Page 4 of 5

Re: TomTom Go RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 31.7.2008, 0:24
by fox50
Tak konečně jsem sehnal ty správné ISO konektory. Bohužel jsem se předem nepodíval co mám na autorádiu za anténí konektor, a automaticky podle návodu od Jiráska jsem udělal odbočku z DIN konektorů. Jaké bylo moje rozčarování při zjištění že tam svou nově pracně vytvořenou odbočku nepřipojím.

Ale nenechal jsem se odradit, a složitě jsem sehnal ty správné konektory :). Tak vám mohu přinést obrázky ze své anténí odbočky s kondenzátorem podle návodu Jiráska, a připojením k "vajíčku" podle Vilika.

Při práci jsem zjistil, že vajíčko není secvaknuté, ale slepené. Naštěstí to moc nedrží, takže to šlo bez problémů rozlousknout. Anténa je jen drát, a na tišťáku není tedy připravená žádná destička na stínění. Nakonec jsem se rozhodl, že oproti návodu vilíka, přiletuji stínění anténího kabelu na mínus, abych nepřehříval kryt čipu a nezničil ho tak. Stejně je to propojené. A místo původní antény jsem naletoval středový vodič.
Vše je vidět na obrázcích.

Tuningu RDS-TMC ZDAR :)

IMG_8273.JPG
IMG_8273.JPG (133.97 KiB) Viewed 24058 times

IMG_8270.JPG
IMG_8270.JPG (142.38 KiB) Viewed 24061 times

IMG_8266.JPG
IMG_8266.JPG (128.33 KiB) Viewed 24049 times

přijímač na 910/720

PostPosted: 21.8.2008, 22:52
by Smartkluk
Ahoj,může mi někdo poradit,třeba i ze skušenosti jestli můžu použít RDS-TMC anténu z TT910 na TT720? Konektor vypada stejně a i TT720 jí najde,ale nenalezne signál.Stále jen hledá. Teď nevim jestli to je nevhodnou anténou a nebo jestli navicore8 s tim má nějaké problémy.Jedná se o RDS-TMC anténu ve tvaru vajčka co se pricucne na okno.
Díky moc všem,co mi alespoň radou pomůžou.
P.S.Navíc poté co sem tam dal navicore 8002 musim pokaždém vypnutí zadat ,aby se nespouštěl noční režim,proste se neukládá.I za tuhle pomoc bych byl moc vděčný. :palce:

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 22.8.2008, 8:57
by fox50
Napiš verzi antény. 4V00.xxx.y to co je vidět na obrázku, stejné číslo je vylisované i na těle vajíčka.

Ale fungovat by to mělo, stávalo se mi, že Navigace psala "hledám stanici", ale ve skutečnosti nic nehledala, pomohlo občas jenom odpojit a připojit "vajíčko" v horších případech reset TomToma. Když to nepomůže, zkus přejít na NavCore 8.10, s tím mi RDS-TMC funguje na 920.

Sériové RDS-TMC (vajíčka 4V00.) se dají použít pro GOx10, GOx20, GOx30, OneXL a ONE 3rd Edition.
USB RDS-TMC (krabička 9V00.) Gox30, XL 30 Series, ONE 30 Series.

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 22.8.2008, 10:45
by Gumídek
Problém je,že ještě spousta firem prodává tu verzi,kde bylo jen vajíčko a za ním nebyl ještě anténní kablík....A to je ta verze u které TT hledá a hledá....a nenajde nic....Kamarád sháněl tu správnou verzi na netu,a sehnal až od firmy RS Trading. Až tam se slečna zvedla od stolu a šla se podívat do skladu,která je to verze. Předevčírem mu přišla,a v pohodě funguje...Já si od nich objednal držák-husí krk,a druhý den jsem ho měl doma. Můžu jen doporučit...A pravdu má fox- nainstalovat navcore 8.010. Až od tohoto navcore je signál RDS-TMC stabilní. Do té doby se mi signál občas ztratil. S 8.010 už se neztrácí.

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 22.8.2008, 10:56
by fox50
Gumajs a jsi si jistej :)

Popravdě se mi ještě nestalo že by NavCore 8.10 signál stratil, a to ani v tunelu kde signál určitě není. Myslím si spíše že TomTom změnil systém zobrazování. Popisuju to zde.
Jinak souhlasím s důležitostí verze přijímače, čím novější, tím lepší citlivost na FM signál.

Navíc píše že u té 910 mu to fungovalo dobře tedy problém jak se zdá nebude přímo v RDS-TMC přijímači. Myslím že mu pomůže ten reset, uvidíme co napíše.

Cose týče ukládání nastavení, verze 8.02 mi také odmítala některé nastavení ukládat. Při přechodu na verzi 8.10 provedl dost důkladné pročištění navigace. Nevím zda to bylo tím, nebo je to ve verzi 8.10 opraveno, ale už s ukládáním nemám problém.

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 22.8.2008, 11:07
by Gumídek
Jsem,s tou verzí byly problémy. Jukni na staré diskuze. Jeden čas tu starou verzi měnili zdarma za jinou. A já když jsem měl sedmičkový navcore,tak mi signál občas mizel ( v Praze !!!). A od doby,co mám 8.010 tak pořád zelené kolečko. Jelikož mám zapnutou automatickou aktualizaci RDS,tak mimo Prahu při každé změně pípne,takže mám kontrolu. V Praze navigaci používám jen jako seznam hotelů,restaurací a varování před radary. Protože Prahu znám perfektně,vždyť se ježděním po Praze už osmnáct let živím. A před tím 6let jako zaměstnanec u DP.

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 22.8.2008, 11:16
by fox50
Mám totiž podezření na úpravu SW stačí když do programu přidají aby i když přijímač stratí signál aby to hned SW nehlásil a třeba 5 min počkal, a až potom zahlásil. Tím ty získáš pocit že RDS-TMC má signál pořád i když vypadává pořád stejně často. Jenom ty se to dovíš, až když vypadne opravdu na hodně dlouho. To potvrzuje i nestracení signálu v tunelu, prostě nejedu tunelem tak dlouho, aby SW strátu signálu zahlásil. Jinak jak jsem už psal. souhlasím že čím novější verze přijímače, tím lepší citlivost.

To že ti pípá že má nové informace - signál může vypadávat, a mezi výpadky se povede občas nějakou tu zprávu přijmout, takže aktualizace chodí i s výpadky.

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 22.8.2008, 12:00
by vojta66
Stejně jako ton přichozí sms se mi nedaří nastavit ton nove zpravy rds-tmc.....proboha jde to nějak?
Už jsem zkoušel vše a.........nic.

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 1.9.2008, 14:43
by fox50
Myslím že tón změnit nejde, jenom vypnout.

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 5.11.2008, 0:31
by BOBIN
Mám dotaz k čemu je v aplikaci TomTom home 2,4 soubor, který je nabízen při připojení k počítači ke stažení s názvem RDS TMC? Při aktualizaci stahuji jen QuickGPS Fix, který mi pomáhá rychleji najít družice. Mám TomTom v.3 eclipcse ONE naviverze 8.10 a připojený externí přijímač RDS TMC, který mi funguje s Tomem. Při každé aktualizaci přes Home 2,4 je nabízen i tenhle soubor RDS TMC, který jsem zatím nepoužil , protože nevím zda mi vylepší příjem RDS? Prosím někoho o radu. Díky.

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 5.11.2008, 12:47
by fox50
Co přesně to dělá nebo má dělat neví nikdo. Podle popisu zlepšuje práci z RDS-TMC. Ale představit si pod tím můžeš cokoliv.

Jediné co se podařilo odpozorovat je, že to odstaňuje problém se zamrzáváním RDS-TMC modulu při připojení k TomTomu.
Popis problému.

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 8.11.2008, 12:01
by Docent
Pro majitele navigací, na které zatím nikdo s RDS-TMC nemyslel, ale mají na cestách k dispozici např. pidinotebook + nějaké připojení na internet, jsou k dispozici stránky http://betadoprava.mapy.cz/ .

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 8.11.2008, 12:36
by Mudrunka
ano, ale úroveň informací ještě horší systému RDS-TMC :blazen:

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 8.11.2008, 13:13
by Docent
Tak to bohužel, systému RDS-TMC nemaje, nemohu posoudit, ale vzhledem k tomu, že zřejmě používají stejný zdroj (Zdroj: JSDI - ŘSD ČR - http://www.dopravniinfo.cz), tak bych tomu moc nevěřil :usmev: .

Re: TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací

PostPosted: 8.11.2008, 14:43
by Mudrunka
nikoliv Docente, skutečnost je zcela jiná, zrůdnější, skoro se dá říci ryze česká. RDS-TMC u nás má dva zdroje. Oba jsou v podstatě hrazeny z veřejných zdrojů, šířeny jsou jedním veřejným rozhlasem a navzájem si konkurují. Zatím to vypadá, že soutěž probíhá o to, kdo má informace horší…. Prostě, zkorumpovaný Kocourkov nadruhou…., ale co jiného taky u nás lze očekávat, že? :blazen: