Navigon 8410

Vše o navigacích značky Navigon

Re: Navigon 8410

Postby lhotak on 27.5.2010, 22:23

Zdravím!
Mám dva měsíce starý Navigon 8450 a baterie vydrží cca 2a1/4 hodiny.
Jde o úhel pohledu, domnívám se, že mimo turistických navigací je to solidní průměr.
Nov
lhotak
 
Posts: 7
Joined: 30.10.2009, 23:40

Navigon 8410 zalohovanie

Postby aldy on 4.12.2010, 17:01

Zdravim Vas,mam na VAs prosbu, jazdim po Europe, kupil som si tuto navigaciu.mam v nej ulozene oblubene miesta-body a suradnice jednotlivych miest europy,zbieral som ich dlho a ulahcuju mi orientaciu.Mam predplatenu aktualizaciu na 2 roky.Chcem aktualizovat mapy,ale nechcem stratit oblubene (zalozky). Ako na to? DAKUJEM.
aldy
 
Posts: 1
Joined: 4.12.2010, 16:57

Prosím o radu 8410

Postby r.r on 15.12.2010, 10:19

Dobrý den,
prosím o radu zkušeného uživatele.
Mám asi rok NAVIGON 8410,při aktualizaci map
jsem měl málo paměťového místa v přístroji
a tak jsem vymazal asi co jsem neměl a teď mi
celý přístroj nefunguje ač jsem nahrál nové mapy
i nový softvare,teda alespoň mi to na stránkách navigonu hlásí,
že mapy i softvare jsou aktuální.
Při zapnutí přístroje mi to napíše EROR!!!
Prosím prosím o radu co a jak s tím.
Děkuji
r.r
 
Posts: 1
Joined: 15.12.2010, 10:14

Re: Navigon 8410

Postby Zubr on 15.12.2010, 14:27

Pro aldy:
Při aktualizaci map se oblíbené POI ani uložené trasy nelikvidují.
V každém případě je ale vhodné si POI a trasy zálohovat, protože se zlikvidují po HW resetu nebo aktualizaci FW.
Nevím jak je to v 8410. V mojí 4310 to vymýšlel nějaký blbec. POI a trasy se ukládají do adresáře MN Settings. POI jsou v souboru Favorites.store a trasy jsou v podadresáři Routes (každá trasa v jednom souboru). Složka MN Settings ale není viditelná z PC a ani se nezálohuje.
Já jsem proto udělal dvě úpravy
1) Z internetu jsem si stáhl TotalCommander pro WinCE (je součástí téměř každého unlocku). Pokud nevíte, kde ho sehnat, pošlete mi mail adresu a já ho pošlu. Soubor cecmd.exe jsem přejmenoval na UpdateME.exe a soubor jsem nahrál do root adresáře externí SD karty. Po restartu se spustí TotalCommander a z něj je složka MN Settings vidět. Celou složku jsem překopíroval do interní paměti (v TotalCommanderu je vidět jako My Flash Disk). Tím je celá složka viditelná i z PC a můžete si ji zálohovat.

2) Kam se ukládají POI a trasy je určeno souborem Navigon/Settings/ApplicationSettingsPathes.xml
Zde si můžete přesměrovat ukládání samotných POI a tras. Já jsem si přesměroval celou složku MN Settings do "viditelné" části interní paměti.
V souboru ApplicationSettingsPathes.xml
jsem nahradil všechny /MN Settings za /My Flash Disk/MN Settings

Pro r.r:
Program Navigon Fresh kontroluje jen číslo FW v souboru Version. Nepozná a ani neobnoví chybějící soubory. Od toho je zálohování a obnova ze zálohy. První věc, do které Vás nutil NavigonFresh bylo provedení zálohy. Pokud jste si zálohu neudělal, jste makovec a máte smůlu. V opačném případě proveďte pomocí NavigonFresh obnovu a je to.
Jinak pokud se Vám nevejdou mapy do navigace, tak si kupte SD kartu a méně důležité mapy nakopírujte na externí kartu do adresáře Navigon/Maps. Navigační program načítá mapy jak z interní tak i externí paměti. Já to používám spíše tak, že v interní paměti mám nejnovější verzi map bez map, které mě nezajímají a na externí kartě mám všechny starší mapy. V menu si pak mohu přepínat předchozí a aktuální mapy.
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: Navigon 8410

Postby frigo.h on 12.3.2011, 19:43

Navigaci 8410 mám 2 roky a jsem docela spokojen,je pravda že má i své zápory třeba slabá výdrž baterie to je pravda dále nejde nahrát videa ani písničky aspon mě to nejde ,nevím kam to mám vlastně nahrát a kodety nejdou stáhnout (nikde jsem je nenašel),fotky jdou vložit. Jinak naviguje perfektně a jsem sní spokojen.
frigo.h
 
Posts: 1
Joined: 12.3.2011, 19:29

Re: Navigon 8410

Postby m.c. on 15.10.2011, 7:49

caute
potreboval by som pomoct.Mam 8410 a ked chcem nahrat nove mapy tak mi vypise ze nie je pripojeny ziadny navigon.Ale prihlasim sa v pohode aj vypise kolko je tam este miesta a aky typ mam ale ked chcem stiahnut mapy tak vypise ze nie je pripojeny navigon.Co s tym? Dakujem
m.c.
 
Posts: 1
Joined: 15.10.2011, 7:41

Previous

Return to Navigon

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest