Změna země TMC

Funkce TMC v navigacích TomTom.

Změna země TMC

Postby venousek on 21.7.2009, 8:12

Ahoj, nějak nemůžu v TT920 (Navcore 8.351) najít možnost změnit zemi pro RDS-TMC. Vím, že to má být v menu Doprava - Změnit předvolby, ale prostě to tam nemám. Nebo se TMC umí chytat automaticky? Dík za odpověď.
venousek
 
Posts: 9
Joined: 21.7.2009, 8:09

Re: Změna země TMC

Postby Jirásek on 21.7.2009, 9:01

Pokud je nastaveno automaticky, chytá se automaticky. Funkce pro nastavení je aktivní až po připojení přijímače.
Alespoň u ONE XL, GO 730 a 930.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Změna země TMC

Postby venousek on 21.7.2009, 9:13

Ale já mám přijímač připojenej, a svítí zelený terčík. Odkaz na Změnu nastavení tam mám, dokonce aktivní, ale když na něj klepnu, tak mi to nabídne zaškrtávací menu, kde je Upozornit na změnu dopravy zvukem a ruční ladění. Mám je obě odškrtnuté (tedy vypnuté), potvrdím hotovo, skočí mi to na výběr, jak se má navigace chovat, když se objeví na cestě dopravní problém, potvrdím, a skočí mi to zpátky do menu...
venousek
 
Posts: 9
Joined: 21.7.2009, 8:09

Re: Změna země TMC

Postby fox50 on 22.7.2009, 12:31

RDS-TMC nemá návaznost na zemi ale na frekvenci stanice která vysílá dopravní info.
Pokud přejedeš do jiné země dojde k přeladění na jinou (státu příslušnou) stanici až po strátě signálu staré stanice (ze starého státu), tedy tak +/-30-50 Km za hranicema . Nebo musíš znát frekvenci stanice (v novém státě) s dopravním infem a přeladit ručně.
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
User avatar
fox50
 
Posts: 885
Joined: 16.1.2008, 13:29
Location: Praha


Return to TomTom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron