Navigon 8410

Vše o navigacích značky Navigon

Re: Navigon 8410

Postby bloodik on 16.11.2009, 17:45

Mam dotaz, mozna blby, ale vite, ze jsem zaryty Garminista ... ;-)
Podporuje 8410-ka nahravani Custom POIs ?
(p.s. no flame!, fakt me to zajima :) )
So long and thanks for all the fish ...
Garmin Colorado 300 | Garmin Nüvi 765T
Pokrocile ohybani POI dat pro Garmin -> radary.opevneni.cz ... jooo, byvavalo ...
User avatar
bloodik
 
Posts: 41
Joined: 16.5.2006, 14:32

Re: Navigon 8410

Postby HoJo on 17.11.2009, 18:39

Ne, uživatelské POI nejdou (viz testík):
http://navigovat.mobilmania.cz/Testynavigaci/AR.asp?ARI=114373
HoJo
 
Posts: 41
Joined: 15.5.2009, 22:43

Re: Navigon 8410

Postby Jirásek on 17.11.2009, 18:42

Zatím jsem neslyšel o jediném Navigonu, který by to uměl přímo - jako jiné navigace. Jedině snad PoiWarner, ale netuším jak je pro 8410 funkční.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2963
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Navigon 8410

Postby centauro2 on 7.12.2009, 11:36

Prosím o radu.. jsem dost zklamaný a už docela zoufalý.. kupoval jsem tuhle navigaci, protože umožńovala dle upoutávek mnohem více multimédií než 8110 kterou máme ve firmě a používáme ji nejen jako nouzový přehrávač obrázků, ale hlavně jako mp3 přehrávač s FM transmitterem v autech.. ta funguje skvěle a doufal jsem že to může být jen lepší..
od zakoupení 8410 i s TV modulem pro příjem DVB-T jsem si sliboval že budu mít v jedné krabičce fotky, mp3, filmy a televizi.. ve skutečnosti ale fungujou jen fotky a ta digitální televize.. jelikož jsem ale ze Severní Moravy, tak ta tady funguje taky jen když jsem přímo v Ostravě a chytnu 4 programy ĆT. co se týče mp3 a videí, tak nic..
předně mi vůbec není jasné kam se ty soubory mají nahrát.. když je (hudba mp3, videa .avi) totiž nahraju na kartu do složky, tak při pokusu o přehrávání mi to hodí hlášku, že daný formát není podporovaný a že mám pro kodeky navštívit adresu navigon.com/84series.. tahle stránka ale vůbec neexistuje a ani po zkoumání webu navigon.com jsem nic o možnosti ztáhnout kodekovy pack nenašel.. ani zadarmo, ani z úplatu.. takže sem v pasti.. v rychlém návodu uvádějí množství podporovaných formátů, ale proč když ani nejběžnější nefungujou? někde jsem se dočetl, že snad v základu jede .wma pro hudbu a .wmv pro videa.. ale ani s těma jsem nebyl úspěšný a objevuje se stejná chybová hláška..
co dělám probůh špatně? někde někdo psal, že k modulu něco bude.. ale modul je jen malá krabička s anténkou co se jen zboku připlácne přes micro usb na navigaci bez jakékoli další akce..
tak prosím poradte s tou multimedialni pastí.. moje icq 299664953 případně email centauro2@centrum.cz

další výhrady k tomu, že se mi stalo, že půl dne nefungovala a házela mi chybovou hlášku, at uvolním vypínací tlačítko, takže byla pořád napůl zapnutá a napůl vypnutá.. jakkdyby byl nějaký špatný kontakt u on/off tlačítka.. rád bych věřil, že 8410 je top, ale zatím panuje spíše rozčarování za ty 4 dny co ji mám.. díky za odpově´d
centauro2
 
Posts: 1
Joined: 7.12.2009, 11:04

Re: Navigon 8410

Postby pmpolis on 9.12.2009, 23:28

Centauro2
Kodeky by sa mali asi dať stiahnuť. Mne túto možnosť ponúka - v navigon fresh v ľavo hore Shop fresh a potom úplne dole - DIGITAL CODEC PACKADE - 19,95€
A hlášku uvolnite tlačítko už aj mne asi 2x nahodilo. Ale stlačil som a bolo všetko v poriadku. Mne osobne to pripadá, že problém je v tých 2 a 5 sekundových tlačeniach - pohotovostný režim a úplné vypnutie. Asi keď sa človek úplne netrafí do času :zed: :pulka: tak nevie / navigácia / čo má spraviť. Ale ako som písal, stačilo znovu zatlačiť a všetko OK. Ja som ináč zatial spokojný, šlape ako má / ťuk,ťuk na drevo / :-P

http://www.navigon.com/portal/int/shop/ ... Id=6515767
a na tejto stránke je niečo o free upgrade a codekoch
Navigon 8410 +DVB
pmpolis
 
Posts: 4
Joined: 23.10.2009, 17:17

Re: Navigon 8410

Postby lhotak on 16.5.2010, 18:15

Zdravím všechny!
Mám Navigon 8450, nejsem nadšený, ale spíše zklamaný.
Chtěl bych ale varovat případné zájemce, kteří uvažují o koupi této navigace před několika zbytečnými problémy, které si nechtěně pořídí koupí této navigace:
1. Nekupujte model 8450, jsou to vyhozené peníze za Live modul, který u nás pořádně nefunguje. Jsem z Plzně a dosud se mi nepodařilo jej aktivovat -není signál.
2. Při nákupu počítejte s tím, že musíte mít nebo si pořídit platební kartu pro platbu v Eurech, protože doplňky jako POI Warner a kodeky pro navigaci jinak nepořídíte - čeští prodejci je prostě neprodávají (zákony sem, zákony tam).
3. Nejvhodnější je zakoupit model 8410, který je stejný jako model 8450 (bez zbytečného modulu Live za 2.000,-) a k němu zakoupit POI Warner, čímž máte zajištěny prakticky stejné služby jako slibované služby modulu Live za drahé peníze. S programem POI Warner můžete naprosto bezproblémově a pohodlně využívat služeb POI.cz a doplňovat POI dle libosti.
4. Je nepochopitelné, že Navigon dává k modelu 8410 aktivní držák navigace ale k dražšímu modelu 8450 dává jen držák pasivní.
Aktivní držák má proti pasivnímu tu výhodu, že nabíjecí kabel se připojuje ze strany, takže se dá lépe upravit aby nepřekážel.
5. Absolutně mimo veškeré chápaní je fakt, že ani jeden z těchto modelů nemá AV vstup pro video, takže ke kvalitnímu přístroji s velmi kvalitní obrazovkou nemůžete připojit ani kameru a ani žádný přehrávač.
6. Póóóozor na nabízený modul digitální televize, nepodařilo se mi nic naladit ani v Praze, natož potom doma. Modul má velmi mizernou anténu a podle odborníků i velmi neobvyklý konektor pro anténu, takže anténa nejde nahradit něčím lepším.
7. Další nepochopitelná věc - nemůžete trvale zadat objížďky uzavřených silnic a ulic - při každé nové cestě to musíte zadávat znovu a znovu, i když je tam napsáno, že to bude trvat 3 roky.
Po těchto zkušenostech bych asi nikdy tuto navigaci nekoupil, protože nemá funkce, které jsou dostupné v mnohem lacinějších přístrojích, ale pokud Vám nevadí výše uvedená omezení, tak uvažte bod 3. výše uvedeného.
Na závěr musím ješte dodat, že jsem Navigon 8410/50 porovnával s navigací GoClever 5010 BTFM (2 kusy) a ke svému překvapení jsem zjistil, že mnohem lacinější GoClever má mnohem větší citlivost příjmu GPS signálu než Navigon s vychloubačně uváděným doplňkem pro zlepšení příjmu GPS signálu. GoClever najde spojení se satelity i když s ním ležím v posteli, s Navigonem musím na dvůr.
Jsem rád, že jste to dočetli až sem a přeji Vám příjemný den!
Novotný
lhotak
 
Posts: 7
Joined: 30.10.2009, 23:40

Re: Navigon 8410

Postby freewall on 16.5.2010, 20:44

Pane Novotný, děkuji za všechny budoucí zájemce popisovaného typu, protože takovéhle informace "ze života" se v obchodě samozřejmě nedozví, ikdyž...... každý je strůjcem osudu svého...... někomu třeba není rady natož pomoci :grin:
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Navigon 8410

Postby Jirásek on 16.5.2010, 20:55

O tom, že Navigon je sice moderní navigace, avšak uživatelsky jaksi nepřívětivá, jsem přesvědčen již delší dobu. Nikoliv z vlastní zkušenosti, ale z obecných reakcí tady na fóru.
Je velice prvděpodobné, že mne nyní bude pár uživatelů kamenovat :lol1:

Snad jedinou připomínku - absence video vstupu. Ten bych u jednoúčelové navigace neočekával. On i ten TV tuner považuji za "blbost", sorry. Z vlastní zkušenosti vím, že tyto tunery neoplývají citlivostí a ve spojení s jednoduchou anténou bývají výsledky velice špatné. Od jisté doby nejsem zastáncem multifunkčních zařízení, většinou je výsledkem kompromis mezi všemi funkcemi.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2963
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: Navigon 8410

Postby freewall on 16.5.2010, 21:21

Pavle souhlas.... a proč by tě měli kamenovat? Soudný člověk to musí uznat :)
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
User avatar
freewall
 
Posts: 1861
Joined: 3.2.2007, 19:39
Location: od Kladna

Re: Navigon 8410

Postby lhotak on 16.5.2010, 22:08

to Jirásek:
Osobně bych na tom vstupu taky netrval, ale mám na autě namontovanou bezdrátovou parkovací kameru, která bezvadně spolupracuje s jakoukoliv Čínou i s GoCleverem a s Navigonem je na houby. Proto ten povzdech.
Zdravím Novotný
lhotak
 
Posts: 7
Joined: 30.10.2009, 23:40

Re: Navigon 8410

Postby HoJo on 17.5.2010, 9:20

Mám 8110=>8310. Na uživatelskou přívětivost si nestěžuji, ta je celkem vyhovující (až na POI). Jen kdyby již konečně do map přiřadili pořádné parametry silnicím (Česko, Slovensko), čímž by se mj. stalo funkční vyhýbání místním a účelovým komunikacím - nenavádělo by to na lesní a polní cesty, do pěších zón, atp... A taky aby se odstranilo to, co to občas udělá - např. trasu která se dá v pohodě dát za 350 km to naplánuje taky na 650 km... Když to člověk plánuje doma, tak to ještě nějak vychytá, ale navigace na cíl je sázka do loterie...
HoJo
 
Posts: 41
Joined: 15.5.2009, 22:43

Re: Navigon 8410

Postby vojta66 on 17.5.2010, 11:09

Kromě řady tom tomů jsem paralelně vlastnil i navigon 8310. Má to některé prima vychytávky - například práci s rds-tmc ale jinak je to příšerná navigace. obrovské sklamání. Je to jen můj subjektivní názor.
TomTom GO LIVE 1005 World, Navcore 12.071.1370596.74(0) (2092, 12.9.2013) OS 1344689, Mapa 'Europe' v935.5757,8/2014
User avatar
vojta66
 
Posts: 766
Joined: 18.10.2006, 20:19
Location: Praha, matka měst

Re: Navigon 8410

Postby Jukon on 23.5.2010, 2:09

Ahoj chci se zeptat. Ma tahle navigace FM vysilac nebo ne? Nekdo tady psal, ze tam neni. A jeste , je mozne prehravat videa behem jizdy, nemyslim tim TV.
Jukon
 
Posts: 5
Joined: 23.5.2010, 2:06

Re: Navigon 8410

Postby lhotak on 24.5.2010, 22:42

Ahoj!
Moje navigace 8410 nemá FM vysílač. Pokud máte kodeky, tak samozřejmě jde přehrávat video během jízdy, ale nejde navigace. Tohle omezení je prakticky u všech těchto přístrojů celkem běžné.
Musím ale konstatovat, že spolupráce s telefonem přes bluetooth je bezvadná.
Nov
lhotak
 
Posts: 7
Joined: 30.10.2009, 23:40

Re: Navigon 8410

Postby Jukon on 27.5.2010, 15:26

Jak je to s baterii? Jak dlouho vydrzi? Nekde ctu malo, nekde zase hodne. Nikde neni poradna odpoved. Ten kdo to ma to prece vi.
Jukon
 
Posts: 5
Joined: 23.5.2010, 2:06

PreviousNext

Return to Navigon

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron