Page 1 of 1

Změna země TMC

PostPosted: 21.7.2009, 8:12
by venousek
Ahoj, nějak nemůžu v TT920 (Navcore 8.351) najít možnost změnit zemi pro RDS-TMC. Vím, že to má být v menu Doprava - Změnit předvolby, ale prostě to tam nemám. Nebo se TMC umí chytat automaticky? Dík za odpověď.

Re: Změna země TMC

PostPosted: 21.7.2009, 9:01
by Jirásek
Pokud je nastaveno automaticky, chytá se automaticky. Funkce pro nastavení je aktivní až po připojení přijímače.
Alespoň u ONE XL, GO 730 a 930.

Re: Změna země TMC

PostPosted: 21.7.2009, 9:13
by venousek
Ale já mám přijímač připojenej, a svítí zelený terčík. Odkaz na Změnu nastavení tam mám, dokonce aktivní, ale když na něj klepnu, tak mi to nabídne zaškrtávací menu, kde je Upozornit na změnu dopravy zvukem a ruční ladění. Mám je obě odškrtnuté (tedy vypnuté), potvrdím hotovo, skočí mi to na výběr, jak se má navigace chovat, když se objeví na cestě dopravní problém, potvrdím, a skočí mi to zpátky do menu...

Re: Změna země TMC

PostPosted: 22.7.2009, 12:31
by fox50
RDS-TMC nemá návaznost na zemi ale na frekvenci stanice která vysílá dopravní info.
Pokud přejedeš do jiné země dojde k přeladění na jinou (státu příslušnou) stanici až po strátě signálu staré stanice (ze starého státu), tedy tak +/-30-50 Km za hranicema . Nebo musíš znát frekvenci stanice (v novém státě) s dopravním infem a přeladit ručně.