RDS a plánování trasy kde je objížďka

Funkce TMC v navigacích TomTom.

RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby hafca on 30.4.2009, 19:57

Mám k TT přijímač RDS a chtěl jsem si připravit trasu. Tam, kudy normálně jezím je objížďka. Čekal jsem, že TT s RDS to vyhodnotí a nabídne mi jinou trasu. Opak je pravdou, klidně mi to žene do té objížďky. Když jsem si dal vyhnout se objížďce, tak to zase píše, že sem jinde, než je objíďka.
Dělám něco blbě, nebo to jinak nejde a musím si to navolit až přímo na místě objížďky?
Dík za rady.
TomTom GO 720T NV 9.430
hafca
 
Posts: 150
Joined: 19.4.2008, 20:07

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby rossini on 30.4.2009, 20:33

Bohužel u dopravních informací - RDS/TMC - není ta situace tak jednoduchá. Pokud bude mít TT naladěnou správnou FM stanici a budou vysílány správné informace, TT opravdu nabídne objízdnou trasu. Pokud ale nebude některá z těchto podmínek splněna, máš bohužel smůlu. Můžeš sem dát odkaz na mapu, kde je ta uzávěrka?
ŽÁDOSTI O SPOLUPRÁCI s POI.CZ PIŠTE NA rossini@poi.cz
Twitter: http://twitter.com/rossini77
*** system admin ***
User avatar
rossini
 
Posts: 692
Joined: 9.10.2005, 13:47
Location: Olomouc

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby hafca on 30.4.2009, 20:41

Je to uzavírka mezi Novým Strašecím a Rakovníkem. Příjezd od Prahy po dálnici na Karlovy Vary. Ten RDS tu objížďku vidí, ale cestu prostě nenabídne. Já to moc nepoužíval, takže nemám žádnou zkušenost s touhle vychytávkou.
TomTom GO 720T NV 9.430
hafca
 
Posts: 150
Joined: 19.4.2008, 20:07

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby Tonny on 30.4.2009, 22:08

Záleží i na nastavení RDS - máš zapnuto Minimalizovat zpoždění při změně dopravní situace?
TOMTOM na tuto volbu reaguje tím, že nejen že upozorní, ale v případě zapnutí změní trasu tak, aby se uzavírkám a zpožděním vyhnul- Dále viz předchozí příspěvek, nikde není napsáno, že uzavírka v systému je, nebo že aktuálně přijímaná stanice ji vysílá /rozdíl Radiožurnál a Vltava, případně Regina - diskutováno mockrát na různých forech i zde/.
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

Tonny
 
Posts: 803
Joined: 28.8.2007, 17:21
Location: Absurdistán

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby hafca on 30.4.2009, 22:41

Jak jsem už napsal, uzavírka je na mapě vidět. Když dám minimalizovat zpoždění, napíše, že žádné nehody nejsou a zpoždění proto žádné není. O objížďce ani ťuk, přesto že tam je vidět.
TomTom GO 720T NV 9.430
hafca
 
Posts: 150
Joined: 19.4.2008, 20:07

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby vilik on 30.4.2009, 23:43

Tak dnes jsem se setkal přesně se stejným problémem na téhle trase. S tím rozdílem, že RDS-TMC nahlásil objížďku a nabídl jinou trasu. Sám jsem se tomu divil, ale je to tak. Trasa byla plánována ve 13 hodin. :palce:
TomTom 910 Go, 930 GO aplikace 9.465, Europe 905.4754
TyTN II Kaiser, Western_and_Central_Europe_v.8.55.xxxx
vilik
 
Posts: 600
Joined: 29.11.2006, 17:26
Location: Střední Čechy

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby rossini on 30.4.2009, 23:56

Jak už jsem psal. Velmi záleží na VŠECH okolnostech. Velkou roli hraje i stáří Tvého přístroje resp. aktuálnost mapy. Pokud máš starší neaktualizovanou mapu, je velká pravděpodobnost, že bude obsahovat i staré lokalizační tabulky atd...
ŽÁDOSTI O SPOLUPRÁCI s POI.CZ PIŠTE NA rossini@poi.cz
Twitter: http://twitter.com/rossini77
*** system admin ***
User avatar
rossini
 
Posts: 692
Joined: 9.10.2005, 13:47
Location: Olomouc

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby Gebič on 1.5.2009, 9:46

to hafca: Zkus si aktualizovat mapy... Jinak RDS ja beru s usmevem, vcera hafo zacp a me to hnalo Korunovacni domu, kdybych ho poslechl jel bych domu minimalne 90 minut, vzal jsem to jinudy a za 35 minut krasne doma... :blee:
TT 950, NC 9.510, Europe 985.8155
Zaregistruj se a šetři, super věc!
https://www.tipli.cz/p/35777
User avatar
Gebič
 
Posts: 1087
Joined: 7.6.2006, 12:59
Location: PRAHA - Hlavní město, ne?

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby hafca on 2.5.2009, 12:34

Nechci se přít, tak moc tomu nerozumím. Ale, objížďka přeci nemá co dělat s mapou. Buď mi to nabídně nějakou jinou cestu, třabas delší než by byla s novou mapou nebo nenabídne nic. Ty silnice po kterých se to dá objet tam byly daleko dřív, než někdo TomToma vymyslel, takže v mapě určitě budou.
Včera jsem si myslel, že už vím jak na to. V jedné vsi za Rakovníkem na zahradě jsem dal cvičně navigovat domů. Spočítala se trasa a hned se objevilo, že je tam objížďka, jestli chci jinou trasu. Potvrzeno, spočítaná jiná trasa. Za 2 hodinu sednu do auta, udělám to samé jako na té zahradě a NIC. Žádné info o ojížďce, začínám věřit na nadpřirozené síly. :cry:
TomTom GO 720T NV 9.430
hafca
 
Posts: 150
Joined: 19.4.2008, 20:07

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby vilik on 2.5.2009, 20:31

To není tak docela pravda. V mapě jsou informace nejen o trase, kterou máš naplánovanou, ale také různé alternativy, propustnost silnic a ulic, rychlosti, kterými se tudy jezdí atd. Jinými slovy IQ Routes. Pak vypadá plánování trasy jinak třeba v neděli ráno, než v pátek odpoledne. Pokud ti RDS-TMC nahlásí dopravní problém na tvé trase, navigace nabídne alternativu. Její kvalita je dána informacemi v mapě. Čím čerstvější mapa, tím lépe. Možná to tu někdo popíše odborněji. :grin:

Napiš co máš za TomToma, SW a mapu. Tím se mnoho vysvětlí. Jsem taky kousek od Rakovníka, takže můžu nějak pomoc i přímo. :usmev:
TomTom 910 Go, 930 GO aplikace 9.465, Europe 905.4754
TyTN II Kaiser, Western_and_Central_Europe_v.8.55.xxxx
vilik
 
Posts: 600
Joined: 29.11.2006, 17:26
Location: Střední Čechy

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby Jirásek on 2.5.2009, 21:12

Vilíku, ty šibale. hafca to má v podpisu :usmev: , pravda bez navcore. Nejsem si jist, jestli 715 mapa umí IQ :zamysl:
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby vilik on 2.5.2009, 21:18

Já opravdu musím k vočaři. :( Omluvou mě budiž to, že jsem se díval na příspěvky pod editačním oknem a tam podpis není vidět. :mrk:
TomTom 910 Go, 930 GO aplikace 9.465, Europe 905.4754
TyTN II Kaiser, Western_and_Central_Europe_v.8.55.xxxx
vilik
 
Posts: 600
Joined: 29.11.2006, 17:26
Location: Střední Čechy

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby hafca on 3.5.2009, 17:28

Upravil jsem podpis a ještě si s tím trochu hrál. Naformátoval jsem TT, udělal clear flash a ze stránek TT si to stahlo NV 7.481. Na druhé připojení to stahlo NV 8.302.9738. Dohrál jsem zpět mapu a vše při starém. Objížďka se objeví až po několikeré aktualizaci, ale nic o jiné trase. Na novou mapu nevěřím, muselo by to najít něco i v téhle.
Tohle je trochu OT, ale když vidím jakým tempem se vydávají nové mapy a že za každou novinku bych měl vyklopit plnou pálku :shock3: tak zatím zůstanu u té své.
TomTom GO 720T NV 9.430
hafca
 
Posts: 150
Joined: 19.4.2008, 20:07

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby Gebič on 8.5.2009, 19:45

hafca wrote:Nechci se přít, tak moc tomu nerozumím. Ale, objížďka přeci nemá co dělat s mapou. Buď mi to nabídně nějakou jinou cestu, třabas delší než by byla s novou mapou nebo nenabídne nic. Ty silnice po kterých se to dá objet tam byly daleko dřív, než někdo TomToma vymyslel, takže v mapě určitě budou.
Včera jsem si myslel, že už vím jak na to. V jedné vsi za Rakovníkem na zahradě jsem dal cvičně navigovat domů. Spočítala se trasa a hned se objevilo, že je tam objížďka, jestli chci jinou trasu. Potvrzeno, spočítaná jiná trasa. Za 2 hodinu sednu do auta, udělám to samé jako na té zahradě a NIC. Žádné info o ojížďce, začínám věřit na nadpřirozené síly. :cry:


Prave ze jo, cim novejsi mapa tim lepsi RDS, tedy alespon presnejsi... :osli: Jinak, podle me ta tva mapa nemuze umet IQ routes... :KO: Mozna napis gps polohu objizdky a ja to zitra zkusim naplanovat s Tomtomem... Uvidime, co muj "stroj" udela, tipuji, ze nic, jelikoz RDS proste nefacha a dlouho fachat nebude a pokud neco ukaze, tak je to skoro vzdy spatne... :hudry:
TT 950, NC 9.510, Europe 985.8155
Zaregistruj se a šetři, super věc!
https://www.tipli.cz/p/35777
User avatar
Gebič
 
Posts: 1087
Joined: 7.6.2006, 12:59
Location: PRAHA - Hlavní město, ne?

Re: RDS a plánování trasy kde je objížďka

Postby vilik on 8.5.2009, 21:43

Jedná se o uzavírku mezi obcí Ruda N 50°08´25´´ E 13°51´44´a Lužná N 50°06´43´ E 13°45´56´´

Jenže ono to bude ve stáří mapy a NC, nebo funkčnosti RDS na přístroji (zapnuto-vypnuto). Já už to tu jednou psal. Mě RDS-TMC při naplánování trasy tuto uzavírku nahlásilo a nabídlo alternativu.
TomTom 910 Go, 930 GO aplikace 9.465, Europe 905.4754
TyTN II Kaiser, Western_and_Central_Europe_v.8.55.xxxx
vilik
 
Posts: 600
Joined: 29.11.2006, 17:26
Location: Střední Čechy

Next

Return to TomTom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron