Automaticke ladeni

Funkce TMC v navigacích TomTom.

Automaticke ladeni

Postby pruzkaty on 25.12.2009, 20:24

Ahoj,
měl bych na Vás takový dotaz, na který jsem nenašel nikde odpověď.
Dostal jsem pod stromeček TomTom ONE IQR Europe a mám také anténu RDS.

Četl jsem ale nějaký test - už starý, kde pán popisoval, že se mu tomtom sice automaticky ladil, ale na frekvence rádií, které informace RDS-TMC nevysílají.

Mohu sice zadat frekvenci ručně, ale ty se po celé čr mění.
Proto jsem se chtěl zeptat, jak je automatické hledání spolehlivé? Hledá to už správně - tj. pouze český radiožurnál?

Děkuji moc :)
pruzkaty
 
Posts: 2
Joined: 25.12.2009, 20:20

Re: Automaticke ladeni

Postby freewall on 25.12.2009, 20:59

Já si myslím, že bych to nechal na té automatice - nějak se mi nepozdává, že by navigace se naladila na stanici, která RDS-TMC neposkytuje - to není obyčejný VKV přijímač. Navíc máš zajištěné automatické přeladění na další ev.silnější stanici.
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Automaticke ladeni

Postby pruzkaty on 25.12.2009, 21:03

Napsane to bylo v tomto testu:
http://navigovat.mobilmania.cz/Testynav ... XPS=&EXPA=

cituji
,,Správný RDS-TMC přijímač by se měl připojit k nejsilnější nebo vybrané rozhlasové stanici, která prostřednictvím RDS vysílá dopravní zprávy. Chytrá zařízení navíc dovolují zvolit konkrétní stanici, anebo vybraná rádia zakázat. Je složité proniknout do myšlení černé hardwarové skříňky, ale zdá se, že TomTom jednoduše vybere první nebo nejsilnější stanici s RDS, na kterou narazí. Je mu ale už jedno, jestli signál
RDS slouží jen k zobrazení
názvu stanice na displeji rádia, nebo pro přenos dopravních informací. Nijak to nerozlišuje. "
pruzkaty
 
Posts: 2
Joined: 25.12.2009, 20:20

Re: Automaticke ladeni

Postby freewall on 25.12.2009, 21:10

No jo no, ale ty informace jsou 2 roky staré - v tomhle oboru je asi tak jako 20 let u člověka. Neříkám tím, že RDS-TMC běhá na 100% - naopak - já to beru jako zajímavost, ale abych se tím bezezbytku řídil, to určitě ne. Dočteš se tady v jiných vláknech, že situace v RDS-TMC u nás je dost tristní.

Ale vydrž, určitě se tady ozvou majitelé TT se svými zkušenostmi - ode mne je to spíš jen teorie
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Automaticke ladeni

Postby zdenecek on 25.12.2009, 21:27

Dobry den,používám TT již dva roky a RDS je k ničemu.Samozřejmě v Západní Evropě je to vymakané a funkční v ČR pouze velká města a ještě špatně.Kanály se ladí automaticky pokud nezaškrtnete na manuálně.A pokud chcete využít přenos do rádia,tak na TT lince mě bylo řečeno,že v ČR to nelze,protože by museli platit licenci na volný kanál a tím by se vše podstatně prodražilo,tak nic.Volný kanál bez šumu a různých zvuků naladit nejde.
User avatar
zdenecek
 
Posts: 8
Joined: 2.9.2007, 20:12

Re: Automaticke ladeni

Postby Jirásek on 25.12.2009, 21:38

pro pruzkaty:
TomTom automaticky ladí stanice vysílající RDS/TMC, je však možné zadat i tučně vhodnou frekvenci. Co se kde v ČR vysílá (na jaké stanici) je popsáno tady viewforum.php?f=21 , chce to pouze trochu pročíst. V podstatě se jedná o 3 základní kanály TMC.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol


Return to TomTom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron