Nuvi 760 a TMC v Praze

Funkce TMC v navigacích Garmin.

Moderator: freewall

Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Strogoff on 27.5.2008, 12:25

Mam novy Firmware 2.90 pro Nuvi 760 (od pul Kvetna), a od te doby me TMC vubec nefunguje v Praze. Ukazuje problemy vsude, kromne Prahu. Jakoby zadna zacpa ani rano, ani vecer? Help please!
User avatar
Strogoff
 
Posts: 77
Joined: 23.5.2008, 12:40

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Jirásek on 27.5.2008, 12:35

Pokus se donutit TMC k naladění Reginy.
ČRo to z nepochopitelných důvodů částečně rozdělil, lokální informace z Prahy vysílá především Regina, celorepublikové informace Radioužurnál. Proč - nevím. Každopádně se TMC zprávy liší.
To je moje zkušenost.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Strogoff on 27.5.2008, 13:21

A jak "donutit"? Mam prijimac v zapalovaci a na nem se neda nic naladit, bohuzel. A tobe to funguje? Jako oznamuje te navigace problemove useky v Praze?
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ted Garmin 3597, drive Garmin 3790, Garmin 760
User avatar
Strogoff
 
Posts: 77
Joined: 23.5.2008, 12:40

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Jirásek on 27.5.2008, 13:31

Já to testoval na iGO, neznám Garmin. Proto jsem to psal obecně. iGO umí v nastavení TMC zakázat určité stanice, které potom přeskakuje. Takže - když jsem jezdil po Praze tak jsem zakázal Radiožurnál, mimo Prahu jsem ho zase povolil. Vím, trochu krkolomné :mad2: , ale na nic lepšího jsem nepřišel.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Mudrunka on 27.5.2008, 14:15

že vám do toho kecám, vážení přátelé, ale je to jaksi jinak. U každého normálního softu pro navigaci s užitím TMC informací to v nějakých časových periodách skenuje v celém rozsahu stanice s danými informacemi a pokud taková je, přeladí se na ni. U některých pak jde toto přelaďování vypnout (např. Navigon) a v podstatě nařídit jednu jedinou stanici (neuvědomuji si, že by i-GO toto umožňovalo), nebo je možné danou stanici zakázat.
Garmin neznám, ani znát konec konců nechci, ale že by toto neměl je krajně nepravděpodobné. Zkusil bych tam dát natvrdo frekvenci 92,6, případně si pohrát s nastavením. A co k tomu říká manuál? :janic:
HW: Samsung Omnia i900
SW: Route66; iGO 8; TT 7.450 a na staré mašině NAVIGON 6.2 + POI Warner3; AutoMapa; ViaGPS 1.5; Dynavix 7 v.2.3 ČR
User avatar
Mudrunka
 
Posts: 94
Joined: 18.3.2007, 22:21

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Strogoff on 27.5.2008, 15:52

No, prave, manual tomu nic nerika. Jenom ze se nic neda naladit, but tu frekvenci chytne sam, nebo ne, ale nic se ladit neda. Co me prekvapuje, je ze driv (pred novou instalaci firmware) vse fungovalo ok, a najednou (a nebo nahoda?) jako by frekvence prestala vysilat (po Praze, protoze jinak mam na mape vsechno vedle Prahy). Ted nevim jestli ten firmware neni vadny, a nebo jestli ten problem nepochazi od TMC stanice?
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ted Garmin 3597, drive Garmin 3790, Garmin 760
User avatar
Strogoff
 
Posts: 77
Joined: 23.5.2008, 12:40

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Jirásek on 27.5.2008, 19:17

Mudrunka wrote:.......U každého normálního softu pro navigaci s užitím TMC informací to v nějakých časových periodách skenuje v celém rozsahu stanice s danými informacemi a pokud taková je..........


Je to v tomto vlákně OT, omlouvám se.
Přiznávám, že jsem si automatického skenování nevšiml (ani u iGO 2006, ani u iGO8). Pouze přeladění na nový vysílač v případě ztráty signálu. Sledováno na trasách Praha - Ostrava a pod. V Praze se mi naladil na jednu stanici a držel. O nějakém skenování ani památky. Může to být, možná, kombinací mého PDA s držákem vybaveným TMC přijímačem. Opravdu nevím. Naladilo to vždy na první vysílač s TMC. Ani to nevybíralo nejsilnější signál. Bohužel, TomToma 6 na PDA takto provozovat nemohu, nemá podporu TMC :-P .
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Mudrunka on 27.5.2008, 21:47

s TMC přijímačem přelaďování nemá nic společného, všechno si obhospodařuje vlastní navigační soft. A všechny 3 moje softy (viz. podpis) s podporou TMC pracují ve své podstatě v tomto směru stejně – po nějaké době vytěžování informací projíždí frekvence směrem nahoru tak dlouho, dokavaď nenajde další vysílač s danými zprávami, pak skočí na počátek a znovu až do původní frekvence. Pokud se na ní už „nechytne“, signalizuje daný stav (off) a neustále skenuje postupně celý rozsah až se znovu chytne. Některé softy si pamatují frekvence, na kterých se už v minulosti něco našlo a přednostně skenuje tyto. Naopak, co je u daných softů rozdílné, to je využití těchto informací, ale i práce s jejich platností, ale to už je velice OT :pc:
HW: Samsung Omnia i900
SW: Route66; iGO 8; TT 7.450 a na staré mašině NAVIGON 6.2 + POI Warner3; AutoMapa; ViaGPS 1.5; Dynavix 7 v.2.3 ČR
User avatar
Mudrunka
 
Posts: 94
Joined: 18.3.2007, 22:21

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Jirásek on 27.5.2008, 23:00

Mudrunka - poslal jsem ti SZ :zamysl: , tady jsme OT a Garmina nemaje Strogoffovi asi takto neporadíme.

Strogoff: Ještě dotaz - tobě po zapnutí a naladění TMC naběhnou postupně dopravní informace z ČR, ale vynechá to úplně oblast Prahy? Alespoň tak jsem to pochopil z posledního příspěvku. Nebo ti TMC v Praze "nefunguje", ale načítá při jízdě mimo Prahu?
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Strogoff on 28.5.2008, 8:08

Tak uz sem to vyresil dik FR strankach (http://pagesperso-orange.fr/huralu/gps/ ... s/tmc.html). Mel sem naladeny kanal 88.6 na parovani Garmin-Radio (88.5 nekdy sumi). A to je asi frekvence prave pouzita TMC na vysilani zprav (po Praze), tim padem jsem rusil prijem. Tak sem naladil parovani zpatky na 88.5 (puvodni), a jako zazrakem vse funguje znovu. Kdo by tohle rekl!!! :zed: Ale stejne dekuju za pomoc. :palce:
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ted Garmin 3597, drive Garmin 3790, Garmin 760
User avatar
Strogoff
 
Posts: 77
Joined: 23.5.2008, 12:40

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Jirásek on 28.5.2008, 9:51

Bingo :?: :?: :?:
To je dobře.
Ale je to zajímavé, pásmo 88,3 - 88,8 MHz není v Praze dle ČTU vůbec využito. Spíše asi nějaká harmonická.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Strogoff on 30.5.2008, 18:45

Ale mozna je to jen nahoda, protoze celej tejden me TMC nice nehlasilo, zadnou zacpu po Praze (kolem 18 - 19h), jen dnes, Patek vecer (17:30), se ukazali nejake cervene useky (Rasinovo Nabr., Jizni spojka smer DO Prahy, Nuselak, atd...), ale tyhle useky jsou porad cervene, tak proc TMC to nehlasi pres tejden??? :zamysl:
----------------------------------------------------------------------------------------------
Ted Garmin 3597, drive Garmin 3790, Garmin 760
User avatar
Strogoff
 
Posts: 77
Joined: 23.5.2008, 12:40

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Jirásek on 30.5.2008, 20:17

No ono to naše TMC je pořád v jakémsi zkušebním provozu :zamysl:
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Vahač.x on 20.6.2008, 14:40

Strogoff wrote:No, prave, manual tomu nic nerika. Jenom ze se nic neda naladit, but tu frekvenci chytne sam, nebo ne, ale nic se ladit neda.


To není tak úplně pravda - mám taky Nüvi 760 - a v případě, že je připojen TMC přijímač ("anténka"), tak se ve volbě "Nástroje" => "Nastavení" objeví nová položka "Doprava" (v okně je při nepřipojeném TMC poslední osmá položka Bluetooth - při připojeném TMC je tam právě Doprava)
Po zvolení jsou k dispozici volby "Automaticky" a pod ní je seznam naladěných stanic s TMC - tam lze zvolit jinou stanici (mají mnohdy dost podivné názvy). Samozřejmě, že na rozdíl od volby "Automaticky" se dopravní info ztratí, pokud ručně nastavená stanice není k dispozici - pak je třeba vybrat jinou, nebo se vrátit k automatice....
Nechám si poradit, ale něco už chápu...
Garmin Nüvi 760
Vahač.x
 
Posts: 3
Joined: 5.6.2008, 9:46

Re: Nuvi 760 a TMC v Praze

Postby Vojtík on 19.5.2009, 0:11

Dobrý den, přidávám nový dotaz na TMC a GARMIN 760. Po upgradování na novou verzi SW pro TMP (přes WebUpdater) se mi při klepnutí na ikonu dopravy ukazuje hláška "Nejsou k dispozici žádné dopravní informace". Nejdřív jsem myslel, že mimo Prahu to třeba přestalo dočasně fungovat, ale totéž mám i v Praze. Jinak nepomáhá nové vyhledání poskytovatele, ani automatický režim ani výběr CRO nebo toho druhého (zapomněl jsem, jak se jmenuje). Na napájení v autě mi svítí obě diody zeleně. Zkrátka - mělo by to ukazovat a neukazuje. Nevíte někdo, co s tím, eventuelně kde vyčtu, jakou verzi SW na TMC mám nebo jak downgradovat na starší SW, který chodil ?
Díky za nápady.
Vojtík
 
Posts: 5
Joined: 13.3.2008, 18:55


Return to Garmin

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron