Jak je to možné?

Vše o software od společnosti Garmin.

Moderator: freewall

Jak je to možné?

Postby jirkava on 4.6.2008, 22:17

Včera jsem byl na koncertu Metallica a pak jsem chtěl odvést kamarádku na Břevnov. Protože nejsem pražák a v noci se moc po Praze neorientuju, spolehal jsem na navigaci (Garmin 250W). Start, kousek od EDENu. Cíl adresa Praha, Radimova 12. Schválně si to zkuste dát do navigace. Nevěřil jsem svým očím, trasu, která normálně měří asi 10 km mi to navrhlo tak, že bych měl jet na Plzeň až do Loděnic a zpátky k cíli. Celkem přes 60km. :grin: Vůbec to nechápu. Všiml jsem si toho sice pozdě, ale přece, takže jsem najel o nějaký km více. Sám nevím, proč jsem si takovej krám kupoval. :zed:
Attachments
trasa.GIF
trasa.GIF (51.32 KiB) Viewed 5792 times
Last edited by jirkava on 5.6.2008, 16:20, edited 2 times in total.
jirkava
 
Posts: 5
Joined: 4.6.2008, 22:04

Re: Jak je to možné?

Postby vlasta63 on 4.6.2008, 22:27

co maš za mapu ja to zadal SP510 z atlas czech 7nt tan dal navrh 17 km z edenu na jižni spojku - strokonicka - velka chuchle - radotinská - a do cile
GARMIN SP C-510,GTM 21
User avatar
vlasta63
 
Posts: 26
Joined: 6.11.2007, 11:35
Location: Plzen

Re: Jak je to možné?

Postby jirkava on 4.6.2008, 22:33

Cíl byl Radimova 12, ne Radkovská. Pro ty, co by to chtěli zkusit.
jirkava
 
Posts: 5
Joined: 4.6.2008, 22:04

Re: Jak je to možné?

Postby jirkava on 4.6.2008, 22:33

Nastavení: Nejrychlejší, Vyhýbat se otáčení a pruhům pro autobusy, Mapy Atlas Czech 7 NT.
jirkava
 
Posts: 5
Joined: 4.6.2008, 22:04

Re: Jak je to možné?

Postby Jintaj on 4.6.2008, 22:48

Mně to Nuvi 660 dělá taky. Evidentně chybka v matrixu, resp. použité mapě (Atlas Czech 7 NT)... :KO:
Garmin Nuvi 760 do auta a Legend na kolo a pěškobus.
User avatar
Jintaj
 
Posts: 6
Joined: 4.6.2008, 22:47
Location: Pragl

Re: Jak je to možné?

Postby vlasta63 on 4.6.2008, 23:10

tak jsem přepnul na topo1.2 to vede po Praze po Jižní spojce na Baranďák po okruhu do Motala a na Břevnov :mad2: nastavení :rychlejší :zamysl: při krátka vzdal. vede přes Prahu centrem ale dost divně
GARMIN SP C-510,GTM 21
User avatar
vlasta63
 
Posts: 26
Joined: 6.11.2007, 11:35
Location: Plzen

Re: Jak je to možné?

Postby vlasta63 on 5.6.2008, 10:11

Ještě jednou jsem to zkoušel zadat z Plzně a od Mýta jede po okolí dálnice na místo.Když jsem zadal cestu z Plzně do ÚVN což je kousek vedle tak vede normálně . :zamysl: Takže ať se kamarádka přestěhuje mají tam černou díru na mapě. :grin:
GARMIN SP C-510,GTM 21
User avatar
vlasta63
 
Posts: 26
Joined: 6.11.2007, 11:35
Location: Plzen

Re: Jak je to možné?

Postby Vahač.x on 5.6.2008, 10:15

Zdravím, na mém Nuvi760 v mapě Atlas - rovněž přes Loděnice - po přepnutí mapy na CN2008 je vše v pořádku - dolů k Vltavě - přes most do Strahovského tunelu a Patočkovou nahoru do Radimovy - celá trasa 10 km po "kulturních" ulicích.
Evidentně problém mapy Atlas (mimochodem není pro mně první - již jsem se setkal i s jinými)...
Nechám si poradit, ale něco už chápu...
Garmin Nüvi 760
Vahač.x
 
Posts: 3
Joined: 5.6.2008, 9:46

Re: Jak je to možné?

Postby jirkava on 5.6.2008, 13:32

Jojo, když tam dam Radimova 1 misto Radimova 12, tak to jede OK. Fakt divný.
jirkava
 
Posts: 5
Joined: 4.6.2008, 22:04

Re: Jak je to možné?

Postby VitaCapek on 5.6.2008, 18:40

na mé 760 je to stejné - ale když si trasu prohlédnete, ono to po odbočení na Plzeňskou asi nasadí letový režim - trasa je z přímek mimo silnice. (Radimova 11 a 13 jsou OK)
Takto může vypadat chyba mapy ?
VitaCapek
 
Posts: 41
Joined: 18.3.2008, 22:10

Re: Jak je to možné?

Postby Docent on 5.6.2008, 19:34

Neměl jsi náhodou zapnutou volbu "krásná trasa" :usmev: ?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: Jak je to možné?

Postby jirkava on 5.6.2008, 21:31

Chyba mapy to asi bude, ale žádnou logiku v tom nevidím. Teprve se s tím učím, takže příště radějí zkontrolovat itinerář před vyjetím :-) a po městech raději s jinou mapou.

Jirka
jirkava
 
Posts: 5
Joined: 4.6.2008, 22:04

Re: Jak je to možné?

Postby Kurt on 5.6.2008, 21:35

Zruš zaškrtnutí položky "Pražskej drožkař". :grin:
TomTom ONE New 7.903
Kurt
 
Posts: 18
Joined: 11.5.2008, 14:30

Re: Jak je to možné?

Postby VitaCapek on 6.6.2008, 22:14

otázka je nakolik je to chyba mapy a nakolik chyba FW.
obdobný efekt má navigování na Radimova 8.
č.8 a 12 jsou (dle mapy.cz) v ulici kde z jedné strany je jednosměrka a z druhé zákaz vjezdu.
čistě řečnická otázka - kam by mne měla navigace v tomto případě navigovat ?

(Navíc Autoatlas v Mapsource v místě zákazu vjezdu nemá ulici napojenou.)
VitaCapek
 
Posts: 41
Joined: 18.3.2008, 22:10

Re: Jak je to možné?

Postby LJirka on 7.6.2008, 9:05

Chlapaci všechny navigace berte jako pomocníka při řízení a ne jako velitele.
To auto pořád řídíte Vy a ne ta škatule!!!
:lol1:
Garmin 660 FM
Ahoj Jirkááá
User avatar
LJirka
 
Posts: 15
Joined: 27.4.2008, 18:11
Location: Chodová Planá

Next

Return to Garmin

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron