Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Vše o software od společnosti Garmin.

Moderator: freewall

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby tube on 19.11.2009, 7:46

Tvoje POI které jsis stáhl přes POI.cz ti zůstanou jak jsou a správně, Ale POI které jsou přímo na mapách Atlas 8.1 se budou odkazovat na nekomerční SW Travel Giude. Jednoduše řečeno - budeš mít seznam POI i s názvem, třeba nákupní domy IKEA, ale neuvidíš adresu město a pod. Místo toho je tam napsáno, že podrobnosti nalezneš právě na Travel Guide. V případě IKEA je za názvem IKEA napsáno OStrava, Brno a pod.. Ale ulice a podobné informace nejsou
Garmin 255W, CN Europe NT 2010.10, Atlas Czech 8.1NT, Adresy CRv1, TOPO Czech 3
User avatar
tube
 
Posts: 4
Joined: 10.8.2009, 14:39

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby freewall on 19.11.2009, 8:52

Tak, tak..... jak máš v "Extras" (nebo po česku "Různé") vlastní body, tak ti přibude složka GPSTravelGuide a přes ní musíš vyhledávat body v Atlasu, protože přes origoš ikony kategorií v nabídce uvidíš třeba v restauracích "U Bruce Willise" a víc nic, resp. "Více na GPSTravelGuide", kdežto když půjdeš přes GPS..... uvidíš všechny informace o bodu. Pokud budeš mít zaplý CN, tak origoš ikony kategoriíí fungují, protože budeš prohledávat v bodech mapy CN.

Navíc se ikony bodů z téhle GPS.... zobrazují za jízdy na mapě (pokud má patřičný zoom a nejedeš víc než cca 80km/h).

Prostě jsme nuceni si stahovat GPSTraveGuide, pokud chceme užívat Atlas a jeho POI
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby breces on 19.11.2009, 22:01

Taky jsem přidal GPSTravelGuide_full.gpi, jak je tady popisováno a zrovna odvázaný z toho nejsem. :( Nejen kvůli některým zdvojeným ikonkám, ale hlavně se výrazně zpomalilo vykreslování obrazovky jak se zapnutým simulátorem, tak i se satelity – velmi trhaný a zpožděný pohyb kurzoru. :shock3: Vymazal jsem GPSTravelGuide_full.gpi z Garmin/Poi a pohyb kurzoru je opět normální. Že by bylo těch POI bodů na 760 ku mnoho? Takže teď se budu muset při zapnutém Atlasu obejít bez detailů ? 8o)
Nüvi 760, Atlas Czech 8.1 NT, TOPO Czech 3, Adresy v1, CNEU NT 2010.20
breces
 
Posts: 2
Joined: 24.9.2008, 13:30

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby freewall on 21.11.2009, 10:08

Já nevím, podle mě dělá problém to, že je to extra soubor, jako body tady odsud, a ty se automaticky zobrazují na mapě, oproti CN Europe
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby orbman on 25.11.2009, 13:08

Stáhl jsem si aktualizaci Atlas NT 8.1 dnes znovu (přes "unlock" stránku Garmina), protože jsem měl podezření, že ji distributor tiše zaktualizoval (výňatek z HTTP hlaviček: Last-Modified: Mon, 23 Nov 2009 11:10:52 GMT) a moje podezření se potvrdilo. Body v Atlas NT 8.1 jiz neobsahuji pokazenou diakritiku (je to nyní bez háčků a čárek), dale jiz obsahuji detaily typu adresa/telefon a naopak odkazy na GPSTravelGuide zmizely.
Garmin Colorado 300
orbman
 
Posts: 9
Joined: 1.9.2009, 14:10

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby freewall on 25.11.2009, 13:40

Tak zřejmě vyslyšeli naše nářky jak jsem jim psal :)
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby breces on 25.11.2009, 17:01

Ani tato oprava nebude konečná, díval jsem se zběžně v MS a dálniční obchvat Kroměříže už tam sice je, ale např některé moje připomínky, které byly zaneseny do Atlas 8 (Železničářská ulice v Brně), jsou zase v 8.1 i v opravené 8.1 chybně. Nebo zase routování na vjezdu do Brna Pisáreckým tunelem v 8.1 bylo spraveno, v opravené 8.1 je chybně - takže klid a zbytečně se neunáhlovat...
Nüvi 760, Atlas Czech 8.1 NT, TOPO Czech 3, Adresy v1, CNEU NT 2010.20
breces
 
Posts: 2
Joined: 24.9.2008, 13:30

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby Rubic on 25.11.2009, 17:07

Asi z toho mají hlavu v kýblu, vypadá to, že vzali za základ některou starší mapu neboť se tam objevily chyby již dříve odstraněné. Snad v příštím roce varianta 8_2 již bude zdařilejší.
Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.2.2.0
Rubic
 
Posts: 279
Joined: 25.8.2009, 20:23

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby Rubic on 27.11.2009, 19:18

Dobrý večer, chování verze 8.1 je pro mne nepochopitelné. Něco zřejmě dělám špatně. Poradíte mi?
Když si otevřu MapSource ve formátu přes celou pracovní plochu, načte se starší mapa s chybami.
Pokud se stejná mapa 8.1 otevře v MapSource ve zmenšeném pracovním obrázku, otevře se mapa novější již bez chyb - Atlas Czech 8.1 NT - ve městě šedivé a nažloutlé plochy, řeka vyznačená modrou čárou, vrstevnice po 100m.
V této pracovní velikosti se dá přepnout na Mapu Topo Czech 3 - zelené a narůžovělé plochy, řeka vyznačená modrou plochou, vrstevnice po 20m.
Při zvětšení na celou pracovní plochu - evidentně starší verze mapy s chybami. Chová se Vám tato mapa také tak? :shock3:
Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.2.2.0
Rubic
 
Posts: 279
Joined: 25.8.2009, 20:23

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby freewall on 27.11.2009, 19:57

Teď jsem to zkoušel a nic - vidím buď 8.1 nebo ToPo
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby Dula on 28.11.2009, 6:41

Nepoužíváš verzi Mapsource 6.15.6? Mapsource od verze 6.14.x výše a tyto mapy od Picodasu si moc nerozumí. Mapa Atlas Czech 8.1 žádné vrstevnice nemá, ale někdy se v ní objeví, naopak teď se mi otevřela mapa Topo 3 bez vrstevnic. Doporučuji sehnat soubory MapSource.exe a MapSourceCSY.dll z verze 6.13.7, tyto ve zvláštním adresáři zkopírovat do složky Garmin a spouštět tento .exe soubor. V této verzi chodí vše korektně a rychle.
Dula
 
Posts: 5
Joined: 28.11.2009, 6:31


Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby Rubic on 28.11.2009, 12:31

Všem Vám děkuji za ochotu pomoci. Ano používám Map Source 6.15.7. Pokusím se nainstalovat starší, nabízenou verzi, snad docílím korektního zobrazování. Díky.
Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.2.2.0
Rubic
 
Posts: 279
Joined: 25.8.2009, 20:23

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby senzo on 29.12.2009, 12:47

[color=#00BFFF]
skippy wrote:Ahoj, já mám trochu jiný problém. Chodí mně jenom Topo Czech 3. V Garminu mně vůbec nechodí Atlas Czech 8 ani adresy 1. Ačkoliv se v MapSource vše podařilo normálně odemknout, při "nasypání" do navigace a po restartu tam sice mapa je, ale navigace při "bootvání" hlásí, že mapy nelze odemknout. Nevím co s tím, patlám se s tím už X hodin a vyzkoušel jsem snad všechno. :( Stále nechodí. Můžete prosím někdo pomoct? Díky.
[/color]

Zdravím, mám dotaz. Dopátral jste se nějakého řešení ohledně problému "mapy nelze odemknout"? Mám ten samý problém s nově koupenou 765T. Díky za info..
senzo
 
Posts: 1
Joined: 6.10.2009, 1:06

Re: Atlas ČR v8 NT + Adresy ČR v1

Postby freewall on 29.12.2009, 12:55

Tady je to nějakým způsobem řešeno, resp. vysvětleno: http://www.path.cz/forum/viewtopic.php?f=20&t=91&p=5636&hilit=nelze+odemknout#p5636
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

PreviousNext

Return to Garmin

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron