Garmin Blue Chart

Vše o software od společnosti Garmin.

Moderátor: freewall

Odpovědět
BiL770
Kontaktovat uživatele:

Garmin Blue Chart

Příspěvek: # 13622Příspěvek BiL770

Ty z vás, které by to mohlo zajímat (rybáře, námořníky a potápky ;-) ) chci upozornit na Garmin Blue Chart. Původně jsme před naší výpravou do Norska chtěli zajistit papírovou mapu moře a spolehnout se na tam poskytnutou gps, ale po delším zjišťování co a jak jsme objevili pro Garmin jeho Blue Chart. Musím říct, že se na těchto mapách vyřádili, mapa mořského dna s rozlišením až 1:20 metrům, hloubky, bóje, nebezpečné útesy kousek pod hladinou, zakázané zóny, přístavy atd., to vše naší expedici naplnilo štěstím :jupi:
Coby TTfan dávám významný bodík Garminu, tohle nemá chybu. A jedna podstatná zkušenost, kdo by se přes cenu map (dají se sehnat tři druhy/oceány zvlášť) nechal zlákat - já kašpárek jsem nechal v naivní víře, že to bude ok našlapat všechny mapy z datových souborů (tuším přes 7tis. konkrétních mapek), kopírovalo se to na slušné a nerušené sestavě krásných 13 hodin :mad2: a ve finále po dokončení a restartu se v půli načítání nové mapy cca po 2 minutách objeví nápis MEMORY FULL :chlamani: :chlamani: a mapy v Nuvi 200 nezobrazím všechny. Možná v lepších typech ano, ale vzal jsem to z jiné stránky, zvolil jsem všechny přilehlé vody Skandinávie a kopírování zabralo cca 10 min.
V každém případě nejenom od rybářů palec pro Blue Chart :palec:
TomTom Via 135 Lifetime
Baharis
Kontaktovat uživatele:

Re: Garmin Blue Chart

Příspěvek: # 13689Příspěvek Baharis

No já znám Garmina co by námořní navigaci s BlueChartem už asi 7 let. V tomto oboru je prostě Garmin standard. Ale na moře používám GPSmap 276C s PX7.
Pokud přeci vybíráš jednotlivé díly mapy ke zkopírování, ukazuje se ti v levém sloupci dole objem dat. No a když znáš volné místo v přístroji/na kartě, lehce víš kdy bude mít dost.
GARMIN nüvi 670
BiL770
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 13691Příspěvek BiL770

Tak komplet mapa by měla někde kolem 700-800MB, na 1GB kartu bez problémů, ale nevšiml jsem si nikde údaje, že tolik a tolik pro paměť přístroje, kterou to pak dle všeho bylo limitováno... S Garminem jsem spíš newbie, jak co se použití dalších map týče, tak co do nějaké dřívější povědomosti o Blue Chart. Spíš jsem chtěl pobavit ostatní tím, že 13 hodinový přenos mi to nekouslo a pak člověk má mapu toho, co opravdu chce (selekce Skandinávie) za nějakých 10 minut uvnitř.
Tak jako tak, s tímhle se člověk na tu vodu těší :grin:
TomTom Via 135 Lifetime
Baharis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 13764Příspěvek Baharis

To teda jedeš v těžkých objemech. Já mám pouze 8 !MB! kartu a vleze mě na ni 3/4 Jadranu. Přenos trvá pár sekund.
Když si spustíš MapSource, přepneš si kurzor na Nástroj ruka a levé navigační pole si přepneš na Mapy. Potom myší vybíráš jednotlivé díly mapy. Ty zůstavají barevně odlišené a v navigačním poli vlevo ti přibývají v seznamu. A úplně dole pod nimi je jejich součet a objem dat.
GARMIN nüvi 670
BiL770
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 13766Příspěvek BiL770

Díky díky díky :palec:
TomTom Via 135 Lifetime
Odpovědět