Body zájmu - zobrazování ikon XL2

Vše o navigacích značky TomTom

Body zájmu - zobrazování ikon XL2

Postby zdenekfilgas on 10.9.2009, 19:48

Mám nevšední dotaz. :-) Mám TT ONE XL a myslím víc než před rokem se mi natáhl do přístroje nový program a změnila se barva a provedeni bodu zájmu. Vše by bylo oka ale nelíbi si mi. Když použiju víc poi z této stránky jako náhradu protože jsou hezčí a taky barevné tak se to pak seká a místo posouváni po mapě tak "auto" na obrazovce poskakuje. Kamarád má jiný TT přístroj v řadě GO a jeho ikonky jsou nesrovnatelně hezčí. Dáji se jeho ikonky bodu zájmu okopírovat do mého XL a nebo se musím smířit s tím co výrobce dodal? Díky :zamysl:
zdenekfilgas
 
Posts: 8
Joined: 26.12.2007, 21:27

Re: Body zájmu

Postby Gumídek on 10.9.2009, 19:57

To se neseká kvůli ikonám, ale asi ti nikdo neřekl, že pokud je zapnuto zobrazování velkého počtu bodů zájmu, přetíží se operační pamět (mimochodem u staršího TT Xl je ještě ta velmi malá), a dojde k sekání.....Také je navíc možné, že se tam snažíš nacpat velké ikony, a je to stejné njako u počítače, když nestíhá grafická karta. Je nutné, aby se mapa nesekala, vypnout zobrazování všeho, co není nezbytné. Je mi líto, jiné řešení není.....Sekání předchází ještě samovolným restartům...
User avatar
Gumídek
 
Posts: 5627
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: Body zájmu

Postby Jirásek on 11.9.2009, 7:33

1. Tento dotaz vůbec nepatří sem, do MapShare - přesouvám
2. Originální systémové ikony TT (příslušné k poi.dat) změnit nelze.
3. Osobní zkušenost, u starší XL (32M RAM) běhalo obstojně zapnutí max cca 8 externích kategorií (ov2). Při větším počtu se tomtom začínal zadrhávat. Záleží také na velikosti obsahu příslušných kategorií.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2963
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby zdenekfilgas on 11.9.2009, 9:30

Díky za info. Stejně jsem tam dal 4 a už to nejelo plynule :-( Znamená to že u nové mašiny TT je možné že tam jich mohu nabouchat více a ono se to sekat nebude?
zdenekfilgas
 
Posts: 8
Joined: 26.12.2007, 21:27

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby Jirásek on 11.9.2009, 9:44

Pro ujasnění, nejde o to, kolik kategorií je nahráno do zařízení. Důležité je to, kolik jich je zapnuto pro 1.zobrazování na mapě a 2. upozorňování za jízy (např. radary). Další věcí je velikost (počet BZ) příslušné "zapnuté" kategorie ov2. Restaurace zatíží systém daleko více, než kategorie s 50 záznamy. Samozřejmě k tomu je nutné případně přičíst i zatížení systému zapnutím kategorií dodaných výrobcem (poi.dat), i když tyto BZ zatěžují systém výrazně méně.
Pokud to však zlobí již při čtyřech běžných kategoriích, doporučil bych asi kompletní přeinstalaci systému a map (udělat kompletní zálohu, naformátovat zařízení a znovu nahrát zálohu) včetně ClearFlasch.
Mašiny s 64M RAM nejsou k tomuto problému tolik náchylné. A je jedno, zda se jedná o nový výrobek, či starší model. Domnívám se , že zozhodující je opravdu především velikost RAM a samozřejmě i rychlost CPU. Bohužel, nepíšeš jakou verzi navcore používáš a kolik máš za běžných okolností volné RAM.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2963
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby Gumídek on 11.9.2009, 9:49

No, mám 730 a operační paměť má 64. Mám zapnuté zobrazování cca 7 kategorií našich-z poi, a upozornění na čtyři. A jednu kategorii jejich. Jen pro kontrolu některých důležitějších kategorií, které dělám, a dobrý, žádné sekání....Ale nainstalovaných kategorií mám 22. Já tam mám kategorie, které využiju při své práci...Ono jich uvnitř můžeš mít hodně, ale to, co navigaci zatíží je jejich zobrazování a upozorňování na ně...
User avatar
Gumídek
 
Posts: 5627
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby zdenekfilgas on 11.9.2009, 9:55

citace odstraněna

Píše mi to že mám volné 3,4 MB :-( což je asi tedy nic :-(
zdenekfilgas
 
Posts: 8
Joined: 26.12.2007, 21:27

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby Gumídek on 11.9.2009, 10:00

Necituj příspěvky, zbytečně zvětšuješ zprávy....Já mám volných 13,7MB. Ještě jeden typ...Velikost kategorie asi moc nerozhoduje. Ale hlavně počet zobrazených kategorií....Dříve jsem měl radary jednotlivých států rozdělené podle : -států, -dle typu radaru. Co stát, to dva až čtyři typy(a na všechny upozorňování a zobrazení na mapě). Když to u Evropy spočítáš, je to šílené číslo. A už se to navigaci fakt nelíbilo. Tak jsem je vymazal, a udělal dvě sloučené kategorie na celou Evropu. Jsou to dvě dost velké kategorie. A pohoda....Není to divný ??? A mám ji vypnutou, a zapínám jen varování na ně, když jedu ven. Když nezapneš zobrazení na mapě, a zapneš jen upozornění na ně, tak na mapě nejsou vidět, objeví se jen když si 250 metrů od nich, jsou vidět do chvíle než je mineš, pak zmizí....A zatěžuje to procesor méně....
Last edited by Gumídek on 11.9.2009, 10:03, edited 1 time in total.
User avatar
Gumídek
 
Posts: 5627
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby zdenekfilgas on 11.9.2009, 10:03

Zkus hledat díky :-)
zdenekfilgas
 
Posts: 8
Joined: 26.12.2007, 21:27

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby Gumídek on 11.9.2009, 10:04

Byl jsi moc rychlý...Vrať se do příspěvku, už jsem to tam dopsal....
User avatar
Gumídek
 
Posts: 5627
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby zdenekfilgas on 11.9.2009, 10:12

Jo koukám zkusím to... ještě jsem zkoušel tenkrát umáznout nějaké zbytečnosti co jsem nepoužíval jako barvy mapy,některé hlasy a stejně to nepomohlo... zkusím tu radu co jsi napsal. Jen je škoda že nemohu ty Go body zájmu přetáhnout,jsou hezčí a ještě maji dole takovou šipečku že se dal lépe umístit :-) Stejně si asi spíše časem koupím lepší stroj...
zdenekfilgas
 
Posts: 8
Joined: 26.12.2007, 21:27

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby Gumídek on 11.9.2009, 10:43

Já vím, to jsou ty ikony, co máme my v novějších navigacích.....Ale to nejsou ikony. Já mám stažené normální ikony, a teprve až zařízení si je takto upraví. Navigace ty normální vloží do rámečku, který má dole tu šipku, které ukazuje na konkrétní místo na mapě....A to je asi ten problém, proč ti to zatěžuje navigaci....
User avatar
Gumídek
 
Posts: 5627
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby zdenekfilgas on 11.9.2009, 10:52

No já právě tu šipečku nemám vůbec,mám nějaké hnusné ikony které se nainstalovali při aktualizaci zařízeni TT a od té doby jsou jak vyblité. Přitom ty staré byly skvělé a víc připomínali realitu. Kupříkladu pošta byla označena obálkou a v nových je to nějaká neviditelná známka či co a o dalších ani nemluvě :(
zdenekfilgas
 
Posts: 8
Joined: 26.12.2007, 21:27

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby Gumídek on 11.9.2009, 11:34

My dva si asi nerozumíme....Ty tam šipečky mít nemáš, máš XL. Já mluvím o ikonách našich a ty jejich....Tak teď je to jasné, ty máš zapnuté kde co, viď....??? Ty ikony se změní při přeinstalaci navcore...Protože se změní i poi.dat za novější....a bohužel i ikony....A jejich ikony neřeš, ty změnit nedokážeš, a i kdyby, je to zásah do jejich sw......
User avatar
Gumídek
 
Posts: 5627
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: Body zájmu - zobrazování ikon

Postby zdenekfilgas on 17.9.2009, 0:43

Tak a teď babo rad. Udělal jsem to přesně jak jsi napsal že se ikonky zobrazuji jen při informaci že se blíží a nic se nezměnilo. Jen ta pamět se snížila na zbývajících 1,7Mb :-( přitom mám jen radary mobilní,usekové a stacionárni mám sloučené a ještě zvlášt policejní hlídky. Při jízdě se to stále chová že to poskakuje místo plynulé jízdy. K těm ikonkám. Psal jsem na začátku jestli jde do mého XL natáhnout právě ty ikonky poi nové s těma šipečkama jako mají vyšší řady TT tak proto jsem to tu do textu motal a při té příležitosti se zeptal na to sekáni.Ikonky nezměním to už jsem četl ale to že to není plynule při jízdě ještě lze vyřešit? Navzdory tomu že se mi ještě snížila ta pamět aniž bych cokoliv přidal?
zdenekfilgas
 
Posts: 8
Joined: 26.12.2007, 21:27

Next

Return to TomTom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests