Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Funkce TMC v navigacích Garmin.

Moderator: freewall

Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby natalek on 9.9.2009, 7:54

Existuje někde nějaká volba, jak zamezit navigaci změnit původní vypočtenou trasu, když narazí na signálem RDS/TMC vyhledanou uzavírku, nehodu, kolony, atpod....Jde mi konkrétně o Garmin 660, ale pište i zkušenosti s Garminem obecně :pc:
Garmin Nüvi 670FM - Atlas CZ 8NT, Topo CZ3, Adresy CR1, CNE NT 2010.10 Central & East
natalek
 
Posts: 62
Joined: 30.3.2009, 20:36

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby freewall on 9.9.2009, 8:20

A tobě si to samo dělá co chce? Já mám za to, že se ti zobrazí nějaký problém na trase a ty si můžeš zvolit "překážka" a vypočte novou trasu, ale sám od sebe si novou trasu neudělá, ne? Nebo se mýlím?
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby Scorpio_cz on 9.9.2009, 8:33

Nevím jak Garmin, iGO8 má volbu "Automatický přepočet" => ANO/NE
Pokud ANO, přepočítává trasu podle RDS-TMC a při sjetí z trasy.
Pokud NE, pak nahlásí sjetí z trasy, nebo dopravní problémy, ale "samo" neudělá NIC.

Možná má Garmin něco podobného :zamysl:
User avatar
Scorpio_cz
 
Posts: 678
Joined: 5.6.2008, 21:21

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby freewall on 9.9.2009, 8:43

Tak jsem prozkoumal svého "vodiče" - nenabízí automatický přepočet, takže pak by nemělo být co řešit - buď ignoruji info nebo si zvolím "překážka" pro nový výpočet
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby Rubic on 9.9.2009, 9:22

Buď zdráv, tady se mýlíš. 765 nabízí aut. přepočet v "Objížďkách" volbou Doprava. Její striktní volba u nás však dosud není vhodná, lépe dosud funguje rozum řidiče.
Nuvi 765T, Luxe 50, GE v6.21.0.0
Rubic
 
Posts: 279
Joined: 25.8.2009, 20:23

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby freewall on 9.9.2009, 9:29

Díky, zase jsem o něco chytřejší, mrkl jsem na to, měl jsem "dopravu" zafajfklou, tak jsem to hned to zrušil. A já přemýšlel, co to má znamenat, protože "nezpevněné úseky", "trajekty" ap. jsou jasné, ale tu "dopravu" mi hlava moc nebrala.

Takže to by mohla být zároveň odpověď na Natalkovu otázku
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby Rubic on 9.9.2009, 12:43

To jsi zvolil dobře. Pokud máš navolenu trasu na CN a zobrazuje se ti zelené kolečko"Dopravy" v levém horním rohu, v případě že se přiblížíš k místu kde RDS-TMC hlásí problém, změní se barva kolečka na červenou. Kliknutím na červené kolečko ti nabídne podrobnou informaci ku tvému rozhodnutí, zda zvolit objížďku nebo nikoli a zobrazí se ti potřebné ikony pro tvou volbu.
Nuvi 765T, Luxe 50, GE v6.21.0.0
Rubic
 
Posts: 279
Joined: 25.8.2009, 20:23

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby freewall on 9.9.2009, 13:15

Jasně, s tím jsem si už hrál, akorát si myslím, že tu červenou žárovku mám v miláčkovi asi prasklou, protože zatím to pořád vidím jen zelené :grin: :grin: :grin: (no jo no, asi bych měl začít jezdit víc republice a nemotat se kolem baráku :zamysl: :grin: )
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby Scorpio_cz on 9.9.2009, 13:53

Nebude ono to taky závislé na již zmiňované nepřekonatelné kvalitě RDS-TMC informací v našich krajích :zamysl:
User avatar
Scorpio_cz
 
Posts: 678
Joined: 5.6.2008, 21:21

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby freewall on 9.9.2009, 13:59

:grin: :haha:
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby natalek on 9.9.2009, 14:50

Ptám se proto, že se chystám zbavit kabelu bez TMC a nechat si ten "s TMC". Zvítězí patrně verze druhá, protože pevně věřím v budoucnost tohoto systému - snad jen aby nebyl dokonalý až za "dlouho", to už třebas budu mít jinou navi :?:

Pravda je, že mě navi nutila jet kvůli TMC dvakrát špatně, vžycky viděla místo omezeného úseku - úsek uzavřený. Pravděpodobně to nějak signalizovala, ale to už nevím, prostě jsem ji ignoroval ( a je pravda, že mě hnala doprava, dokud nepominula stavba).
A až mě potrefí akce TMC v Praze, tak bych rád věděl, jestli mě žene navi dle plánu, nebo je to už trasa dle TMC - protože tam to nepoznám (-Oproti situaci mezi dvěma městy, kde se to pozná snadno, když najednou máte odbočit z hlavní někam do keřů-lesů....

Čili nastavím NAVIGACE --> VYHYBANI --> DOPRAVA (nechat bez fajfky) . A řidič si vybere objíždět vlevo či vpravo sám. Toto se myslím týká objížděk obecně, nejen TMC.

Jinak jako freewall - až uvidím v okolí nějakou událost TMC, hned tam valím, a řádně si to tam očuchám :grin:
Garmin Nüvi 670FM - Atlas CZ 8NT, Topo CZ3, Adresy CR1, CNE NT 2010.10 Central & East
natalek
 
Posts: 62
Joined: 30.3.2009, 20:36

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby freewall on 9.9.2009, 15:01

Já v tu budoucnost také věřím, resp. se mi chce věřit (když to funguje jinde v Evropě, že jo), ale mám obavu, že moje, asi tak 14 dnů stará hračička, sejde stářím :zamysl: , ikdyž samozřejmě to nikdy nemůže být špígl nýgl, ale nemělo by docházet k tomu, že tam bude něco, co už x dnů neplatí nebo naopak
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby Docent on 9.9.2009, 15:28

když to funguje jinde v Evropě, že jo

No jo, jenže ono toho v Evropě funguje víc... Jenže naši posranci a vláda si jako vzor zásadně vybírají to, co funguje blbě, nebo budují něco, co nefunguje nikde.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: Lze "vypnout" RDS/TMC ?

Postby freewall on 11.9.2009, 7:14

O.K., otázka zodpovězena...., vyřešeno......, zhasínám
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna


Return to Garmin

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest