Ty z vás, které by to mohlo zajímat (rybáře, námořníky a potápky

) chci upozornit na Garmin Blue Chart. Původně jsme před naší výpravou do Norska chtěli zajistit papírovou mapu moře a spolehnout se na tam poskytnutou gps, ale po delším zjišťování co a jak jsme objevili pro Garmin jeho Blue Chart. Musím říct, že se na těchto mapách vyřádili, mapa mořského dna s rozlišením až 1:20 metrům, hloubky, bóje, nebezpečné útesy kousek pod hladinou, zakázané zóny, přístavy atd., to vše naší expedici naplnilo štěstím
Coby TTfan dávám významný bodík Garminu, tohle nemá chybu. A jedna podstatná zkušenost, kdo by se přes cenu map (dají se sehnat tři druhy/oceány zvlášť) nechal zlákat - já kašpárek jsem nechal v naivní víře, že to bude ok našlapat všechny mapy z datových souborů (tuším přes 7tis. konkrétních mapek), kopírovalo se to na slušné a nerušené sestavě krásných 13 hodin

a ve finále po dokončení a restartu se v půli načítání nové mapy cca po 2 minutách objeví nápis MEMORY FULL

a mapy v Nuvi 200 nezobrazím všechny. Možná v lepších typech ano, ale vzal jsem to z jiné stránky, zvolil jsem všechny přilehlé vody Skandinávie a kopírování zabralo cca 10 min.
V každém případě nejenom od rybářů palec pro Blue Chart