TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Funkce TMC v navigacích TomTom.

TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby radekk980 on 21.11.2012, 18:27

Zdravím všechny TomTomáky :usmev: ,

mám problém s příjmem RDS-TMC služeb! Pokud se pohybuji po Královehradeckém a Pardubickém kraji RDS-TMC mi nefunguje resp.navigace stále vyhledává rozhlasovou stanici a nedojde k načtení dopravních informací, pokud se pohybuji mimo tyto kraje a mimo Českou Republiku funguje vše bez problémů. Na TomTom zákaznické lince mi bylo sděleno, že tuto službu neposkytují a že mi nedokážou sdělit v čem je problém. Poté mi bylo doporučeno, abych přehrál software a mapy v zařízení, což byli učiněno = beze změny.

Předem Vám všem děkuji za rady a případné názory, Radek.
radekk980
 
Posts: 4
Joined: 5.1.2008, 20:01

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gumajz on 21.11.2012, 19:04

A máš v pořádku anténu...???, nebo jinak, máš ji nataženou, nebo ji necháváš namotanou na držáku..?? Já ji mám vyvednou do palubka a nataženou podél skla, sice skrytě, ale signál ok. Jestli ji máš namotanou na držáku a pohybuješ se mimo aglomerace (mimo města), tak je možné že budeš mít problém se signálem. Všeobecně mimo republiku (směrem na západ) je signál silnější...
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gebič on 21.11.2012, 21:51

Já ji mám namotanou na držáku a signál mám všude celkem good, samozřejmě ty informace co z toho lezou stojí za vyliz :pulka:

PS: Občas mi taky signál nenaběhne, stačí udělat reset navigace (cca 10 - 15s držet tlačítko zapnutí)

PSS: Nemáš nahodou v autě onboard cameru, jelikož tyhle čínský bazmeky zaruší cokoliv, nebo čínskej napáječ na mobil atd...
TT 950, NC 9.510, Europe 985.8155
Zaregistruj se a šetři, super věc!
https://www.tipli.cz/p/35777
User avatar
Gebič
 
Posts: 1087
Joined: 7.6.2006, 12:59
Location: PRAHA - Hlavní město, ne?

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby radekk980 on 23.11.2012, 14:24

Předem díky za odpovědí pánové.

Ani jednu z variant co by mohlo být příčinou nefungování TMC - RDS nesplnuji, anténa je podstivě natažena, reset navigace jsem již také prováděl i s naformátováním navigace a nahráním opět nových map a nastavení navigace, nabíječka je originál k navigaci a v autě žádný jiný přístroj nevozím, který by mohl případně řušit TMC. Je divné, že když jsem navigaci koupil což bylo v 1/2011, tak vše fungovalo cca 1rok bez problémů, ale od 10/2011 mám problém, který tu řešíme. V prodejně s navigacemi mi bylo řečeno, že pokud by přijímač TMC nebyl v pořádku, tak by se navigace cca.po 2min.sama vypínala, což nečiní, tak že anténa je O.K.

Když by Vás napadlo nějaké řešení, rád ho přivítám, s pozdravem Radek.
radekk980
 
Posts: 4
Joined: 5.1.2008, 20:01

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gumajz on 23.11.2012, 16:43

No, Tak asi tomu nerozumíme, ale spíše o tom moc nevědí v prodejně navigací.......
Už se mi dvakrát stalo, že anténa odešla, ale nikdy se mi navigace kvůli tomu nevypla. Buď stále vyhledávala signál a nenašla(první anténa), nebo úplně zmizel proužek signalizace TMC(druhá anténa)....
Pletou si totiž pojmy s dojmy. Když by odešlo napájení RDS-TMC, tak by mohlo dojít k vypnutí přístroje. Pokud se ale zlomí kablík antény, tak se navigace vypnou nemůže, není k tomu totiž důvod, protože napájení běží, jen ztratí signál...
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby vrána on 25.11.2012, 19:21

RDS-TMC u nás stojí za :pulka: , to ví asi každý. Přesto ho používám, ale jen tak pro srandu, abych viděl, jak "aktuální" ty informace zase jsou (obvykle vůbec a pokud už, tak půl kiláku žádná míra). Pokud vím, tak RDS-TMC používá jako "nosný prvek" RDS kanál ČR 1 Radiožurnálu, takže všude tam, kde na rádiu ČR běží a zobrazuje alespoň název stanice, by mělo RDS-TMC fungovat. Leč mnohdy tomu tak není a vskutku záleží hodně na stavu toho drátku, vydávaného za anténu. Někdy opravdu pomůže ho zkusit nainstalovat jinak, protože tím může dojít ke spojení případně přerušeného vnitřního vodiče.
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Image
User avatar
vrána
 
Posts: 935
Joined: 12.2.2007, 4:22
Location: Praha 10

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gebič on 26.11.2012, 12:45

01/2011 tak supej reklamovat... Jiné řešení nevidím... :palce:

Klasika bych tam přišel, nechal si napsat papír, že přijali zařízení v záruce a ať se prodejce stará... Pokud Ti jí vrátí, udělat to znovu, pokud i na potřetí vrátí, máš mince doma... :haha:

PS: U koho jsi to kupoval? :palec:
TT 950, NC 9.510, Europe 985.8155
Zaregistruj se a šetři, super věc!
https://www.tipli.cz/p/35777
User avatar
Gebič
 
Posts: 1087
Joined: 7.6.2006, 12:59
Location: PRAHA - Hlavní město, ne?

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby radekk980 on 26.11.2012, 13:47

Zdravím Vás,
navigace je koupena na http://www.Alza.cz a s prodejcem jsem konsultoval můj problém v místní prodejně s elektronikou(je to známý ale zřejmě o TomTom navigacích toho moc neví(ohledně vypínání navigací),ale prodává je :-))

Jediné co mi nejde pořád do hlavy, proč mi TMC nefunguje pouze ve dvou krajích v republice a ve zbytku ČR ano a mimo ČR směrem na západ úplně bez problémů.

S reklamací je to dobrá rada, díky za ni.

S pozdravem Radek.
radekk980
 
Posts: 4
Joined: 5.1.2008, 20:01

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gebič on 26.11.2012, 14:45

co jineho... KLasika reklamace... Zadny stres, takova je doba, kdyz neco nejde sup reklamace... Ale ze TMC nefunguje dale od Prahy, neni nic neobvykleho - jakou máš naladěnou frekvenci? :zamysl:

Alza neví nic, kdyby mohli prodávali by i lidské orgány... :KO:
TT 950, NC 9.510, Europe 985.8155
Zaregistruj se a šetři, super věc!
https://www.tipli.cz/p/35777
User avatar
Gebič
 
Posts: 1087
Joined: 7.6.2006, 12:59
Location: PRAHA - Hlavní město, ne?

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby radekk980 on 26.11.2012, 16:00

...k frekvenci: mám ji ponechánu na automatické vyhledávání a když jsme se pokoušel zadat frekvenci ručně, tak se nic nového nedělo-navigace stále jen vyhledávala, ale frekvenci si již bohužel nepamatuji, ale vyzkoušel jsem všechny možné pro Pardubický a Královehradecký kraj. PS:dnes jsem byl Liberci-vše fungovalo bez problémů, přiblížím se k Hradci Králové a vyhledáváme,vyhledáváme a vyhledáváme. Nebylo by možné od Vás získat stránku, kde je možné najít frekvence?

Radek.
radekk980
 
Posts: 4
Joined: 5.1.2008, 20:01

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby vrána on 27.11.2012, 1:25

Tak znovu: RDS-TMC v ČR využívá ke svému šíření RDS kanál vysílačů ČR 1 Radiožurnál (v Praze navíc ještě ČR 2 Regina). Takže se hezky podívej na http://projekty.rozhlas.cz/vysilace2/?stanice=1 a tam si najdeš frekvence nejbližších vysílačů. No a nebo si na autorádiu naladíš nejsilnější frekvenci ČR 1 Radiožurnálu a na displeji autorádia ji uvidíš. Na tom hradecku to ale už podle mapky vypadá na pikaču, bo celé to území je pokrýváno několika vzdálenějšími vysílači "z boku", takže podle polohy bude signál trochu kolísat (i když je to tam dost rovina). Copak autorádio si s tím poradí bleskově díky funkci RDS - AF, ale navi to bude asi chvíli trvat, než to proladí celé a mezitím už se to zase změní a tak pořád dokolečka. Zkusil bych to nejdřív asi s těmi Pardubicemi (Krásné), pere to tam do okolí 100 kW ERP výkonu na frekvenci 89.7 MHz (btw. v Praze má vysílač pouhých 5kW a ještě je o skoro 400m níž).
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Image
User avatar
vrána
 
Posts: 935
Joined: 12.2.2007, 4:22
Location: Praha 10

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby suap on 27.11.2012, 16:19

A nemůžeš mít tu anténu poškozenou? U mé GO 1005T mám anténu součástí přívodu napájení, takže je v autě celá "utopená" pod úrovní přístrojovky ale nikdy se mi nestalo, že by navigace nenašla nějaký signál. Obsah TMC-RDS je sice k prdu, ale to je jiná kapitola.
TomTom GO 1005T
suap
 
Posts: 106
Joined: 29.3.2006, 17:34
Location: Ml.Boleslav

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Petr Janu on 25.9.2013, 12:02

Trochu bychwtema obnovil. U TT 950 mi behem prazdnin 2013 zacalo brutalne blbnout rds tmc. Po nahrani nove mapy v zari fungovalo tak 1 den, dtto po aktualizaci radaru a mapshare tuto nedeli. Pak stale hleda signal a nic.dokonce chvili fungovala na balkone i bez napajeni z nabijecky.

Nepomuze ani rucni naladeni v praze na 92,6 ani obnoveni tovarniho nastaveni.antenu jsem mival namotanou a v pohode.ted je vymotana a stejne nic. Jak poznam,ze muze byt zlomenapred prazdninama funogvala ok, stejne tak pri cetse na dovolenou v rakousku.

Diky
Petr Janu
 
Posts: 2
Joined: 25.9.2013, 11:54

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby vrána on 27.9.2013, 21:15

Obávám se, že proměřit ten kousek drátku moc nepůjde, takže nezbude, než sehnat někoho, kdo má taky TT s RDS-TMC a prohodit to. A uvidí se... každopádně to asi bude nejjednodušší řešení.
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Image
User avatar
vrána
 
Posts: 935
Joined: 12.2.2007, 4:22
Location: Praha 10

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gumajz on 28.9.2013, 5:02

Přesně tak. Mně dvakrát tato anténa odešla, ačkoliv jsem s ní v autě nijak nemanipuloval, byla stále ne svém místě, a jen jsem připojoval navigaci....a nezbylo nic jiného, než koupit jinou...
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Next

Return to TomTom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron