jak aktualizovat garmin 1300

Vše o software od společnosti Garmin.

Moderátor: freewall

Odpovědět
mateswo

jak aktualizovat garmin 1300

Příspěvek: # 43238Příspěvek mateswo

Dobrý den, prosím vás o radu ke garminu 1300? Stahl jsem si z odemkni.garmin topo czech 2011 turistickou mapu. Podle navodu jsem ji v tom mapsource odemknul a odeslal do navigace, ale na micro SD kartu 4G. Vytvořila se tam složka garmin s podsložkou gmapsupp o velikosti 213M. A ted nevím jestli se musí něco někde přepsat v navigaci, aby to načítalo z karty, nebo co s tím. Stejne to asi bude kdybych časem stáhl nějaký ten nový atlas czech na tu sd kartu, jetli to začne číst z ní samo, nebo co s tím , děkuji moc za pomoc
Chip.cz

Re: jak aktualizovat garmin 1300

Příspěvek: # 43247Příspěvek Chip.cz

Pozor! Udělat zálohu všech souborů GPS do PC a pro jistotu neformátovat vnitřní paměť přístroje!
GPS načítá z karty automaticky a novou mapu poslanou z MapSource také zapne. Je tedy potřeba se podívat do přístroje, jaké mapy jsou zapnuté. Mapa by měla být zapnutá pouze jedna, jinak mohou nastat nějaké problémy v chodu přístroje.
Zapneme GPS a přez: Klíč_Nastavení_Mapa_Map.info uvidíme kolik máme map a které jsou zapnuté viz.obr. Dotekem je zapnem, nebo vypnem. Co je zatrhnuté to platí. Instalací další mapy na sd kartu se ta předešlá v souboru gmapsupp smaže a nahradí ji nová. Jsou tu asi tři možnosti, aby se tak nestalo a v GPS, nebo na kartě bylo více map.
1: V MapSource označit všechny mapy, které chci na kartě a poslat do GPS. Tohle musím udělat vždy, když chci přidat mapu.
2: Některé typy GPS podporují i jiný název img souboru(u garmin 1300 nevím)a zde je možno před instalací další mapy přejmenovat gmapsupp.img třeba na gmapprom.img, nebo i na Atlas Czech.img.
3: Za pomoci GmapTool z tohoto odkazu lze spojit novou mapu (i více map) a stávající dohromady.
Map. info 2.jpg
Map. info 2.jpg (21.68 KiB) Zobrazeno 3313 x
Naposledy upravil(a) Chip.cz dne 23.8.2012, 15:24, celkem upraveno 4 x.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
„Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: aby slušní lidé nedělali nic.“ Edmund Burke.
mateswo

Příspěvek: # 43248Příspěvek mateswo

Díky moc za radu, ještě bych se chtěl zeptat, zda se dají do toho typu 1300 dohrat jiné doprovodné hlasy a jak na to, děkuji
mateswo

Příspěvek: # 43251Příspěvek mateswo

Dobrý den, prokopal jsem několikrát celou navigačku a nikde tam není ta položka mapových informací
Chip.cz

Příspěvek: # 43253Příspěvek Chip.cz

Jsem rád, že to pomohlo. Doprovodné hlasy zde. Mělo by to šlapat. Ještě pořádně pročíst celé tohle vlákno. Je zde popsáno jak si nainstalovat hlasové upozorňování na POI.
mateswo píše:...nikde tam není ta položka mapových informací
Mám nüvi 200 a tam je to takhle.
Map. info 1.jpg
Map. info 1.jpg (33.17 KiB) Zobrazeno 3232 x
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
„Má-li zlo triumfovat, potřebuje jediné: aby slušní lidé nedělali nic.“ Edmund Burke.
Odpovědět