:50

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby fox50 on 22.8.2008, 8:57

Napiš verzi antény. 4V00.xxx.y to co je vidět na obrázku, stejné číslo je vylisované i na těle vajíčka.

Ale fungovat by to mělo, stávalo se mi, že Navigace psala "hledám stanici", ale ve skutečnosti nic nehledala, pomohlo občas jenom odpojit a připojit "vajíčko" v horších případech reset TomToma. Když to nepomůže, zkus přejít na NavCore 8.10, s tím mi RDS-TMC funguje na 920.

Sériové RDS-TMC (vajíčka 4V00.) se dají použít pro GOx10, GOx20, GOx30, OneXL a ONE 3rd Edition.
USB RDS-TMC (krabička 9V00.) Gox30, XL 30 Series, ONE 30 Series.
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
User avatar
fox50
 
Posts: 885
Joined: 16.1.2008, 13:29
Location: Praha

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby Gumídek on 22.8.2008, 10:45

Problém je,že ještě spousta firem prodává tu verzi,kde bylo jen vajíčko a za ním nebyl ještě anténní kablík....A to je ta verze u které TT hledá a hledá....a nenajde nic....Kamarád sháněl tu správnou verzi na netu,a sehnal až od firmy RS Trading. Až tam se slečna zvedla od stolu a šla se podívat do skladu,která je to verze. Předevčírem mu přišla,a v pohodě funguje...Já si od nich objednal držák-husí krk,a druhý den jsem ho měl doma. Můžu jen doporučit...A pravdu má fox- nainstalovat navcore 8.010. Až od tohoto navcore je signál RDS-TMC stabilní. Do té doby se mi signál občas ztratil. S 8.010 už se neztrácí.
Windows 10 Pro 64-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumídek
 
Posts: 5622
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby fox50 on 22.8.2008, 10:56

Gumajs a jsi si jistej :)

Popravdě se mi ještě nestalo že by NavCore 8.10 signál stratil, a to ani v tunelu kde signál určitě není. Myslím si spíše že TomTom změnil systém zobrazování. Popisuju to zde.
Jinak souhlasím s důležitostí verze přijímače, čím novější, tím lepší citlivost na FM signál.

Navíc píše že u té 910 mu to fungovalo dobře tedy problém jak se zdá nebude přímo v RDS-TMC přijímači. Myslím že mu pomůže ten reset, uvidíme co napíše.

Cose týče ukládání nastavení, verze 8.02 mi také odmítala některé nastavení ukládat. Při přechodu na verzi 8.10 provedl dost důkladné pročištění navigace. Nevím zda to bylo tím, nebo je to ve verzi 8.10 opraveno, ale už s ukládáním nemám problém.
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
User avatar
fox50
 
Posts: 885
Joined: 16.1.2008, 13:29
Location: Praha

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby Gumídek on 22.8.2008, 11:07

Jsem,s tou verzí byly problémy. Jukni na staré diskuze. Jeden čas tu starou verzi měnili zdarma za jinou. A já když jsem měl sedmičkový navcore,tak mi signál občas mizel ( v Praze !!!). A od doby,co mám 8.010 tak pořád zelené kolečko. Jelikož mám zapnutou automatickou aktualizaci RDS,tak mimo Prahu při každé změně pípne,takže mám kontrolu. V Praze navigaci používám jen jako seznam hotelů,restaurací a varování před radary. Protože Prahu znám perfektně,vždyť se ježděním po Praze už osmnáct let živím. A před tím 6let jako zaměstnanec u DP.
Windows 10 Pro 64-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumídek
 
Posts: 5622
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby fox50 on 22.8.2008, 11:16

Mám totiž podezření na úpravu SW stačí když do programu přidají aby i když přijímač stratí signál aby to hned SW nehlásil a třeba 5 min počkal, a až potom zahlásil. Tím ty získáš pocit že RDS-TMC má signál pořád i když vypadává pořád stejně často. Jenom ty se to dovíš, až když vypadne opravdu na hodně dlouho. To potvrzuje i nestracení signálu v tunelu, prostě nejedu tunelem tak dlouho, aby SW strátu signálu zahlásil. Jinak jak jsem už psal. souhlasím že čím novější verze přijímače, tím lepší citlivost.

To že ti pípá že má nové informace - signál může vypadávat, a mezi výpadky se povede občas nějakou tu zprávu přijmout, takže aktualizace chodí i s výpadky.
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
User avatar
fox50
 
Posts: 885
Joined: 16.1.2008, 13:29
Location: Praha

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby vojta66 on 22.8.2008, 12:00

Stejně jako ton přichozí sms se mi nedaří nastavit ton nove zpravy rds-tmc.....proboha jde to nějak?
Už jsem zkoušel vše a.........nic.
TomTom GO LIVE 1005 World, Navcore 12.071.1370596.74(0) (2092, 12.9.2013) OS 1344689, Mapa 'Europe' v935.5757,8/2014
User avatar
vojta66
 
Posts: 767
Joined: 18.10.2006, 20:19
Location: Praha, matka měst

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby fox50 on 1.9.2008, 14:43

Myslím že tón změnit nejde, jenom vypnout.
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
User avatar
fox50
 
Posts: 885
Joined: 16.1.2008, 13:29
Location: Praha

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby BOBIN on 5.11.2008, 0:31

Mám dotaz k čemu je v aplikaci TomTom home 2,4 soubor, který je nabízen při připojení k počítači ke stažení s názvem RDS TMC? Při aktualizaci stahuji jen QuickGPS Fix, který mi pomáhá rychleji najít družice. Mám TomTom v.3 eclipcse ONE naviverze 8.10 a připojený externí přijímač RDS TMC, který mi funguje s Tomem. Při každé aktualizaci přes Home 2,4 je nabízen i tenhle soubor RDS TMC, který jsem zatím nepoužil , protože nevím zda mi vylepší příjem RDS? Prosím někoho o radu. Díky.
TT730T, map E Central v870.3406, SDHC-Kingston 4GB Class6 E East v870.3406 Aplikace v.9.430,
TT One, De At Ch and Eastern Europe v.725.1905, Aplikace 8.010
BOBIN
 
Posts: 24
Joined: 21.10.2008, 21:55
Location: Zlín

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby fox50 on 5.11.2008, 12:47

Co přesně to dělá nebo má dělat neví nikdo. Podle popisu zlepšuje práci z RDS-TMC. Ale představit si pod tím můžeš cokoliv.

Jediné co se podařilo odpozorovat je, že to odstaňuje problém se zamrzáváním RDS-TMC modulu při připojení k TomTomu.
Popis problému.
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
User avatar
fox50
 
Posts: 885
Joined: 16.1.2008, 13:29
Location: Praha

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby Docent on 8.11.2008, 12:01

Pro majitele navigací, na které zatím nikdo s RDS-TMC nemyslel, ale mají na cestách k dispozici např. pidinotebook + nějaké připojení na internet, jsou k dispozici stránky http://betadoprava.mapy.cz/ .
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby Mudrunka on 8.11.2008, 12:36

ano, ale úroveň informací ještě horší systému RDS-TMC :blazen:
HW: Samsung Omnia i900
SW: Route66; iGO 8; TT 7.450 a na staré mašině NAVIGON 6.2 + POI Warner3; AutoMapa; ViaGPS 1.5; Dynavix 7 v.2.3 ČR
User avatar
Mudrunka
 
Posts: 92
Joined: 18.3.2007, 22:21

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby Docent on 8.11.2008, 13:13

Tak to bohužel, systému RDS-TMC nemaje, nemohu posoudit, ale vzhledem k tomu, že zřejmě používají stejný zdroj (Zdroj: JSDI - ŘSD ČR - http://www.dopravniinfo.cz), tak bych tomu moc nevěřil :usmev: .
Last edited by Docent on 9.11.2008, 17:18, edited 1 time in total.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

Postby Mudrunka on 8.11.2008, 14:43

nikoliv Docente, skutečnost je zcela jiná, zrůdnější, skoro se dá říci ryze česká. RDS-TMC u nás má dva zdroje. Oba jsou v podstatě hrazeny z veřejných zdrojů, šířeny jsou jedním veřejným rozhlasem a navzájem si konkurují. Zatím to vypadá, že soutěž probíhá o to, kdo má informace horší…. Prostě, zkorumpovaný Kocourkov nadruhou…., ale co jiného taky u nás lze očekávat, že? :blazen:
HW: Samsung Omnia i900
SW: Route66; iGO 8; TT 7.450 a na staré mašině NAVIGON 6.2 + POI Warner3; AutoMapa; ViaGPS 1.5; Dynavix 7 v.2.3 ČR
User avatar
Mudrunka
 
Posts: 92
Joined: 18.3.2007, 22:21

PreviousNext

Return to TomTom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest