POI Loader - prenos do garmina
Moderátor: freewall
POI Loader - prenos do garmina
Chtel bych poprosit,stahnul jsem si tu nejake poi v .gpx s .bmp ikonou a kdyz ji chci naimportovat do garmina,tak zdroj mi najde i garmina,pak si muzu upravit nastaveni toho daneho poi a kdyz dam dalsi,vzdy mi spadne poi loader , s tim ze vygeneroval chyby a je nutno ukoncit...Uz teda nevim jak tam mam ty poi dostat,poradite prosim??
Mam Topo CZ 1.20 a zkousel jsem to i preulozit v map source,ale uz nevim...neni jiny zpusob??
dekuji
Mam Topo CZ 1.20 a zkousel jsem to i preulozit v map source,ale uz nevim...neni jiny zpusob??
dekuji
- pschonmann
Re: POI Loader - prenos do garmina
Můžeš použí Gpsbabel ke konverzi GPX>GPI a vysledny soubor nahrat do GPS pres MassStorage
A jakou máš verzi POILoader? S jednou jsou problémy, jde o verzi 2.5.1.
Garmin Nüvi 660
City Navigator Europe NT 2010.30c
POI Loader mam ten co je na strankach garminu,takze 2.4.2 a neslape to...
Jinak jsem zkusil stahnout ten GPSbabel a nejak se v tom neorientuju,nenasel jsem tam nejak vystup gpi...
nemate aspon nejaky odkaz na funkcni verzi poiladeru nebo gpsbabel?
Jinak jsem zkusil stahnout ten GPSbabel a nejak se v tom neorientuju,nenasel jsem tam nejak vystup gpi...
A fuguje ti to když dáš expresní instalaci POI. Podle toho jak jsem to pochopil, tak POI upravuješ přímo v POILoaderu. Jinak já mám taky verzi 2.4.2. Ještě zkus POILoadrer odinstalovat a znovu nainstalovat. Ke stažení je na stránkách http://www.garmin.com.
Garmin Nüvi 660
Tak jsem zkusil i preinstal poiloaderu z garminackych straneck v. 2.4.2 a pak vzdy pri expresni instalaci :
Pri prenaseni vlastnich bodu zajmu do zarizeni doslo k problemu.Zkuste znovu spustit program POILoader.
A to je porad dokola,proste to tam nemuzu dostat...uz nevim...neslo by treba kdyby mi nekdo udelal vsechny radary v CR ve formatu pro garmina,jen,ze bych je hodil na kartu?
Pri prenaseni vlastnich bodu zajmu do zarizeni doslo k problemu.Zkuste znovu spustit program POILoader.
A to je porad dokola,proste to tam nemuzu dostat...uz nevim...neslo by treba kdyby mi nekdo udelal vsechny radary v CR ve formatu pro garmina,jen,ze bych je hodil na kartu?
- pschonmann
Najdeš ho pod Garmin Points of Interest (.gpi)ethane píše:POI Loader mam ten co je na strankach garminu,takze 2.4.2 a neslape to...
uz jsem to nasel,dekuju,chci se jen zeptat,kdyz to udelam pres ten gpsbabel,zobrazi se mi pak i ikona bmp v garminu?popripade zvuk apod?nebo to bude ciste jen v prohlizeci mapy?dekuju
...odinstalovat verzi 2.5.1 a teprve pak nainstalovat starší 2.4.2
...ta 2.5.1 je asi jen nepovedený vtip od garminu - taky ji na svých stránkách dlouho na stáhnutí nenechali
...ta 2.5.1 je asi jen nepovedený vtip od garminu - taky ji na svých stránkách dlouho na stáhnutí nenechali
Garmin Zumo 550
Garmin Oregon 300
Garmin Mobile PC&XT
Garmin Oregon 300
Garmin Mobile PC&XT
- pschonmann
Vedle výstupního souboru je este ikonka options. Zde si muzes naklikat co potrebujes.ethane píše:uz jsem to nasel,dekuju,chci se jen zeptat,kdyz to udelam pres ten gpsbabel,zobrazi se mi pak i ikona bmp v garminu?popripade zvuk apod?nebo to bude ciste jen v prohlizeci mapy?dekuju
ethane píše:...neslo by treba kdyby mi nekdo udelal vsechny radary v CR ve formatu pro garmina,jen,ze bych je hodil na kartu?
Vždyť tady jsou přímo pro Garmina jeden zip soubor ke stažení který je aktualizován. Stačí si v uživatelském panelu nastavit že chci stahovat pro garmin gpx soubory a vždy když zobrazíš kategorie POI tak nahoře se ti nabídne tento soubor k stáhnutí. A na krtu jsou hodit taky a funguje to Ale stačí trošku pohledat tady ve foru a našel by jsi to
Garmin Nüvi 660
POI loader 2.4.2
Nemůžu dostat data do garmina přes POI loader,pořád mi to píše,že se stala chyba.Neví někdo,co s tím?Případně jak jinak dostat např.radary do garmina.
Stáhla jsem si ten zip soubor Radary do Garmina Nuvi 660, uložila jsem to na pamětovou kartu, ale nevím přesně do které složky jej uožit? Je tam složka gpx a poi. A stačí ten soubor jen odzipovat, nebo jak jej upravit, aby fungoval? Uživatelské mp3 upozornění jsem si sice v nastavení odškrtla, ale nevím, jak jej stáhnout a hlavně zařídit, aby to všechno fungovalo. Pánové, jsem jen prostá žena a tomu rozsáhlému pojednání o upravení mp3 jsem tu fakt neporozuměla Nemohl by mi tu někdo laskavý udělat instruktáž pro obyčejnou omezenou uživatelku? A jsem blondýna DíkyAndílek1 píše:ethane píše:...neslo by treba kdyby mi nekdo udelal vsechny radary v CR ve formatu pro garmina,jen,ze bych je hodil na kartu?
Vždyť tady jsou přímo pro Garmina jeden zip soubor ke stažení který je aktualizován. Stačí si v uživatelském panelu nastavit že chci stahovat pro garmin gpx soubory a vždy když zobrazíš kategorie POI tak nahoře se ti nabídne tento soubor k stáhnutí. A na krtu jsou hodit taky a funguje to Ale stačí trošku pohledat tady ve foru a našel by jsi to
Musíš to odzipova ještě v PC. Na disku si někde udělej složku řeba s názvem POI. V této složce vytvoř dvě složky jedna bude MP3 (tak se musí jmenovat, v jiné by to nav nenašla), a druhou si pojmenuj třeba Radary (to zase pro lepší orientaci v navigaci). Potom zpusť POI Loader a tam nastavuješ složku z které chceš POI nahrát do nav - tam označ složku POI na disku. Potom v POI Loaderu vyber že chceš POI uložit na kartu a dáš další. Po zapnutí nav se podívej do Kam vést => Různé => Uzivatelské body zájmu a tam budeš mít další složku Radary. Toť vše. Ale nezapomeň že když budeš přidávat další body zájmu, tak je vždy dávej do složky POI na disku a celou složku odešli přes POI Loader do nav, protože vždy při novém nahrávání poi se ty v nav smažou. Snad jsem to napsal trochu srozumitelně. Kdyby ne, tak napiš a zkusím to popsat ještě jinak.
Garmin Nüvi 660
Super, díky moc. Jinak mám ten samý problém s POI Loaderem jako jsem tu už někde četla. Mám staženou verzi 2.5.2. a nechce mi najít navigaci, pořád mi to píše, že "Nebyla nalezena žádná zařízení.Zkontrolujte, jestli je vaše zařízení připojeno k počítači a zapnuto ( je připojeno a je zapnuto ) a zkuste to znovu .Možná bude nutné nastavit možnost rozhraní ( kde se to proboha nastavuje) vašeho zařízení GPS na "Garmin" nebo "Host". Zkusila jsem instalovat program znova a nic. GPSBabel mi taky moc nepomohl, spíš bych chtěla nějak zprovoznit ten POI loader. Ta verze 2.4.2. už asi není k sehnání, že? Je s tím hrozné práce