RDS-TMC přijímač

Funkce TMC v navigacích TomTom.

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Gumajz on 2.10.2010, 6:44

Zkus si vypnout Caps lock.....A co tím chceš říci, že ho nabízíš k prodeji, nebo se chlubíš, stěžuješ....Z tvého příspěvku nevyplývá důvod....
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Jirásek on 2.10.2010, 10:24

pro boban3n : pokud se jedná o inzerci, prosím příště více číst viewtopic.php?f=3&t=2758 ::prav:: a nevkládat příspěvky do nevhodných vláken.

viewtopic.php?f=6&t=1918
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Gebič on 22.11.2010, 19:44

Zdravím, při aktualizaci na mapu 860, mi RDS TMC na mé 930 chytá TMC až za cca 10minut. Dělá to taky někomu, nebo budu muset použít clear flash a chyba je jen u mě? Díky za info
TT 950, NC 9.510, Europe 985.8155
Zaregistruj se a šetři, super věc!
https://www.tipli.cz/p/35777
User avatar
Gebič
 
Posts: 1087
Joined: 7.6.2006, 12:59
Location: PRAHA - Hlavní město, ne?

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Gumajz on 23.11.2010, 6:41

Ty máš věci....Ne, mně chytá normálně....
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Gebič on 23.11.2010, 9:22

Zkusil jsem clear flash, pak mi navi nešla hodina zapnout... Tak jsem si už říkal, aaa tak mi odešla nadobro, ale pak se probrala a normálně funguje, už clear flash nikdy dávat nebudu (jelikoz uz jsem videl jak budu muset davat 6tis za 950)... :usmev: Jinak po tomto zásahu signal TMC mi chytá stále za cca 10 minut... At dam automaticke ladeni, at dam 94.6 nebo 92.6 stale to trvá 10minut... Tak nevim, ale stejne TMC u nas nefunguje, tak mi to ani tak nevadi, ale je to zvlastni... :hudry:
TT 950, NC 9.510, Europe 985.8155
Zaregistruj se a šetři, super věc!
https://www.tipli.cz/p/35777
User avatar
Gebič
 
Posts: 1087
Joined: 7.6.2006, 12:59
Location: PRAHA - Hlavní město, ne?

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Tonny on 23.11.2010, 11:32

Já jsem zaznamenal opačný "problém" - zřejmě by to patřilo do vlákna RDS TMC ,ale z důvodu návaznosti píšu sem.

Dříve, myšleno cca do konce prázdnin se mi doma na stole RDS TMC přijímač připojoval na signál pouze vyjímečně a v autě cca do jedné, max dvou minut.
Pak jsem, silně naštvaný na celkový stav RDS TMC u nás toto přestal používat, viz diskuse v jiném vlákně.
Z podnětu kamaráda, který nadšeně tento system chválí, jsem po dlouhé době přijímač zapnul.
S velkým potěšením konstatuji, že se mi RDS TMC chytá v řádu vteřin jak doma tak v autě a po naplánování zkušební trasy do Prahy a do Ostravy je indikace až na drobnosti v podstatě totožná se stránkou http://www.dopravniinfo.cz.
Nevím, čím je to způsobeno, neaktualizoval jsem ani mapy ani navcore - že by se signál RDS TMC rozšířil i na další vysílače??? Sice pořád nevím, jaký kmitočet a tedy data kterého poskytovatele přijímám, ale ve srovnání s prázdninami snad pokrok.
Takže to zase několkrát při cestě zkusím a budu zkoumat, co a jak.
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

Tonny
 
Posts: 803
Joined: 28.8.2007, 17:21
Location: Absurdistán

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Strogoff on 23.11.2010, 14:42

Tonny wrote:S velkým potěšením konstatuji, že se mi RDS TMC chytá v řádu vteřin jak doma tak v autě a po naplánování zkušební trasy do Prahy a do Ostravy je indikace až na drobnosti v podstatě totožná se stránkou http://www.dopravniinfo.cz.


Tonny, vlastnim Garmin 3790, a presto ze nejsem vubec (ale vubec ne) spokejeny s aparatem, chyta RDS TMC celkem rychle (par vterin), potvrzuji. To co ale me ukazuje (aspon v Praze), je rozhodne dost rozlisny od DopravniInfo.cz (ktery, musim rict, je aktualni). Kdyz je zacpa na silnici (5 Kvetna, Nuselak...), tak na Garminu se neukazuje, a naopak kdyz na Garminu je oznacena zacpa, tak na silnici uz davno neni. :zed: :blazen:

Dalsi: kdyz Narodni Trida byla uzavrena (u divadla) na 2 mesice (v Zari), ani jednou se me to neobjevilo na Garminu, presto ze to na Internetu bylo. :zamysl:

Tohle se napriklad vubec nestava v Nemecku (kam jezdim dost casto), protozo kdyz stejny Garmin hlasi zacpu, tak tam na 90% fakt je. Ano, pravda je, ze cely Nemecko je jedna velka zacpa, nicmene tam ten RDS TMC funguje, rozhodne jinak nez v Praze. Mam dojem ze ono teda nejde o aparatu (Garmin), ale o vysilani RDS TMC v Praze. Pouzivam navigaci uz 3 roky, a vubec sem nezaznamenal zmenu (aspon ne v lepsim), bohuzel, a rad bych vedel proc, kdyz Internet funguje. :KO:
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ted Garmin 3597, drive Garmin 3790, Garmin 760
User avatar
Strogoff
 
Posts: 77
Joined: 23.5.2008, 12:40

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Gumajz on 23.11.2010, 14:45

To zde ale bylo probíráno už asi 50x, že v Německu RDS-TMC běží super a v ČR na nic....
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Tonny on 23.11.2010, 14:55

Strogoff wrote:Tonny, vlastnim Garmin 3790, a presto ze nejsem vubec (ale vubec ne) spokejeny s aparatem, chyta RDS TMC celkem rychle (par vterin), potvrzuji. To co ale me ukazuje (aspon v Praze), je rozhodne dost rozlisny od DopravniInfo.cz (ktery, musim rict, je aktualni). Kdyz je zacpa na silnici (5 Kvetna, Nuselak...), tak na Garminu se neukazuje, a naopak kdyz na Garminu je oznacena zacpa, tak na silnici uz davno neni....

Jasně, ale toto je vlákno o RDS TMC přijímači - chyby jsem dva roky řešil ve vláknech o RDS TMC - zde je to OFF TOPIC.
V podstatě ale vše bylo řešeno, takže já už se nezapojím. Problém trvající, RDS TMC až na vyjímky indikuje nepřesně. To je vše.
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

Tonny
 
Posts: 803
Joined: 28.8.2007, 17:21
Location: Absurdistán

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Gumajz on 23.11.2010, 15:29

Nemohu jinak, než souhlasit....
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Jarynek on 23.11.2010, 16:50

boban3n wrote:JA MAM RDS-TMS NA TOMTOM ONE 3 RD. OMYLEM JSEM .........

Nejlépe je uvádět typ antény - např.: 4V00.013 - pro jednoznačnost... :zamysl:
Samsung Galaxy S10e; Octavia II. 1,8 TSI 118 kW;
User avatar
Jarynek
 
Posts: 46
Joined: 21.4.2010, 19:13
Location: Praha

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Gebič on 23.11.2010, 18:26

Signál RDS chytám přesně za 11minut. Dneska jsem zkoušel ve 3 různých lokalitach v Parze, začalo mi to dělat po aktualizaci na 860 mapy... Budu dále laborovat... :chlamani:
TT 950, NC 9.510, Europe 985.8155
Zaregistruj se a šetři, super věc!
https://www.tipli.cz/p/35777
User avatar
Gebič
 
Posts: 1087
Joined: 7.6.2006, 12:59
Location: PRAHA - Hlavní město, ne?

Re: RDS-TMC přijímač

Postby BobesekCZ on 23.11.2010, 20:46

Já mám anténu 4V00.014 a na stejných místech mi někdy chytne signál do minuty a někdy i za víc jak 10 minut. Za závadu to ale nepovažuju. :zamysl:
TomTom Go 825 LIVE
User avatar
BobesekCZ
 
Posts: 11
Joined: 29.9.2010, 20:03
Location: Humpolecko

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Gebič on 24.11.2010, 9:17

Dneska TMC do 1 minuty, v Holešovičkách zácpa na druhé straně a na Veletržní nesmyslné ukázání práce na silnici... Takže čím rychleji to naběhne, tím to ukazuje větší kraviny... :chlamani: :blee:
Last edited by Gebič on 24.11.2010, 11:02, edited 1 time in total.
TT 950, NC 9.510, Europe 985.8155
Zaregistruj se a šetři, super věc!
https://www.tipli.cz/p/35777
User avatar
Gebič
 
Posts: 1087
Joined: 7.6.2006, 12:59
Location: PRAHA - Hlavní město, ne?

Re: RDS-TMC přijímač

Postby Gumajz on 24.11.2010, 9:20

Mně nabíhá cca do minuty, málokdy to trvá déle....
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

PreviousNext

Return to TomTom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron