Stáhl jsem si POI hradů pro ve formátu GPX pro Garmin.
Chtěl jsem si z něj načít nějaké data, ale narazil jsem na to, že v tagu 'desc' jsou někdy pomlčky dvojího druhu.
Jednou mají správnou desítkovou hodnotu 45, ale někdy 150. Viz např u hradu Bezděz. Ta špatná pomlčka je u časových údajů
např. 10–17:30. U měsíců např. V-IX je to OK.
Když se takový GPX/XML načte do MSIE, tak zobrazí u toho času místo pomlčky čtvereček. Firefox hned hlásí chybu parsování.
POI Hrady a pomlčky v GPX souboru
Re: POI Hrady a pomlčky v GPX souboru
Znak 0x96 (150) je nyní u GPX souborů nahrazován správnou pomlčkou 0x2d (45). Pokud by byl někdy problém i s dalšími nestandardními znaky, tak stačí napsat.
Jen tak pro zajímavost - kvůli této záležitosti jsem musel z cache vymazat GPX soubory a v číslech se jednalo o 4,2 GB dat z celkové cca 8 GB cache.
Jen tak pro zajímavost - kvůli této záležitosti jsem musel z cache vymazat GPX soubory a v číslech se jednalo o 4,2 GB dat z celkové cca 8 GB cache.

ano, jsem padouchJen tak pro zajímavost - kvůli této záležitosti jsem musel z cache vymazat GPX soubory a v číslech se jednalo o 4,2 GB dat z celkové cca 8 GB cache

No, myslel jsem to tak, že jsem ti přidal práci ...
zase ale můžeš mít dobrý pocit, že data jsou 'čistší'
zase ale můžeš mít dobrý pocit, že data jsou 'čistší'

Aha, ne já jsem byl jen překvapený, když jsem tam pár měsíců nelez, že celková velikost souborů, které se generují do paměti, a které mají sotva pár desítek kB je přes 8 GB. To bylo jen tak pro zajímavost.
Jinak samozřejmě jsem rád, pokud někdo vysleduje, že určité znaky dělají problémy a napíše to sem, aby se zkvalitnily generované POIky. Garmina totiž už nemám (vykradené auto).
Jinak samozřejmě jsem rád, pokud někdo vysleduje, že určité znaky dělají problémy a napíše to sem, aby se zkvalitnily generované POIky. Garmina totiž už nemám (vykradené auto).