GARMIN 760, problém s TMC

Funkce TMC v navigacích Garmin.

Moderator: freewall

GARMIN 760, problém s TMC

Postby Vojtík on 28.5.2009, 21:41

Mám následující problém : GARMIN 760, City navigator 2009, Arlas v8, adresy ČR, systém v4.80. Přijímač dopravních informací hlásí "Nejsou k dispozici žádné dopravní informace". Dočetl jsem se, že s Atlasem 8 TMC nefunguje. Ale mně nefunguje ani když Atals a Adresy odinstaluju (z pohodlnosti jsem jen přejmenoval soubor Gmapsupp.img a zkoušel to jen s City navigátorem). Nesetkal jste se někdo se stejným problémem ?
Vojtík
 
Posts: 5
Joined: 13.3.2008, 18:55

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby freewall on 28.5.2009, 22:12

Předpokládám, že to zkoušíš zapojené do zdířky pro autozapalovač. Bez toho je totiž TMC nefunkční, protože v kablíku je anténa. Pokud je tomu tak, máš zaplou jen jednu mapu a to CN a nejde to, tak nejdříve bych vyzkoušel jiný kabel do zásuvky zapalovače
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby rossini on 29.5.2009, 7:32

Je potřeba to zkusit "za jízdy", se zapnutou navigací v zásuvce 12V, se zvolenou mapou CN a nejlépe ve městě. Pro odhalování takových chyb se vydávám na delší ježdění, kvůli příjmu FM to nemusí být ideální stát na místě...
ŽÁDOSTI O SPOLUPRÁCI s POI.CZ PIŠTE NA rossini@poi.cz
Twitter: http://twitter.com/rossini77
*** system admin ***
User avatar
rossini
 
Posts: 689
Joined: 9.10.2005, 13:47
Location: Olomouc

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby Vojtík on 29.5.2009, 23:19

Všechny tyhle podmínky samozřejmě dodržuju. Ve svém stojánku jsem zkoušel i jinou GPS a na té to chodí, takže je to u mě v "krabičce". Jinak kdyby se to chovalo "normálně", stačilo by jen místo Atlasu 8 zapnout City Navigator ?
Vojtík
 
Posts: 5
Joined: 13.3.2008, 18:55

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby freewall on 30.5.2009, 11:09

Ano, Atlas neumí spolupracovat s TMC... bohužel
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby piErcE on 31.5.2009, 19:08

jen si dovolim poupravit .. aby fungovalo TMC, nemusi byt navigace pripojena do autozapalovace. staci, kdyz je cely ten dvojkabel antena/zapalovac pripojeny do navigace, ale pustene to muzete mit klidne i doma za oknem .

jinak, nekdy se vyplati trosku pockat - nekdy trva navigaci dele, nez naladi stanici (a vubec, v nastavenich checknout, jestli ma nejakou stanici naladenou).
piErcE
 
Posts: 10
Joined: 24.3.2006, 1:34

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby freewall on 31.5.2009, 19:21

... i ty jeden detailisto :grin: , ale máš v podstatě pravdu, ikdyž...... pokud některé mají aktivní držák, tak je anténa v tomto držáku
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby piErcE on 31.5.2009, 19:24

zadny z modernich garminu (mohu mluvit alespon za streetpilot c510,c550, nuvi 7x0, nuvi 7x5 ) nema antenu (ani gps, ani rds-tmc) v drzaku.
piErcE
 
Posts: 10
Joined: 24.3.2006, 1:34

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby freewall on 31.5.2009, 19:34

.... taky pravda :palec:
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby W-Sally on 12.6.2009, 14:27

Vojtík wrote:Mám následující problém : GARMIN 760, City navigator 2009, Arlas v8, adresy ČR, systém v4.80. Přijímač dopravních informací hlásí "Nejsou k dispozici žádné dopravní informace". Dočetl jsem se, že s Atlasem 8 TMC nefunguje. Ale mně nefunguje ani když Atals a Adresy odinstaluju (z pohodlnosti jsem jen přejmenoval soubor Gmapsupp.img a zkoušel to jen s City navigátorem). Nesetkal jste se někdo se stejným problémem ?


Mně to funguje normálně, (tedy v českých mezích). V Praze bez problémů, ale záleží na tom, jak to kde do těch informací nacpou. Díky tomu už jsem se mnohdy vyhnul pěkné čekačce.
W-Sally
 
Posts: 19
Joined: 21.1.2008, 10:03
Location: Brno

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby Vojtík on 17.6.2009, 20:54

Tak už to mám vyřešené : bylo to nepovedenou aktualizací City navigatoru. Neví, jak k tomu došlo, aktualizaci navigátoru 2008 jsem prováděl z originálního zaslaného DVDčka a zdála se v pořádku. Při cestě do Německa jsem ale zjistil, že při volbě "Kam vést" nemůžu v sekci Adresy nalistovat ani město ani ulici. Sekce Města fungovala normálně. Proto jsem po návratu provedl nové nahrání mapy, teď jsou tam i ulice a čísla popisná a TMC funguje normálně, jak má.
Inu, všechno souvisí se vším ...
Vojtík
 
Posts: 5
Joined: 13.3.2008, 18:55

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby Pavel M on 14.7.2009, 12:05

Jak poznám při jízdě, že navigace spolupracuje s TMC ? Hlásí navigace, že je na cestě nějakej problém, nebo jen prostě vypočítá trasu tak, aby se těmto problémům vyhnula ??
Pavel M
 
Posts: 41
Joined: 20.4.2007, 9:44

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby freewall on 14.7.2009, 12:56

Na displayi se ti zobrazí značka (třeba s vykřičníkem, značka vytváření kolon ap.) a ťapnutím na tuhle značku se pak proťapáš dál (.... úžasná slova :))))))))
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby W-Sally on 14.7.2009, 14:29

Já mám stabilně (teda skoro) vlevo pod horním okénkem kolečko s autama. To je zelené. Malý problém je žluté a velký problém je červené. No a při rozkliknutí se dozvím co kde a jak, případně zadám vyhnout. Pokud kolečko s auťákama není, TMC není na příjmu.
W-Sally
 
Posts: 19
Joined: 21.1.2008, 10:03
Location: Brno

Re: GARMIN 760, problém s TMC

Postby yorg on 14.7.2009, 20:00

Přidám se k otázce výpočtu trasy s ohledem na informace z TMC. Konkrétně dnes cesta ze Šternberka do Losin a trasa vedla skrz Uničov a Šumvald, kde je v obou místech dlouhodobá uzávěra s poměrně dlouhými objížďkami.
Když jsem to viděl, tak jsem navigaci raději vypnul a jel podle vlastní trasy mimo uzávěry. Přitom aktualizace TMC proběhla.

Otázka tedy zní. Zohledňuje navigace při výpočtu trasy získané údaje o uzávěrách nebo na uzávěry reaguje až k nim přijedu?
yorg
 
Posts: 12
Joined: 29.5.2009, 22:17

Next

Return to Garmin

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron