POI for Navigon - Poi Warner

Vše o navigacích značky Navigon

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby Iaaan on 3.2.2011, 12:11

Díky za radu.
Nerozumím, ale otázce zda mám vše ve vnitřní paměti.
POI Warner mám nainstalovaný na SD kartě, instalace v navi je standardní beze změny.
Na SD kartě v rootu byly po instalaci Poiwarneru soubory updateme_bak.exe a Autorunce.exe
Takže to můžu přejmenovat jak píšete na kartě?
Iaaan
Iaaan
 
Posts: 13
Joined: 31.1.2011, 21:14

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby ClonyXXL on 3.2.2011, 14:30

On teoreticky byl asi i špatný výběr verze. Verze 7xxx na 100% pochází z dob 7110, 7210, 7310 a kdo ví co ještě, ale Navigon 70 nejspíš do této řady bohužel nepatří. Který PW skutečně vybrat pro novou řadu Navigonů - to je hold otázka - asi na výrobce PW.
Pokud reagujete na můj příspěvek a "očekávali byste" moji reakci, napište raděj PM - aspoň mi dojde mail. Nestíhám chodit všude, internet je obrovský.
ClonyXXL
 
Posts: 151
Joined: 9.10.2007, 13:07

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby Iaaan on 3.2.2011, 16:19

Děkuji za radu máte pravdu právě mi došla odpověď od Navigatingu:
We are concerned that you have accidentally installed the wrong version of POI-Warner.
a mám použít verzi /poiwarnermn7/setup_arm_ts.exe
u které uvádějí : Setup for navigon devices 8xxx / 6xxx / 4xxx max / 3xxx max / 2xxx max / 2xxx / 1xxx
Holt nové typy jako 40 a 70 nemají nikde uvedené a mne zmátlo to označení 7xxx u druhé volby.
Dostal jsem i nový aktivační kod, takže to večer přeinstaluji
Iaaan
Iaaan
 
Posts: 13
Joined: 31.1.2011, 21:14

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby Iaaan on 3.2.2011, 20:17

Tak jsem podle postupu z navigating odinstaloval starou verzi a nainstaloval tu co mi poslali, ale výsledek je stejný.
Hned po instalaci naběhl poiwarner na navi, ale když jsem ji vypnul tak už se nespustí.
Díval jsem se z PC do adresářů navi ale nevidím tak žádný updateme.exe, ani _bak apod, pouze autorunce.exe, takže pokud bych je chtěl zkusit zaměnit, jak psal Zubr, tak nemám co.
Napsal jsem znovu do navigatingu, mám dojem že jejich soft na novější navi asi nefunguje.
Máte nějaké nápady co ještě zkusit?
Díky
Iaaan
Iaaan
 
Posts: 13
Joined: 31.1.2011, 21:14

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby ClonyXXL on 4.2.2011, 9:29

Co je vnitřní paměť? Je to paměť přímo samotné krabičky, myslím, že u N 70 je to 4 GB. Je v ní nainstalovaný jak samotný SW Navigon, tak všechny mapy. Po připojení Navigona kabelem k pc je vidět "něco" a jako druhý disk je vidět paměťová karta (případně jen samotná čtečka - bez karty).
Předpokládám, že při instalaci ti to dávalo na výběr, jestli na kartu, nebo do zařízení. Rozhodně bych to asi raději instaloval tam, kde je originální SW, neboli dovnitř přístroje.Já mám Navigon 7310, tam je VŠECHNO na kartě. Předpokládám, že to máš nainstalované na kartě, jak jsi psal výše. Proč jsi to vlastně instaloval na kartu? Kvůli místu?
Po instalaci PW mám strukturu takovouto:
autorunce734.exe - ten tam původně nebyl
autorunce.exe - to je podle mě náhrada původního souboru tak, aby se napřed spouštěl PW a ten pak spustí SW navigon.
autorunce-original.exe mám za to, že to je přejmenovaný původní soubor.
PM.exe - ten tam asi byl i původně. EDIT: asi tam nebyl EDIT 2: objevil se tam po instalaci upgradu na 7310.
A samozřejmě co se týče složek, tak mám vedle sebe mimo jiné složku Navigon i POIWarner.

Zkus to tedy zase odinstalovat a nainstalovat přímo do zařízení. Mám jen obavy, že nebude fungovat onen aktivační kód.
Oni nepsali přesný postup???
Pokud reagujete na můj příspěvek a "očekávali byste" moji reakci, napište raděj PM - aspoň mi dojde mail. Nestíhám chodit všude, internet je obrovský.
ClonyXXL
 
Posts: 151
Joined: 9.10.2007, 13:07

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby Iaaan on 4.2.2011, 14:55

V N 70 je 4 GB interní pamět + mám tam SD kartu dalších 4 GB.
PW jsem instaloval na SD kartu, dalo mi to vybrat, tak jsem ji zvolil.
Psal jsem do navigatingu o nový aktivační kod, jak přijde tak to přeinstaluji určitě do interní paměti N70 a ještě mám v záloze postup od Zubra, který mi napsal na SZ o přejmenování souborů updateme.exe a atorunce.exe.
Díky
Iaaan
Iaaan
 
Posts: 13
Joined: 31.1.2011, 21:14

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby Zubr on 6.2.2011, 11:23

PoiWarner se skutečně spouští pomocí souboru UpdateMe.exe. Problém je ale způsoben tím, že tvůrci PW zřejmě neví, že některé nové navigony přejmenovávají Updateme.exe na updateme_old.exe. Z tohoto důvodu se PW spustí jen jednou. Jednoduché přejmenování jak jsem popsal nejde použít, protože UpdateMe.exe spouští PW a pak volá Autorunce.exe. Pokud se Updateme.exe přejmenuje na Autorunce.exe, tak dojde k zacyklení, kdy program neustále volá jen sám sebe. Je potřeba oznámit to navigatingu aby si to vyřešili a zatím to zkoušíme obejít úpravou skriptu.
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby Zubr on 6.2.2011, 19:50

Závěr
Nové verze navigonů s poslední aktualizací provádí automaticky přejmenování pomocného souboru UpdateME.exe na Updateme_bak.exe. Takto pojmenovaný program se normálně používá pro aktualizaci FW, ale PoiWarner a různé unlocky využívají toho, že tento program se volá před normálním programem Autorunce.exe. Tato vlastnost je tedy příčinou, že se PoiWanre spustí jen jednou. Pro normální funkci bylo nutno upravit atartovací skript.
Postup instalace
1) nainstaluje se PoiWarner
2) Soubor UpdateMe.exe, který se vytvořil instalací se přejmenuje na PoiWarner.exe
3) soubor autorunce.mscr se nahradí tímto souborem.
Code: Select All
http://www.ulozto.cz/7734781/n70-poiwarner-zip
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby Iaaan on 6.2.2011, 21:24

Výše uvedenou úpravou mi Zubr dnes pomohl rozchodit Navigon 70 plus a PoiWarner. Díky moc.
Předtím jsem si několikrát dopisovat s Navigating.de, stále tvrdili, že dělám chybu v instalaci. Takže jsem jim poslal postup, který vymyslel Zubr a požádal je o korektní opravu instalačního SW.
Ještě jedna drobnost: licenční číslo PoiWarneru je vázáno na daný SW a zařízení, takže reinstalace na stejném softu a navi můžete opakovat.
Iaaan
Iaaan
 
Posts: 13
Joined: 31.1.2011, 21:14

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby ClonyXXL on 7.2.2011, 10:45

Smutné. Bohužel - klasika. Chyba není NIKDY na straně výrobce. Vždycky dělají blbce s uživatele. Bohužel - česká technická podpora Navigonu je to samé. Zřejmě NIKDO Z NICH NEMÁ ani jednu škatuli toho výrobku, o kterém je řeč, takže .......... teoreticky MUSÍ být chyba JEDINĚ v uživateli. :pistol: :-P :osli: :mad2: :pulka: :lol1: ::grc:: :zed: :nositka:

Nicméně - TLESKÁM Zubrovi!
Pokud reagujete na můj příspěvek a "očekávali byste" moji reakci, napište raděj PM - aspoň mi dojde mail. Nestíhám chodit všude, internet je obrovský.
ClonyXXL
 
Posts: 151
Joined: 9.10.2007, 13:07

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby Iaaan on 9.2.2011, 21:08

Dnes jsem dostal z Navigatingu opravu.
S její realizaci mi opět úspěšně pomohl Zubr, neboť jejich popis byl pro mne nepřesný.

Pro majitele Navigonů 70, kteří budou chtít použít Poiwarner:
Po instalaci je potřeba:
- přejmenovat původní soubor autorunce.exe na autorunce-original.exe
- přejmenovat původní autorunce.mscr na autorunce-original.mscr
- nahrát soubor autorunce.exe, který je uložen na:
http://www.uloz.to/7787399/autorunce-zip
Iaaan
Iaaan
 
Posts: 13
Joined: 31.1.2011, 21:14

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby Relax on 26.2.2011, 14:41

Zdravím.
Potřebuju radu ohledně postupu odebrání pois z poiwarneru. Když si odsud stáhnu novější verzi kategorie pois, musím ty staré z programu odebrat. Při následnm načítání nové složky poi v programu poiwarner, dojde k chybě, která je platná pro každou položku ve složce. A to je hodně chyb, které musím odklikat.
Návod v češtině k poiwarneru tohle neřeší.
Jak to děláte?
Díky
2110max- origo soft 4310
Relax
 
Posts: 31
Joined: 9.9.2009, 19:04

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby spt32 on 23.5.2011, 16:59

Ahoj všem,tak nevim asi sem blbej ale nechápu z toho vůbec nic.
Když už budu mít poi warner tak jak ho mám nainstalovat do navigace?
Mohl by někdo kdo tomu rozumí napsat postup pro nás blbé co přesně máme dělat?
Mám navigon 7310 a jde mi jen o jeden jediný bod zájmu a to jsoučerpací stanice LPG.
Když budu mít tuhle jedinou věc budu spokojenej.Poradí někdo?
Díky moc.
spt32
 
Posts: 2
Joined: 19.5.2011, 18:25

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby ClonyXXL on 28.5.2011, 10:03

Už Poi-Warner máš?
Zazálohuj si celou kartu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Strč kartu do čtečky do pc.
Spusť instalaci PoiWarneru - asi to bude chtít cestu - zadej ji na kartu.
Po ukončení instalace kartu vytáhni a strč do navigace.
Nastartuj ji - první se startuje PoiWarner, a ten pak teprve Navigon.
PoiWarner je třeba zaregistrovat, respektive tedy vložit registrační údaje. Toto vše samozřejmě najdeš v menu.
Po startu navigona máš vpravo dole malý červený čtvereček - to je ten poiwarner - zatím nenastavený. Klikni na něj a dostaneš se do menu.
Až toto zvládneš, až to budeš mít zaregistrované, tak se ozvi.
Všechno to, co zůstane v pc je podle mě zcela na prd - nepoužívám to. Ani k registraci to není potřeba. Tečka.
Pokud reagujete na můj příspěvek a "očekávali byste" moji reakci, napište raděj PM - aspoň mi dojde mail. Nestíhám chodit všude, internet je obrovský.
ClonyXXL
 
Posts: 151
Joined: 9.10.2007, 13:07

Re: POI for Navigon - Poi Warner

Postby spt32 on 29.5.2011, 10:59

Díky moc za odpověd.PoiWarner zatím nemám,nevím jakou verzi bych měl pořídit pro Navigon 7310.
Psal jsem na Navigating.de ale zatím mi neodpověděli.Asi proto že sem to psal česky.
Ten PoiWarner musím instalovat na kartu?Já mám všechno ve vnitřní paměti navigace která má 4GB
Mám tam ještě 800MB volného místa tak myslím že to by mi mělo stačit.Pokud se teda PoiWarner nemusí instalovat jen na kartu.
Kdyžtak bych jí koupil.
Zatím díky.
spt32
 
Posts: 2
Joined: 19.5.2011, 18:25

PreviousNext

Return to Navigon

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron