TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Funkce TMC v navigacích TomTom.

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Tonny on 28.9.2013, 13:54

Pokud se tedy mluví o anteně na extra konektoru, ne na napájecím kabelu,
tak jsem za dobu používání staré ONE Xl odvařil celkem tři anteny.
Problém byl v tom, že drátky v izolaci /celkem 4 ks/ byly tak tenké, že stačilo neopatrně zatáhnout a některý byl přerušen.
Poprvé se mi podařilo antenu opravit, kdy jsem vysloveně na náhodném místě mezi konektorem a přijímačem kabel otevřel a zrovna jsme trefil na místo, kde byl červený přerušený. zkrácení o cca 1 cm, zaletování a zaizolování problém vyřešilo.
Později se situace opakovala stím, že se přerušení nepodařilo najít, ale opět byl jeden vodič porušený.
U nové anteny stejný problém po cca 10-ti použitích.
A třetí, ta byla použitá, vydržela jen krátce.
Mechanicky je ten kablík silně poddimenzovaný a sebemenší "zatáhnutí" jej zruší.

U anten na napájecím kabelu je to jako celek pevnější, přeci jen napájení 5V, 1A vyžaduje pevnější kablíky, a tedy signálový tenký vodič k přijímači RDS je jím mechanicky zpevněný.
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

Tonny
 
Posts: 803
Joined: 28.8.2007, 17:21
Location: Absurdistán

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gumajz on 28.9.2013, 14:33

Já tento napájený používám, mám ho pod palubkou a zatím dobrý. Koupil jsem ho před pár lety od Jiráska, a od doby, co mám Oct. II, tak ho mám v autě a zatím drží...
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby suap on 29.9.2013, 12:39

Taky mi to na GO 1005T někdy před koncem prázdnin přestalo fungovat a pořád vyhledávala. Mám přijímač v napájecím kabelu a už jsem se chystal koupit nový. Najednou to začlo zase fungovat a od té doby to běží. Nemohli dělat něco s vysílači? Mám ten kabel v autě napevno a zatím to zase běží bez problémů (tím nemyslím aktuálnost informací :KO: )
TomTom GO 1005T
suap
 
Posts: 106
Joined: 29.3.2006, 17:34
Location: Ml.Boleslav

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gumajz on 29.9.2013, 13:12

V této chvíli je to "duchařina"...Může mít vliv třeba i větší elektrický náboj v ovzduší. Jelikož to nemáme vyvedené ven, takže to kryje karoserie, ať chceme, nebo nechceme, tak na to může mít vliv cokoliv...Ale na anténu od rádia to už připojovat fakt nehodlám... :usmev:
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Petr Janu on 30.9.2013, 8:51

Tak teď začalo RDS-TMC fungovat, jako by nás slyšelo... Pomohl dvojí restart navigace. Uvidíme na jak dlouho.
Petr Janu
 
Posts: 2
Joined: 25.9.2013, 11:54

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gumajz on 30.9.2013, 12:08

Vždyť to říkám - "duchařina"....
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby vrána on 30.9.2013, 23:48

Stejně je to (alespoň u nás) akorát zdroj dezinformací... :pistol:
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Image
User avatar
vrána
 
Posts: 935
Joined: 12.2.2007, 4:22
Location: Praha 10

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby laban on 5.10.2013, 21:36

Ahoj, taky přidám zkušenost :
Celý minulý týden jsem měl nefunkční RDS TMC pouze se točilo kolečko, už jsem měl v plánu jet ten kabel reklamovat ( ale ještě mě napadlo jej testnout u kolegy, kterej mi bohužel sdělil, že od léta po aktualizaci mu to taky nejde, ja aktualizoval hned a do ted to fungovalo ).
Mám pocit že minulý weekend jsem tam nalil nějakou akt. co vydal tomtom, hlasy, ukazatele a už nevím co ostatního. V pondělí jsme vyjeli do Německa a do pátku se to ani jednou nechytlo.
Takže jsem se po návratu domů rozhodl obnovit do tov. nastavení, pak zašel připojit do auta a po chvilce se tam normálně opět objevil panel Doprava.
Takže po obnově opět funkční :jupi:
Jen nechápu co vydávaj za "beta akt.", že to takto domrví funkčnost RDS :-P
TT Start 20 + RDS-TMC
laban
 
Posts: 1
Joined: 5.10.2013, 21:19

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby RadimK on 7.10.2013, 17:12

Také musím potvrdit, že mi TMC na TT750 blbne. Vždy mi stačilo ponechat drátkovou anténku natočenou na držáku a teď nic. Myslel jsem si, že je elektronika v držáku KO, navíc se mi po pár dnech rozbil držák i po mechanické stránce, tak jsem objednal nový za 249,- Kč. Bohužel nový držák nepomohl. Nepomáhá ani tovární nastavení, ani reset, ani ruční ladění frekvence. To mi dokonce píše, že na freq. nebyla nalezena stanice, přitom na samotný vysílač vidím (Radiožurnál). Už si nepamatuji, jestli se mi náhodou nestáhla aktualizace softu (9.510) a od té doby to blbne, ale mám takový pocit, že se děje spíše něco ve vzduchu a samotné vysílání RDS-TMC má výpadky...
Tomtom Go 750, NC 9.510, Mapy 915
RadimK
 
Posts: 12
Joined: 14.7.2010, 17:43

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gumajz on 7.10.2013, 19:19

Přesně tak, dnes jsem měl v pohodě zelené kolečko...Ale jsou dny, kdy celý den hledá...
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby kit-76 on 26.9.2014, 23:38

Čau. Kdo poradi, po přehraní navcore tomtom go 930 nevidi RDS-TMC. Antena RDS original. Kde je problem? Děkuji za každou radu.
kit-76
 
Posts: 2
Joined: 26.9.2014, 23:22

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gumajz on 27.9.2014, 21:58

1) Není uvedeno, jestli je to originál navcore, které do dotyčného typu patří. 2) Jsme ve vláknu TT 950. 3) Navcore bylo přehráváno proč ?? Kvůli nelegální mapě ??
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby kit-76 on 27.9.2014, 22:28

Navcore original. mapy orig. Aktualizace na poslední verzi 9.51
kit-76
 
Posts: 2
Joined: 26.9.2014, 23:22

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby Gumajz on 28.9.2014, 11:51

Zkusit jinou anténu kvůli kontrole funkčnosti...
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5618
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: TMC - RDS, TOMTOM GO 950-žádost o pomoc

Postby vrána on 28.9.2014, 12:03

Otázkou zůstává, zda se kvůli šaškárně, zvané "RDS-TMC v ČR" vůbec nějak vzrušovat... leda pokud bys jezdil do zahraničí. U nás to nefunguje IMHO ani z 5%... ani si nepamatuju, kdy mi to něco hlásilo a pokud už ano, byly to dávno zastaralé a neplatné informace. Občas to ukáže na liště průběhu trasy nějakou práci na silnici, druhý týden zase neukáže nic, přestože tam ta stavba je pořád... atd... nevěřím tomu ani fň.
Dělám to tak, že naviguju podle TomToma a na dopravní info mi vedle jede Waze.
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Image
User avatar
vrána
 
Posts: 935
Joined: 12.2.2007, 4:22
Location: Praha 10

PreviousNext

Return to TomTom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron