Navigon 7310

Vše o navigacích značky Navigon

Re: Navigon 7310

Postby Tarabascz on 19.6.2009, 15:02

DAREVIL wrote:Ahoj,
chtěl jsem poradit,jestli se někomu zobrazují budovy ve 3D.Mám to zaškrtnutý a pořád nic.Nevíte co s tím.
Díky za radu.
Čus bus



Jestli máš na mysli funkci Landmark View (pamětihodnosti a pod. - muzeá atd.) - tak ta u mě funguje v poho.
Třeba v Praze muzeum na vaclaváku nebo žižkovská věž - vše funguje.

Jestli máš na mysli novou funkci City View (tzv. budovy podél silnice a pod.), tak tahle funkce v mapách ČR zatím asi neni podporováná.
Když si naplánuji jakoukoliv trasu třeba po Berlíně a dám simulaci tak to funguje, ale u nás bohužel ne.
Na tuto podporu u nás si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. :zamysl: :(

Zkoušel jsem simulaci také po nemeckých silnicích tak i funkce Panorama View tady vynikne líp než u nás.

Hold západ je západ :koul:
Navigon 7310 (zatím max. spokojenost)
dřive Navigon 7210
Vyzkoušené: Mio C510, TomTom 910, Becker a GocClever
User avatar
Tarabascz
 
Posts: 113
Joined: 14.12.2008, 2:13
Location: těch je: Česká Lípa, Praha - Modřany a také občas Slovensko nedaleko Veľkého Krtíša

Re: Navigon 7310

Postby vojta66 on 19.6.2009, 15:20

Hoši, kdy již budou k dispozici MApy Q2/2009 ? Nevíte někdo? :zamysl:
TomTom GO LIVE 1005 World, Navcore 12.071.1370596.74(0) (2092, 12.9.2013) OS 1344689, Mapa 'Europe' v935.5757,8/2014
User avatar
vojta66
 
Posts: 766
Joined: 18.10.2006, 20:19
Location: Praha, matka měst

Re: Navigon 7310

Postby nav35 on 19.6.2009, 22:10

Já mám navigon 2100 se starou verzí navigátoru (6.5). Přestal jsem to používat kvůli tomu, že pro čechy tam chybělo strašně moc "normálních" POI. Byla tam každá benzínka a opravna automobilů, ale aquapark v Horažďovicích ne! Přiznám se, že aquapark navštěvuji s rodinou častěji, než opravny automobilů.

Jak to vypadá v těchto nových navigonech? Již tam jsou i jiné POI než benzínky a opravny ? Jednoduchý test, je tam Penny Market nebo Lidl v Blatné ?

Bez POI je to velice ořezaná navigace. A kupovat kvůli tomu ten Poi Warner a pak to složitě tahat z nějakých webů... ::grc::
nav35
 
Posts: 6
Joined: 19.6.2009, 21:10

Re: Navigon 7310

Postby Tarabascz on 1.7.2009, 15:20

Dnes jsem si předplatil aktualizace i pro Navigon 7310 - takže již mám stažené plnohodnotné mapy Q2/2009 a musím říct, že Navigon mě opět mile překvapil - to že v mapách jsou již zakreslené i obchvaty kolem Liberce a pod. již tady někdo psal ja jenom chci doplnit, že narozdíl od Q1-ček již lze uplatnit i funkci City View - zatím zkoušenou pouze v Praze.
Asi za měsíc budu mít cestu na slovač - pojedu přes města: Brno, Bratislava, Nitra, Zvolen, Veľký Krtíš, Lučenec, Rožnava a Spišská Nová Ves, takže to otestuju pořádně pak dám vědet jo a cca za dva týdny pojedu do České Lípy přes Boleslav tak jsem taky zvědav.

Důležité je to, že v Q1-čkách tahle funkce nefungovala ani v Praze - v Q2 již áno - takže je vidět, že Navigon pilně pracuje na svých mapových podkladech a snad i dodávaných datech pomocí My Report.
Myslím, že Navigon pěkně šlape na paty TomTomu.

Tak zatím a šťastnou cestu
Marek
Navigon 7310 (zatím max. spokojenost)
dřive Navigon 7210
Vyzkoušené: Mio C510, TomTom 910, Becker a GocClever
User avatar
Tarabascz
 
Posts: 113
Joined: 14.12.2008, 2:13
Location: těch je: Česká Lípa, Praha - Modřany a také občas Slovensko nedaleko Veľkého Krtíša

Re: Navigon 7310

Postby Tarabascz on 12.8.2009, 20:04

Zdravičko

Mám za sebou dovču na Slovensku a nějaké ty zkušenosti z Navigací 7310.
Hned na úvod musím říct, že na slovensku je služba TMC nepoužitelná. Už jak jsem jel po D2 od Brna na Bratislavu, tak jsem místy ztrácel RDS signál - pořád jsem, ale doufal, že čím blíž budu k Bratislavě něco chytnu - bohužel nestalo se tak.
Ani přímo v hlavním městě žádný signál, takže už jsem věděl, že na další jízdě po Slovensku na tom TMC nebude líp.
Nejdřív jsem jel trasu Praha-Brno-Bratislava-Nitra-Dolné Plachtince, druhá jízda byla Dolné Plachtince-Lučenec-Rimavská Sobota-Rožnava-Spišská Nová Ves-Smižany pak ta samá trasa zpět a poslední byla Dolné Plachtince-Zvolen-Žiar nad Hronom-Nitra-Blava-Brno-Praha.
Mile mě překvapila funkce My Routes, kdy při výpočtu trasy Praha- Dolné Plachtince mi navigace vypočítala 3 možné trasy - po Bratislavu byly všechny stejné (to dá rozum), ale od Bratislavy mě jedna trasa vedla spodem na Nové Zámky, Galantu a pod. Jelikož pocházím ze Slovenska a něco tam mám proježdené, tak jsem věděl, že tahle volba by byla pitomost. Zbylé dvě trasy vedly opět po Nitru stejně po dálnici a v Nitře se pak trasy měnily - je možnost jet na Zlaté Moravce, Žiar na Hronom, Zvolen-Veľký Krtíš a Dolné Plachtince nebo druhá možnost je od Nitry na Vráble, Kalná na Hronom, Semerovce, Slatina - Plachtince. První trasa je o cca 50km delší, ale na druhou stranu je dle mě hezčí a rýchlejší.
Navigace 7210 mě vždy vedla na Vráble a když jsem chtěl jet na Zvolen musel jsem zadávat průjezdné body, v 7310-ce je můj problém vyřešen. Jako My Routes je vyhodnocena trasa na Vráble, ale nabízí se i trasa na zmíněný Zvolen stačí pouze kliknout.

V současnosti mám v navigaci mapy Q2-2009 nicméně mapa Slovenska neni dostatečně aktualizovaná, protože již tam mají v obcích také 50-ku, ale v mapě se pořád zobrazuje 60-ka, a taky jsem narazil na několik kruháků, které v mapě navigace nejsou, přitom např. kruhák v městě Vráble je již několik let, dále nějaké chýbějící kruháky jsem zaznamenal v městě Spišská Nová Ves bohužel tady nevím jak dlouho jsou v provozu - každopádně jsem se snažil využít funkci MyReport jaký to ale bude mít výsledek do budoucna těžko říct.
Taky, když jsem jel od Lučenca na Rožnavu byl tam úsek nově vybudovaného obchvatu kolem jedné vesnice, ale tento obchvat také nebyl zakreslen, takže asi 2 Km jsem jel dle navigace v poli :koul:

Po špatných zkušenostech s číslem popisným v Praze mě mile překvapilo číslo popisné penzionu, kam jsem jel ve Smižanech, kterou navigace kupodivu poznala - takže tady :palce:

Funkci CityView jsem neměl možnost vyzkoušet - v těch menších okresních městěch v kterých jsem se pohyboval to nefungovalo, no a přes Bratislavu jsem jel po obchvatu, takže nevím jak je na tom hlavní město :zamysl:

Na funkci upozornění ostrých zatáček jsem se těšil, že budu mít možnost vyzkoušet na trase Gemerská Poloma - Spišská Nová Ves - bohužel se nic nedělo :( :( a jestli nejsou dosti ostré zatáčky na této trase tak už nikde :mrk: :mrk: :mrk:
Je to velice hezká trasa nejdřiv do pořádného krpálu a samé 180-ti stupňové serpentýnky a pak zase z krpálu dolu také ostré zatáčky. Škoda myslel jsem, že tady to bude něco signalizovat, ale možná to je jen otázka času (ja vím tohle už je moc na východě tak co bych chtěl že jo... :grin: :grin: ).
Bohužel na této trase nelze moc vyzkoušet ani funkci Panorama View jelikož po této silnici nelze jet moc rychle, aby jste měli v navigaci širší pohled na krajinu.
Funkci Panorama View jsem měl možnost vyzkoušet až na trase Zvolen - Žiar nad Hronom to jsem byl hodně a mile překvapen jak jsou hezky kopce v mapě zakreslené.
Musím přiznat, že místama jsem víc koukal do navigace než na silnici :grin: :grin: :grin:
Jestli chce někdo vidět funkci Panorama View zadejte si tuhle trasu do navigace a zvolte simulaci.
Jezdím často do České Lípy, ale podobné zobrazování mapy jsem zatím opravdu neviděl a když jedete od Boleslavy do Lípy taky se jede hezkou krajinou.
Dokonce jednu dobu jsem si myslel, že funkce Panorama View neni žádná sláva, ale po této zkušenosti jsem rychle změnil názor.
Stačí jezdit po těch správnych cestách :usmev: :usmev:

Mno, takže tak co jsem postřehl z navigonu 7310 to jsem napsal, je po dovolené a jsem z5 v Praze, kdyby se někdo chtěl na něco zeptat a budu vědět ,odpovím.

Marek :mrk:
Navigon 7310 (zatím max. spokojenost)
dřive Navigon 7210
Vyzkoušené: Mio C510, TomTom 910, Becker a GocClever
User avatar
Tarabascz
 
Posts: 113
Joined: 14.12.2008, 2:13
Location: těch je: Česká Lípa, Praha - Modřany a také občas Slovensko nedaleko Veľkého Krtíša

Re: Navigon 7310

Postby bingocz on 10.9.2011, 20:30

Můžeš sem napsat jak jsi s navigací po dvou letech spokojenej.
bingocz
 
Posts: 11
Joined: 22.5.2011, 21:40

Re: Navigon 7310

Postby prying on 11.9.2011, 19:09

Tarabascz : Když jedeš z Bolky na Lípu. Nesnaží se tě to hnát přes Liberec? Mým navigacím se z nějakých důvodu nechce lesem na Mimoň. :chlamani:
prying
 
Posts: 10
Joined: 1.8.2009, 21:32

Re: Navigon 7310

Postby DAREVIL on 19.11.2011, 21:26

Ahoj pánové,stal jsem se majitelem nové navigace NAVIGON 72 PREMIUM,předešlá mi byla ukradena před měsícem,bohužel. :pistol: Ted' bádám nad touto navigací.Nejdou zadat souřadnice,nenašel jsem to.Zádání adres na místo určení přesné,zatím ve velkých městech.Hledám nějaké věci okolo této navigace na vylepšení a zatím jsem na nic nenarazil.Mapy Q3/2011
DAREVIL
 
Posts: 6
Joined: 18.5.2009, 19:54
Location: Praha

Re: Navigon 7310

Postby Zubr on 20.11.2011, 12:05

Navigon, podobně jako TT jde cestou zjednodušování a tím vyhazování málo používaných funkcí. Mezi to zřejmě patří zadávání souřadnic. Pravda je, že od zprovoznění čp jsem já osobně tuto funkci nepoužil a tak mi to ani nevadí. Co mě ale štve, že opět zmizela možnost zadávání vlastních POI (složka MyPOIs) Taky mi vadí, že po výpočtu trasy nejde rovnou přídávat průjezdní body. Tlačítko "Vyznačit cíl" mám v tomto režimu nefunkční Jinak se mi nový SW (verze 8.x.x) líbí, ale pro jistotu zatím používám i starší verzi. Je to novinka, která se v našich obchodech zatím moc nevidí, takže informací je málo.
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: Navigon 7310

Postby DAREVIL on 20.11.2011, 15:33

Zdar,tak to je velmi špatné,že nejdou zadat souřadnice.Přitom ve výčtu vlasností tam píšou,že to má tuto funkci.Nejde tam ani zadat pin na ochranu navigace.Za další jsem zkoumal zadávání vlasních POI bodů,taky to nejde,ale jak na to.Pak jsem se díval do POI menu,abych rozšířil počet poi bodů,jako je u 70 PREMIUM,taky nic.Jestli použít POI WARNER nebo co.Hlavně jsem tam chtěl mít radary a ještě další vymoženosti na upozornění,ale bohužel. :zamysl:
Počkám a jestli se nic neobjeví,tak tam zkusím dát jinou navigaci
DAREVIL
 
Posts: 6
Joined: 18.5.2009, 19:54
Location: Praha

Re: Navigon 7310

Postby Bohumil1955 on 15.6.2012, 20:43

Zdravím 7310-káře. Jsem majitelem tohoto pomocníka již od r.2008 a musím konstatovat, že jsem max. spokojen. Mám pouze jeden problém. Při cestě k moři se někdy chci vyhnout některým placeným úsekům /Slovinsko/ a tak si plánuji cestu. Přidávám průjezdné body. Tak a teď k podstatě. Chci si trasu projít -tzv.simulovat, ale zatím jsem nedokázal najít odpověď jak prohlížet "průletem".Simulace trasy je cca stejná asi jak reál, Chci nějak urychlit průjezd. Nevíte někdo zda-li to přístroj umí? Díky za informace. Bohumil :zamysl:
Bohumil1955
 
Posts: 1
Joined: 15.6.2012, 20:15

Re: Navigon 7310

Postby ClonyXXL on 21.6.2012, 11:53

Řekl bych, že NEUMÍ. Tedy spíš Navigon to neumí, jak přístroj - tedy myslím SW. Bohužel - 50 km/h :zamysl: :-P :lol1: . Jedině neprojíždět trasu celou. Je to ale i tak vopruz.
Pokud reagujete na můj příspěvek a "očekávali byste" moji reakci, napište raděj PM - aspoň mi dojde mail. Nestíhám chodit všude, internet je obrovský.
ClonyXXL
 
Posts: 151
Joined: 9.10.2007, 13:07

Previous

Return to Navigon

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron