POI do nových Navigonů

Vše o navigacích značky Navigon

Re: POI do nových Navigonů

Postby prying on 26.5.2011, 13:52

Ano, je to přesně, jak říkaš. Někde jsem četl, že se na ty výšky a nosnosti dá spolehnout jen v 8 státech Evropy. :nastvany: Na druhou stranu je zvláštní, že na Mio se dalo poměrně spolehnou. Možnost TIR v něm je ale pouze všeobecná bez možnosti zadání parametrů.
prying
 
Posts: 10
Joined: 1.8.2009, 21:32

Re: POI do nových Navigonů

Postby ClonyXXL on 28.5.2011, 10:28

No, když tak nad tím přemýšlím, kdyby to tak skutečně bylo, tak celá verze Truck je v Česku tak akorát na prd. A jelikož ten Poi
warner nedokáže vést trasu jinudy, tak toto řešení je v praxi asi taky celkem na dvě věci.
Napadá mě, jestli tedy by ten Navigon nedokázal vést cestu jinudy za předpokladu, že by ty problémové místa byly v souboru PoiWarner.pom - mám dojem, že jsem někde snad četl, jak POI odsud dostat do tohoto souboru, ale přísahat nemůžu. Pak by to možná bylo k něčemu. Nebo MOŽNÁ to dostat do toho souboru, který se origoš týká těch TIR informací. Řekl bych, že asi neobsahuje údaje z naší krásné vlasti - ostatně jako velmi často. Miro, nezvládnul by ses podívat na formát oněch souborů, jestli by tě něco nenapadlo?

Asi bych zkusil kontaktovat technickou podporu - co na to řeknou. Ale popravdě - už slyším, jak zase cachtaj, že je to otázka bůhví čeho, že máme čekat na aktualizaci, ale .................. čas plyne, přímo se valí, a kde nic, tu nic.

Takže jestli si nepomůžeme sami...................., tak oni nejspíš neee.
Pokud reagujete na můj příspěvek a "očekávali byste" moji reakci, napište raděj PM - aspoň mi dojde mail. Nestíhám chodit všude, internet je obrovský.
ClonyXXL
 
Posts: 151
Joined: 9.10.2007, 13:07

Re: POI do nových Navigonů

Postby niklik on 29.5.2011, 5:28

Stahl jsem si niske prujezdy,radary atd.Převedl programem na CSV nainstaloval do MyPOIs ale nic se mi nezobrazi.Co dělám špatně.Jezdím s vrtnou soupravou a to do takých míst kde bych se nepustil ani osobakem.Proto jsem koupil prý kvalitní navigon ale stejně mě to tlači na silnice kde nemám šanci ani najet.Délku jsem nastavil na 24m což je o 3m vice.A pak zjistím že je o kilometr dále krásna široká silnice.Měl jsem EVOLVE Tvraxx IGO8 a nevidím v tom velký rozdíl .NAVIGON Je samozřejmě propracovanější ale na co mi je na dálnici řazení do pruhu a jiné upozornění kdyš tam jezdíš deně.Samozřejmě GPS je super oproti mapě na volantu a otravovaní lidi kudy ted.
niklik
 
Posts: 4
Joined: 30.4.2011, 9:32

Re: POI do nových Navigonů

Postby Zubr on 29.5.2011, 21:32

1) Navigon nepodporuje zvukové upozornění pro vlastní POI. Z toho plyne, že dohrávat radary sice lze, ale nemá to téměř význam. Bylo by nutné stáhnout program PoiWarner.
2) Prvním bodem v návodu je úprava konfiguračního souboru ApplicationSettings.xml ve složce NAVIGON\Settings to jste provedl ? Standardně je maximální počet POI omezen v N70 na asi 10000. Nahráním radarů jste možná překročil tento limit. Navigon pak další POI ignoruje. Doporučil bych začít jen s jednou kategorií POI, třeba s těmi podjezdy.
3) Měl jste stáhnout POI ve formátu kml a bmp soubor s obrázkem. Konkrétně pro snížené podjezdy by jste měl mít ve složce Navigon/MyPOIs dva soubory - "CZ-Podjezdy_nizke.bmp" a "CZ-Podjezdy_nizke.csv". Máte je tam ?
4) Pokud si nějakým textovým editorem otevřete soubor "CZ-Podjezdy_nizke.csv", tak by první řádek měl vypadat takto:
13.400437,49.767856,[4.50] Plzeň,podjezd; Na Roudné; Česká republika
5) Navigon by nyní měl po startu na okamžik zobrazit okno, kde se vypisuje hláška "Načítají se cíle kategorie MyPOIs..". Pokud to tak není, je něco špatně
6) Po startu Navigonu si zkontrolujte, zda máte povolené zobrazení snižených podjezdů. V "Možnosti" - "Nastavení"- "Zobrazení Mapy" - "Vybráno:" by mělo být zaškrtnuto MyPOIs a po rozkliknutí tlačítka na pravé straně by mělo být zaškrtnuté i Cz_Podjezdy. Myslím si že je to defaultně povolené ale nejsem si jistý.
7) Pomocí zadání adresy "Nový cíl" zadejte adresu nějakého sníženého podjezdu, např Plzeň Doubravecká a zvolte "Možnosti" a "Zobrazit na Mapě". V mapovém zobrazení by jste měl vidět symbol sníženého podjezdu
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: POI do nových Navigonů

Postby Zubr on 9.8.2011, 19:35

Zjistil jsem, že na některých forech se používá trochu jiný formát kml dat s kterým si konverzní program neumí poradit. Proto jsem provedl opravu a zde je nová verze
Code: Select All
http://www.ulozto.cz/9927843/mypois-rar
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: POI do nových Navigonů

Postby slofik1 on 28.9.2011, 10:49

Kluci,pls,jestli tomu rozumím tak do Navigonu nejde doinstalovat hlas pro upozornění na radar?(např, stac,usek,semafor,mobilní?Mám navi chvilku a učím se s ní,u TT to šlo celkem jednoduše ale tady zatím nevím,nevím.Co se týče radarů tak si myslím že také nejsou aktuální,je možné je taky dohrát tedy z POI?
slofik1
 
Posts: 260
Joined: 6.1.2007, 13:33

Re: POI do nových Navigonů

Postby Zubr on 28.9.2011, 12:09

Samotný navigon nepodporuje hlasové upozornění na vlastní POI body. To je nutné pro radary a tak tím vlasně nutí používat (a kupovat) jejich radary. Radary samozřejmě jde dohrát jako normální POI, ale budou se jen zobrazovat na obrazovce bez zvukového upozornění. Jedinou možností jak zajistit i zvukové upozorňování je dokoupit program PoiWarner.
Code: Select All
http://www.navigating.de/cms/index.php?id=636
. S ním jde používat radary z poi.cz. Zkoušel jsem to a funguje to. Sám ale radary nepoužívám, protože to řve tak často, že stačí hlídání rychlosti.
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: POI do nových Navigonů

Postby Gumajz on 28.9.2011, 13:29

Rada : ti, kterým vadí, že by navigace řvala pořád, nepoužívají kategorii mobilní radary...Popravdě řečeno, v době, kdy tě může ruční radar změřit na vzdálenost 1km, vyplatí se si spíše hlídat rychlost...To jen tak OT...
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5666
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Re: POI do nových Navigonů

Postby denimass on 1.12.2015, 0:14

Vážení zde na fóru... Podělím se s Vámi o vlastní zkušenosti, jak dostat lehce a jednoduše vlastní POI - body zájmu do Navigonu :
Jelikož jezdím kamionem a používám vlastní nav.TomTom, vytvořil jsem si za tu dobu nespočet vlastních POI - kategorií, např. jednotlivých míst nakládek a vykládek rozdělených do jednotlivých států pro přehlednost, osobních kat. a pod. - tyto body zájmu jsou uloženy ve formátu *.ov2 (pro TomTom). Jelikož nám v práci zakoupili navigace Navigon 70 plus, přemýšlel jsem, jak tyto jednotlivé kategorie POI z TomToma dostat do Navigona zejména pro mé kolegy z práce. Existují a vyzkoušel jsem spousty konvertorů, dokonce i zdlouhavě ručně podle návodu z příručky psal texťák, ale neustále se vyskytovali problémy. Konečné a jednoduché - rychlé řešení zde :

Je nutné uvědomit si nejprve co chceme - nepotřebuji, aby mně Navigon zvukově upozorňoval na mé Poi (vyjma možná radarů, ale on je přeci zobrazuje - raději si hlídám rychlost) - Navigon sám o sobě toto neumí. Potřebuji, abych si co nejrychleji vyhledal mé místo a klepl na navigovat !
(Proto nepotřebuji POI Warner - placený, pro laiky i složitý - odinstaloval jsem ho).
Za druhé, Navigon - konkrétně 70 plus má max.počet kategorií (včetně podkategorií) 40 ! a max POI - 10 000 !!!!
Jiné verze navigonu dokonce pouze 10 kat. a Poi 1000 !!! (viz. Váš manuál).
Uvědomte si, kolik vlastních kategorií má sám Navigon předinstalován, a tím že si dohrajete další vlastní, bude Vám jako mně při startu nejprve při importu vyskakovat hláška - že byl překročen limit a nebudou importovány všechny POI. Navíc po čase z ničehonic navigace začala "padat "

Co s tím ? Jednoduché - prostě limity ručně navýším:

- Připojím USB kabelem Navigon k PC a zobrazí se mi obsah Navigonu (případně ještě pam.karty)
- Ve složce "NAVIGON" je složka "Setting" a v ní je soubor "ApplicationSettings.xml"
- Tento soubor - ApplicationSettings.xml - otevři např. v poznámkovém bloku nebo Wordpadu.
(pro jistotu si jej nejdřííve zkopírujte a někde v PC uložte - jeden nikdy neví ???!!!)
- Sjeďte zhruba do 3/4 dolů ( řádek číslo 1037-1041) a zde je toto :

<UserPois>
<MyPois>
<BaseCatName>MyPOIs</BaseCatName>
<MaxPois>10000</MaxPois>
<MaxPoiFiles>40</MaxPoiFiles>
<MaxPoiNameLength>64</MaxPoiNameLength>
<MaxPoiDataLength>512</MaxPoiDataLength>
<MaxResolution>5</MaxResolution>
</MyPois>

- zde pouze přepište 10000 na např. 50000 (přepsat pouze 1 na 5)
a 40 na např. 100 (přepsat pouze 4 na 10)

Pouze číslice - nic jiného !!!!!! a uložte !!!! (Tím jsou limity navýšeny)
Pak by zápis měl vypadat takto - zkontrolujte si to !!!!!

<UserPois>
<MyPois>
<BaseCatName>MyPOIs</BaseCatName>
<MaxPois>50000</MaxPois>
<MaxPoiFiles>100</MaxPoiFiles>
<MaxPoiNameLength>64</MaxPoiNameLength>
<MaxPoiDataLength>512</MaxPoiDataLength>
<MaxResolution>5</MaxResolution>
</MyPois>

Důležité : Pokud používáte i jiné mapy na paměťové kartě, proveďte změnu zápisu i tady na kartě,
stejný postup .

Nyní k vlastním POI bodům a kategoriím POI :

- zkopírujte si někam do složky v PC vlastní kategorie bodů zájmu ve formátu *.ov2 (pro TomTom)
např. BlaBlaBla.ov2 a k ní samozřejmě ikonu (obrázek) ve formátu *.bmp se stejným názvem
např. BlaBlaBla.bmp Takto další a další - kolik chcete. (Vždy soubor *.ov2 a *.bmp)
Poznámka : Ikonu (obrázek) si můžete dát jakýkoliv *.bmp, pouze jej upravte např. v programu malování,
zejména jde o výšku a šířku v pixelech (např. 28 x 28), jednoduše příkazem (Ctrl+W) - nastavte
velikost a uložte ve formátu *.bmp Max velikost obrázku by měla být 40 x 25 pixelů !!!

Převod POI z formátu ov2 do formátu csv :

- nejjednoduší a nejrychlejší je online Export OV2 to CSV - Online POI converter na internetu na stránce
http://tomtom.gps-data-team.com/poi/ov2-to-csv.php
zde vyberete příslušnou kategorii Poi *.ov2 z vaší složky a jednoduše stiskněte tlačítko Start export, vyberte
do které složky se má soubor *.csv uložit - vytvořte si v PC novou - např. "New Poi Navigon"
Takto postupně převeďte všechny Vaše Poi .
Nezapomeňte si do této nové složky zkopírovat také příslušnou ikonu ke každé kategorii Poi se steným názvem.

No a nakonec jak tyto nové POI dostat do Navigonu ?
- k tomu je potřeba program v PC pro Navigon - " Navigon Fresh " ten jste dostali na CD k navigaci, nebo jej
jednoduše zdarma stáhněte z : http://www.navigon.com/portal/int/karten_services/fresh.html


- otevřete v PC tento program - Navigon Fresh a USB kabelem připojte Váš Navigon k PC a vyčkejte chvilku.
- klikněte v programu v záložce INFO (vlevo uprostřed) na Můj navigační přístroj NAVIGON a vyčkejte na načtení.
(Pokud máte v navigonu pam.kartu - vyberte kartu a Poi se bude nahrávat na kartu, kde jak předpokládám máte
nejnovější mapu) Poi nahrajte vždy buď do přístroje, nebo na kartu - jinak by došlo ke zdvojení.
- Vlevo nahoře v záložce soubor klikněte na "Asistent důležitých míst (.csv)" a v nově otevřeném okně už jen vyberte složku, ze které se budou importovat Vaše nové Poi kategorie.
(Pozor, nejde import hromadně, pouze postupně po jedné kategorii a hned by se Vám měla příslušná kategorie
Poi zobrazit i s ikonou (obrázkem).

To je Vše, pak už stačí jen odpojit Váš přístroj od PC a vyčkat na samotný restart Vaší navigace
Nezapomeňte pak ještě v navigaci zkontrolovat, jestli máte v nastavení zapnuté zobrazování Vašich nových POI.
Případné dotazy do zprávy, Návod je psán záměrně "pro Blbce" aby to rozchodil každý .... tak mně tu nekamenujte.
denimass
 
Posts: 2
Joined: 10.1.2008, 10:18

Re: POI do nových Navigonů

Postby ClonyXXL on 23.12.2015, 11:55

I když jsou některé poznatky docela dávno známé, hodnotím tento návod "pro blbce" jako přínosný :palec:
A určitě je lepší návod zrovna "pro blbce", než pak tisíckrát odpovídat na různé dotazy. :palec:
EDIT: po letech jsem zavítal na stránky Navigonu a samé změny - 1. stránky v češtině už nejsou??? 2. vlastní krabičky už neprodávají? Pak netuším, kde vám do firmy sehnali ty 70-ky (že by kamarád potřeboval vyprodat sklad?)
V každém případě se nemůžu zbavit dojmu, že Garmin chce Navigon postupně načisto zrušit.
Pokud reagujete na můj příspěvek a "očekávali byste" moji reakci, napište raděj PM - aspoň mi dojde mail. Nestíhám chodit všude, internet je obrovský.
ClonyXXL
 
Posts: 151
Joined: 9.10.2007, 13:07

Re: POI do nových Navigonů

Postby šemík on 13.6.2017, 6:20

Taky koukám , lze to dostat na kartu i přes čtečku bez navigace krabičky ?
Pokud víš napiš pokud nevíš nebo si jen myslíš že víš dej pokoj a běž psát jinam. Děkuji
User avatar
šemík
 
Posts: 36
Joined: 12.7.2009, 12:04

Previous

Return to Navigon

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest