Mobile XT - zmizele ikony POI

Vše o software od společnosti Garmin.

Moderátor: freewall

Odpovědět
Skopek

Mobile XT - zmizele ikony POI

Příspěvek: # 33556Příspěvek Skopek

Omlouvam se, jestli uz to tu nekde je, ale nenasel jsem. Prosim o pomoc. Updatoval jsem si nove POI do sve Nokie N96 s Garmin Mobil XT 5.00 pomoci POI loaderu, vcetne .bmp ikony. Vzdy mi fungovalo, ale ted se mi zadne POI na mape nezobrazi. V telefonu prokazatelne jsou, daji se vyhledat nejblizsi, da se na ne navigovat a i je jednotlive zobrazit na mape - je videt i ikona. Ale v normalnim rezimu se na mape nezobrazi, at delam co delam. Uz jsem vse preinstaloval, prosel veskere nastaveni, vsude se zda POI nastaveno, ale na mape nic neni. Mate nekdo nejaky napad? Diky!
Steklina

Re: Mobile XT - zmizele ikony POI

Příspěvek: # 33998Příspěvek Steklina

Stejný problém se u mne vyskytl při zadávání více souborů s poi.Někde ve fóru je návod na nahrání přez poiloader (což snad ani jinak nejde) ten nahraje databázi do mobilu a uloží jí do adresáře "GARMIN/POI/poi.gpi"(v klasické navigaci je koncovka asi .gpx,protože to tak každý popisuje) No a u mne byl problém ve sloučení více druhů bodu zájmu (kamery,radary,semafory atd.) Program pak asi neví co kčemu přiřadit,protože po dohrání ikonky a přepsání na "poi.bmp" to začalo ukazovat pouze tuto ikonku která byla přiřazena jako první(A jen u něčeho jinde byla na mapě pouze šedivá tečka).Postup podle přepsání na stejný název "poiu.gpi" a "poiu.bmp" poté dohrání další sady poi a opět přepsání třeba na "pois.gpi" a "pois.bmp" atd.- taky nefunguje.
Řešení bylo až přepisování onoho dohraného souboru na původní název a dohrání ikonky.Takže ve výsledku mám v adresáři E:/GARMIN/POI/ několik databází(nahraných z poiloaderu a pak přepsaných na původní název s ponechanou koncovkou) vždy s danou ikonkou např: "CZ-Policejni_kontroly.gpi" a "CZ-Policejni_kontroly.bmp" atd. Od té doby vše funguje na 100%
P.S. verze MOBILE-XT je 5.OO.20s60.9
Snad to někomu pomůže a ostatní mne neukamenují.
Odpovědět