TMC přes Internet

Obecně vše o službě TMC v ČR.

TMC přes Internet

Postby ATom on 28.5.2008, 7:10

Zatímco PDA/MDA s podporou TMC je jako šafránu, MDA s připojením k Internetu přes GPRS je mnohonásobně více. Mě by se líbilo, kdyby existoval software, který by TMC zařízení emuloval tak, že by ta data stahoval přes internet, myslím že by rozhodně nešlo o žádné závratné objemy dat, zvláště když by mohl stahovat jen situaci v mé blízkosti, takže by to při ceně 4 haléře za 1kB byla zcela zanedbatelná položka, možná i menší než poplatky za radio. Neexistuje něco takového?
ATom
 
Posts: 21
Joined: 9.6.2007, 20:25

Re: TMC přes Internet

Postby Jirásek on 28.5.2008, 9:49

Havně odkud stahovat. Získat zdroj informací ve zpracovatelné podobě.
Pokud je mi známo, nic takového není. Kdyby bylo, Henry by jistě vytvořil skriptík na stahování a převedení do smysluplné podoby (viz poi.benekov).
Jediné co v současné době funguje je RSS dopravní kanál na Radiu Impuls. Pro implementaci do navi, předpokládám, asi těžko použitelné.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: TMC přes Internet

Postby fox50 on 28.5.2008, 9:57

Myslím že pro převod do POI by byl lepší nějaký prográmek, který by aktualizoval POI automaticky po připojení TomToma k PC. Přeci jenom dopravní informace je něco co má aktulizace každou chvilku. Ruční stahování z nějaké stránky je v tomto případě dost nepříjemné.

Bohužel tento RSS kanál je k ničemu, nejsou tam souřadnice.
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
User avatar
fox50
 
Posts: 885
Joined: 16.1.2008, 13:29
Location: Praha

Re: TMC přes Internet

Postby ATom on 28.5.2008, 15:11

Tak snad až spustí ten projekt "Jednotný systém dopravních informací" nějak skutečně do praxe, tak budou ty informace opět dostupné v nějaké použitelné podobě.
ATom
 
Posts: 21
Joined: 9.6.2007, 20:25

Re: TMC přes Internet

Postby rochovaf on 20.5.2010, 20:27

Na systému TMC přes internet se jistě pracuje, ale v RSS kanálu JSDI bude i nadále jen nepatrná část informací.
Nicméně se nabízejí i další řešení, na jednom právě pracuji a doufám, že v nejbližších týdnech bude jasné, jak budeme data poskytovat. Minimálně uživatelé systému Webdispečink by však informace dostávat měli, zda budeme poskytovat i RSS kanály a další věci je otázkou. Každopádně sem napíšu, jak budu vědět něco víc.
František Rochovanský
Webdispečink.cz
rochovaf
 
Posts: 27
Joined: 20.5.2010, 20:18
Location: Olomouc

Re: TMC přes Internet

Postby Japhy on 30.6.2010, 16:18

A co třeba http://doprava.mapy.cz/rss/?region=xx ( číslo si musíte ulovit z webu, 60 je třeba Ústecký kraj). Vcelku funkční, ale ideální to taky není, zatím jsem nenarazil na pro mne použitelnou informaci na silnici I/30. A že by toho k hlášení bylo poslední rok dost a dost. Ale to je na jinou diskusi.
Japhy
 
Posts: 1
Joined: 11.4.2008, 15:24

Re: TMC přes Internet

Postby vid02 on 30.6.2010, 16:40

Tyhle informace jsou naprosto k ničemu, protože (kromě notoricky známých nepřesných lokalizačních tabulek) příslušné centrum zaměstnává nemyslící blbce. Asi 3 týdny v květnu byla podle nich téměř celý den u Toužimi námraza, běžně se vyskytují nehody vzdálené od sebe 200-300 metrů, kdy i houpacímu koni musí být jasné, že ve skutečnosti je to bouračka jedna a ta samá a tak dále...
vid02
 
Posts: 120
Joined: 10.4.2010, 0:42

Re: TMC přes Internet

Postby Gebič on 4.7.2010, 10:35

Zdravím, souhlasím, mě navi zase dost pravodelně ráno ukazuje že je zavřená mrázovka... Ukazalo mi to asi 12x a vždy průjezdné!! Prostě je to tak, nefunguje to... :doutnik:
TT 950, NC 9.510, Europe 985.8155
Zaregistruj se a šetři, super věc!
https://www.tipli.cz/p/35777
User avatar
Gebič
 
Posts: 1087
Joined: 7.6.2006, 12:59
Location: PRAHA - Hlavní město, ne?

Re: TMC přes Internet

Postby szaga on 18.9.2012, 19:57

Zdravim. Pre Madarsko je online TMC s internetu funkcna pre Primo softvare kde treba do sys textu doplnit toto:

[naviextras]
boot_service_address="http://zippy.naviextras.com/services/index/1"

[tmc-http]
servers.size=1
servers[0].url="http://zippy.naviextras.com/services/tmclite/data/nng-igo-tmc-iphone/0/"
enabled=1
start=1

[network]
available=1

Este som to neskusal ci to funguje aj pre ostatne staty EU lebo som Primo2.0 az teraz zacal pouzivat.
Pouzivam: Image + Image
szaga
 
Posts: 1
Joined: 18.9.2012, 15:39


Return to Obecně o TMC v ČR

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron