GARMIN 760, problém s TMC

Funkce TMC v navigacích Garmin.

Moderator: freewall

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby Jirásek on 14.7.2009, 21:03

Já bych začal z jiné strany - byla tato informace v přijímaném signálu RDS/TMC obsažena ? Pokud ne, nemá navigace na co reagovat.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby W-Sally on 14.7.2009, 21:14

Pokud já má zkušenosti, na aktuální zprávu reaguje docela slušně a včas. V Brně mi hlásí problémy i v Praze. Jde však přeci jen o to, jak a jakým způsobem nacpou data do TMC. Už dva roky je v Brně uzavřena Jílkova a některé sousední ulice. Hlásil jsem to na ÚAMK a nic. Bylo mi řečeno, že to postačí. Na některé havárky, pokud jsou včas nahlášeny skutečně Nuvi reaguje, A když ne, vyjedu prvníém možným výjezdem a řídím se citem a GPS. Ještě jsem viset nezůstal a v rybníce jsem taky neskončil.

Otázka tedy zní. Zohledňuje navigace při výpočtu trasy získané údaje o uzávěrách nebo na uzávěry reaguje až k nim přijedu?[/quote]
W-Sally
 
Posts: 19
Joined: 21.1.2008, 10:03
Location: Brno

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby yorg on 15.7.2009, 21:47

Jirásek wrote:Já bych začal z jiné strany - byla tato informace v přijímaném signálu RDS/TMC obsažena ? Pokud ne, nemá navigace na co reagovat.


To netuším a ani to neumím zjistit co tam je. Předpokládal jsem, že když se jedná v regionálním významu o poměrně významnou trasu, tak by tam tyto informace snad měly být.

Pro zkoušku jsem teď zkusil na navigaci znovu nasimulovat stejnou trasu a tentokrát mě to vede přes Rýmařov. Když ale vložím průjezdný bod přes Města a zadám Uničov, tak to naplánuje trasu jak by tam ty 2 uzávěry vůbec nebyly.
yorg
 
Posts: 12
Joined: 29.5.2009, 22:17

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby Jirásek on 15.7.2009, 21:59

1. Může záležet na tom, z jaké stanice je získáván signál RDS/TMC, co navi naladí
2. Jestli je vůbec tato informace v systému se dá zjistit na http://www.dopravniinfo.cz/default.aspx . Ale i to nemusí být na 100%.
3. Nevím jak Garmin, ale TomTom umí zobrazit mapu všech načtených událostí
4. Nevím jak Garmin, ale TomTom má v nastavení volby, jak se má chovat při události, která výrazně omezuje cestu. Já používám pouze upozornit. Garmin bude mít, předpokládám, určitě něco podobného. Co máš v tom případě zapnuto?
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2966
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

NUVI 760 RDS-TM

Postby merlins on 22.9.2009, 13:46

Dobrý den ,
mohu Vás poprosit o nějaké informace ohledně NUVI-760 ? Nuvi-760 byla kupována s auto-nabíječkou pro aktivní sadu. Ale jakým
způsobem se nyní připojí RDS- anténa ? Ta nabíječka je jen nabíječka , žádný kabel s anténkou tam není.
Zeptám se možná blbě ... budu muset kupovat celý kus tzn. anténu včetně nabíječky znovu ... popř. kde by se dala v Brně
koupit samostatná RDS antéína.

Kde pak v menu najdu dopravní informace ? Nyní v menu N760 není žádná volba na Dopravu. To tlačítko se aktivuje až připojením antény nebo v nějakém jiném modu ? Musí být aktivní trasa ? nebo to jde i v mapě.

Nuvi-760 poslední 4.80 FW

Díky
merlins
 
Posts: 2
Joined: 14.9.2009, 18:25

Re: NUVI 760 RDS-TM

Postby freewall on 22.9.2009, 14:21

Mám takovou obavu, že k příjmu RDS-TMC si musíš přikoupit přijímač těchto informací - aspoň zde: http://www.cybex.cz/GPS/GPS-navigace/GARMIN-Nuvi-760-Lifetime/produkt=860204368/kategorie=387/ je uváděno jako volitelné zařízení. Jinak teprve po připojení budeš mít v menu ikonu "Doprava"
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: NUVI 760 RDS-TM

Postby freewall on 22.9.2009, 14:25

Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby merlins on 22.9.2009, 14:45

Díky , to jsem také našel , k mé NUVI-760 byl jen nabíječ do auta ( navigace byla kupována za výhodnou cenu ) myslel jsem zda existuje jen nějaký add-ons k nabíječce. Asi tedy ne a budu muset koupit celý nabíječ.
merlins
 
Posts: 2
Joined: 14.9.2009, 18:25

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby freewall on 22.9.2009, 14:48

..tak nějak :zamysl:
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby natalek on 2.10.2009, 12:50

Je možné, že do navigace nedojdou všechny informace TMC charakteru (například kvůli špatnému signálu)? Někdy tam některé uzavírky chybí, jindy najednou naskočí jaksi nečekaně...
Porovnávám zdroj CR_JSDi s http://www.dopravniinfo.cz/default.aspx, další co u nás občas běhá je CRO_GA

BTW, malinko OT
Jinak technicky už jsem snad TMC rozběhal, jak to popisoval někde jinde freewal(?).....jedu, jedu, najednou naskočí ikona vpravo dole (nad políčkem "odboč za X m"), na tu ťápnu :zub: a nabídne mi to okno s popisem události a volbu OBJET, dál už je to na mně, jak se rozhodnu :zamysl:
Garmin Nüvi 670FM - Atlas CZ 8NT, Topo CZ3, Adresy CR1, CNE NT 2010.10 Central & East
natalek
 
Posts: 62
Joined: 30.3.2009, 20:36

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby natalek on 9.10.2009, 12:24

Něco nového(alespoň tedy pro mě :grin: )
Při zácpách (kolonách) naskakuje nad políčkem "odboč za X m" výstražný trojúhelník - v něm doba čekání v koloně v minutách. Ale je třeba ten údaj brát s rezervou...
Garmin Nüvi 670FM - Atlas CZ 8NT, Topo CZ3, Adresy CR1, CNE NT 2010.10 Central & East
natalek
 
Posts: 62
Joined: 30.3.2009, 20:36

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby freewall on 9.10.2009, 14:57

Jojo, to platilo pro StreetPilot C510, teď mám nuvi 755 a to už je pohodlnější zobrazení vlevo na displayi auta v koloně v zeleném kolečku(bez problémů), žluté kolečko (menší problémy), červené kolečko (auto shoď ze skály a jdi pěšky :grin: )
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby freewall on 9.10.2009, 21:14

piErcE wrote:zadny z modernich garminu (mohu mluvit alespon za streetpilot c510,c550, nuvi 7x0, nuvi 7x5 ) nema antenu (ani gps, ani rds-tmc) v drzaku.




Není to až tak úplně pravda http://www.mobily-navigace.cz/?Mode=Sti&StiId=25445
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Previous

Return to Garmin

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron