Navigon 7310

Vše o navigacích značky Navigon

Navigon 7310

Postby DAREVIL on 18.5.2009, 21:03

Ahoj lidičky,
tak jsem se stal majitelem této navigace a zatím,nic moc.
Stránčice D1-jsou tam při sjezdu dva kruhové objezdy,NEJSOU VYZNAČENY.
Stříbro-silnice 650/230 taky není vyznačen kruhový objezd.
Na to,že to je novinka,tak jsem si myslel,že ty mapové podklady budou lepší.Verze map 7.4.0.
Jsem řidič z povolání a předtím jsem měl Philips carin 520 a mapy mi připadají stejné,akorát s odstupem času.
Výpočet trasy dobrý,zadání více průjezdních bodů dobrý,možmost zadání souřadnic-velmi dobré.
Zatím testuji a další postřehy napíšu.
Čus bus Darevil
DAREVIL
 
Posts: 6
Joined: 18.5.2009, 19:54
Location: Praha

Re: Navigon 7310

Postby freewall on 18.5.2009, 21:52

Díky za info, zaujala mě také tahle novinka, ale jak čtu, tak raději zůstanu u Garminů
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Navigon 7310

Postby rossini on 19.5.2009, 0:17

Je potřeba rozlišovat SW a Mapy. Mapy se určitě budou zlepšovat. Je to jako s TT, taky je tam spousta chyb. Toto je na delší rozbor... Naopak bych tu navigaci nezavrhoval...
ŽÁDOSTI O SPOLUPRÁCI s POI.CZ PIŠTE NA rossini@poi.cz
Twitter: http://twitter.com/rossini77
*** system admin ***
User avatar
rossini
 
Posts: 689
Joined: 9.10.2005, 13:47
Location: Olomouc

Re: Navigon 7310

Postby freewall on 19.5.2009, 7:02

No tak určitě, já si musím v klidu proštudovat všechna ta vlákna - někde jsem četl, že jsou problémy tam dostat POI, pak snad, že to jde s nějakým tím softíkem.... prostě několik věcí jinak než je zvyklý a proto ten skepticismus. Pravdou, že zobrazení se mi líbí samozřejmě víc než u Garminů, ikdyž pro někoho všechny ty "kudrlinky" mohou být na obtíž (Jak zpívá Tina "Simply the best"), na druhé straně si říkám, že německá preciznost, by se někde měla projevit...... prostě "nikdy neříkej nikdy", podívám se na nějaké recenze a třeba skočím v e-shopu a budu řvát "Rooooossiiiii, já chci Navigon" :grin:
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Navigon 7310

Postby Jirásek on 19.5.2009, 7:54

Nevím jak u této verze, ale opravdu obecně u Navigonu nejdou standartním způsobem importovat POI. Musíš použí placený soft PoiWarner. A v poslední době jsem četl stížnosti na 100% kompatibilitu tohoto softu s novou verzí "nacore" navigonu. Ale možná již vyřešeno, zase tak moc to nesleduji.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2963
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Navigon 7310

Postby freewall on 19.5.2009, 8:35

No to je ono a jsme u toho......proč dráždit užovku bosou nohou...... já totiž, když si koupím u vietnamských spoluobčanů trpaslíka a dám si ho do zahrady, tak ráno mi vyroste..... můj "milášek" není sice nejnovější, ale maká bezchybně a pak si budu říkat "Já jsem takový od té Milky....., že jsem se na to radši .... tralala...."
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Navigon 7310

Postby enti on 19.5.2009, 16:10

Dobry den. Prave mi prisla navigacia navigon 7310...pripojil som ju k pocitacu ale nevidim ten 4GB SD disk ktory by tam mal byt...Chcem sa spytat VISTA mi ponuka naformatovat tento disk...Mozem to dat naformatovat bez toho aby som stratil nejake data...alebo co je na tom disku???Co mam teraz robit...mam to dat naformatovat ...inak sa nedostanem do navigacie....hmm...Dakujem...
enti
 
Posts: 2
Joined: 18.5.2009, 10:40

Re: Navigon 7310

Postby vojta66 on 19.5.2009, 16:15

Nic neformátuj, to příjdeš o všechny data!!
Předně si nahraj program - myslím Navigon Fresh - který Ti umožní komunikaci s tvým PC!
Nemá tento navigon náhodou vše v interní paměti?
Hledej na netu!

Třeba tady máš krásnou recenzi lokálního obdivovatele značky NAVIGON + spoustu zajímavejch info.....jako třeba druhý držák do auta v hodnotě 30 € - a to zcela zdarma! 8-)

http://www.mp3centrum.cz/recenze/recenze-navigon-7310/
TomTom GO LIVE 1005 World, Navcore 12.071.1370596.74(0) (2092, 12.9.2013) OS 1344689, Mapa 'Europe' v935.5757,8/2014
User avatar
vojta66
 
Posts: 766
Joined: 18.10.2006, 20:19
Location: Praha, matka měst

Re: Navigon 7310

Postby freewall on 19.5.2009, 17:52

...kurnik to vypadá moooooc dobře :))))))))
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Navigon 7310

Postby DAREVIL on 19.5.2009, 18:40

Ahoj, :koul:
tak jsem tady zas.Dneska trasa Plzeň -Příbram a zpátky přes Hostomice na Rudnou do Prahy.
Musím ocenit rychlostní limity ve městech a v některých vesnicích,ale všude nejsou.Naváďení do jízdních pruhů výborné.
Problém je zadávání popisných čísel,tohle ještě moc vychytaný není....Jinak dnešní cesta v pohodě,až na jednu odchylku v jedné vesnici u Příbrami.Abych to specifikoval,tak mě to hnalo ne po kraji vesnice po hlavní,ale přes náměstí a zpátky na hlavní cestu.
Ještě tam je funkce na upozornění zatáček,taky nic moc,protože to funguje jen na určitých místech.Spíše hlavní tahy,ale ne všude.
TMC jsem ještě nezkoušel,protože mám staré autorádio a nové nemám čas tam dát,ale bude.Bluetooth funguje,ale lepší je těžká sada na HF.
Další postřehy napíšu,hned jak něco objevím nebo odpovím na dotazy.
Čus bus
DAREVIL
 
Posts: 6
Joined: 18.5.2009, 19:54
Location: Praha

Re: Navigon 7310

Postby Tarabascz on 30.5.2009, 9:02

to darevil:

Verze 7.4.0 neni verze map, ale verze firmwaru.
Verze map v této navigaci je Q1-2009 (zatím nejnovější)


Co se týče TMC, nechápu co to má společné s autoradiem.
Anténa pro TMC služby je zabudovaná v nabíječce k této navigaci a veškeré udaje o dopravě má navigace pak v sobě.

Ja měl navigona 7210 - naprostá spokojenost, no tahle novinka mi nedala spát tak jsem si ji také objednal.
Kromě pár nových funkcii je vše zachováno jako u předchůdce.

Co se týče POI z tohoto webu stačí si zakoupit program PoiWarner a vše funguje krásně.
Navigon 7310 (zatím max. spokojenost)
dřive Navigon 7210
Vyzkoušené: Mio C510, TomTom 910, Becker a GocClever
User avatar
Tarabascz
 
Posts: 113
Joined: 14.12.2008, 2:13
Location: těch je: Česká Lípa, Praha - Modřany a také občas Slovensko nedaleko Veľkého Krtíša

Re: Navigon 7310

Postby DAREVIL on 30.5.2009, 11:52

Ahoj :koul: ,
máš pravdu s těma mapama Q1-2009,verze fim.7.4.0.,ale stejnak nic moc mapy,myslel jsem ,že v roce 2009 tam budou už dostatečné podklady,čísla domů-některé domy tam stojí už dlouho a navigace ti při zadání čísla místo
třeba 158 nabídne156 s tím, že číslo neexistuje.To vše se zatím stahuje na naši matičku republiku :zed:
DAREVIL
 
Posts: 6
Joined: 18.5.2009, 19:54
Location: Praha

Re: Navigon 7310

Postby Tarabascz on 30.5.2009, 16:34

to neva - třeba časem se dočkáme i čísel popisných - ale ostatní navigace na tom v tomhle směru nejsou o moc líp neboj.
Navigon 7310 (zatím max. spokojenost)
dřive Navigon 7210
Vyzkoušené: Mio C510, TomTom 910, Becker a GocClever
User avatar
Tarabascz
 
Posts: 113
Joined: 14.12.2008, 2:13
Location: těch je: Česká Lípa, Praha - Modřany a také občas Slovensko nedaleko Veľkého Krtíša

Re: Navigon 7310

Postby rossini on 30.5.2009, 17:26

Co se týče čísel popisných, například v porovnání s Teleatlasem (TT930) obsahuje čísla i v menších městech, kde Teleatlas (TT930) nezná jediné číslo popisné. Takže je to sporné. Mě třeba to pokrytí čísly příjemně překvapilo.
ŽÁDOSTI O SPOLUPRÁCI s POI.CZ PIŠTE NA rossini@poi.cz
Twitter: http://twitter.com/rossini77
*** system admin ***
User avatar
rossini
 
Posts: 689
Joined: 9.10.2005, 13:47
Location: Olomouc

Re: Navigon 7310

Postby DAREVIL on 14.6.2009, 17:49

Ahoj,
chtěl jsem poradit,jestli se někomu zobrazují budovy ve 3D.Mám to zaškrtnutý a pořád nic.Nevíte co s tím.
Díky za radu.
Čus bus
DAREVIL
 
Posts: 6
Joined: 18.5.2009, 19:54
Location: Praha

Next

Return to Navigon

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron