POI do nových Navigonů

Vše o navigacích značky Navigon

POI do nových Navigonů

Postby Zubr on 18.3.2011, 10:50

Nové navigony již umožňují vlatní POI, ale používá se nestandardní datový formát. Pro stahování z www.poi.cz je proto nezbytné použít nějaký konverzní program. Kdysi jsem se ho pokoušel najít, ale vzhledem k tomu, že se jedná jen o jednoduché přerovnání datových polí, tak jsem to rychle vzdal a napsal jsem si vlastní program. Pokud má někdo zájem, tak program i návod je zde
Code: Select All
http://www.ulozto.cz/8334019/mypois1-zip

Program umí konvertovat data z formátu kml do formátu csv pro Navigony.
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: POI do nových Navigonů

Postby ClonyXXL on 19.3.2011, 16:13

:palce: Super! Díky! Jak budu moci - HNED to zkusím :jupi:
Pokud reagujete na můj příspěvek a "očekávali byste" moji reakci, napište raděj PM - aspoň mi dojde mail. Nestíhám chodit všude, internet je obrovský.
ClonyXXL
 
Posts: 151
Joined: 9.10.2007, 13:07

Re: POI do nových Navigonů

Postby Iaaan on 20.3.2011, 20:14

Výborný nápad.Funguje to OK.Díky. Z POI.cz jsem dosud stahoval POI ve formátu pro POI Warner MN7 , ale kromě radarů resp. POI u kterých chcete mít hlasové upozornění, je nový PW MN7 v praxi skoro nepoužitelný.
Je zajímavé, že na některých cizích webech jsou u formátu csv pole délka a šířka pro Navigon správné a tady naopak.Ale tohle řeší právě tento prográmek.
Iaaan
Iaaan
 
Posts: 13
Joined: 31.1.2011, 21:14

Re: POI do nových Navigonů

Postby chaloupka on 3.4.2011, 16:04

V popisu je, že se má stáhnout formát kml - ten ale nikde nevidím.
Podle popisu mám kliknout na název (což by měl být postup dle návodu se mi otevře stránka s editací, na každém řádku mám pak možnost stahovat ov2 pto tomtom.
Abych si byl jistý, že jsem něco nepřehlédl, dal jsem vyhledat "kml" na stránce a nikde tam nic takového není....
Čemu nerozumím?

Jirka
chaloupka
 
Posts: 65
Joined: 2.4.2011, 8:46

Re: POI do nových Navigonů

Postby Jirásek on 3.4.2011, 18:24

TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2963
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

Re: POI do nových Navigonů

Postby nuclearb on 20.5.2011, 20:35

Mám přístroj Navigon 40 a hned na začátku jsem narazil na problém ,že nemám nikde soubor myPOIs ale pouze POI. Je to totéž, nebo mám myPOIs vytvořit?
User avatar
nuclearb
 
Posts: 6
Joined: 27.8.2008, 19:15

Re: POI do nových Navigonů

Postby ClonyXXL on 21.5.2011, 19:45

Nehledej v tom žádný problém. V návodu je přece napsáno: ::prav::

Postup pro přenos POI ze stránek www.poi.cz.

1. Do adresáře Navigon/MyPOIs ......................

Pokud tedy víš, co je adresář a co soubor, problém v tom není. Nemáš-li tam adresář MyPOIs, tak ho tam nemáš jen proto, že žádné My (moje) POIs tam ještě nemáš. Takže vytvoř adresář správného názvu a do něj pak nasypej podle návodu co je třeba. A jinak určitě to není totéž (jedno je pouze kolečko od trakaře).
Ať se daří.
Pokud reagujete na můj příspěvek a "očekávali byste" moji reakci, napište raděj PM - aspoň mi dojde mail. Nestíhám chodit všude, internet je obrovský.
ClonyXXL
 
Posts: 151
Joined: 9.10.2007, 13:07

Re: POI do nových Navigonů

Postby niklik on 23.5.2011, 20:09

Je možnost nainstalovat POI do nových Navigonů od někoho kdo tomu rozumí.Ja na to nemám.Koupl jsem NAVIGON70 TRUCK A jsem sklamán ,žadné varovaní před mosty zakazy kamionu atd.Najde se někdo s Ostravy .Samozřejmě zaplatim.
niklik
 
Posts: 4
Joined: 30.4.2011, 9:32

Re: POI do nových Navigonů

Postby Zubr on 25.5.2011, 13:34

1) S kamiony nejezdím a tak se možná pletu, ale hlášení před mosty apod mi připadá zbytečné. Podstatné, je zda se navigace vyhne problémovým místům a to alespoň v mém okolí funguje.
2) Na instalaci POI nehledejte žádné složitosti. Stačí umět základní práce na PC. Čemu nerozumíte, potřebujete něco vysvětlit podrobněji ? Můžeme se případně zkontaktovat pomocí Skype a pak bych Vám krok po kroku vedl. Je vhodnější, pokud se to naučíte sám nebo někdo z blízkého okolí.
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: POI do nových Navigonů

Postby prying on 25.5.2011, 14:23

To je to o čem mluví. Potřebuje, aby mu to včas hlásilo nízký průjezd a označilo trasu jako neprůjezdnou. \nyslím ale, že má smůlu. Navigace umějí výšky pouze v cizině a to jen někde. :zamysl:
prying
 
Posts: 10
Joined: 1.8.2009, 21:32

Re: POI do nových Navigonů

Postby Zubr on 25.5.2011, 15:45

Pokud by navigace fungovala jak má, tak ho do nízkého úzkého a jinak omezeného průjezdu nebude navigovat. Z toho důvodu je v nastavení možnost nastavit šířku, výšku váhu a další parametry vozidla. Pokud tedy pojede podle navigace, tak nemůže nic hlásit, protože ho do problémových míst nepustí. Mělo by to význam jedině pokud pojede podle sebe a navigaci by chtěl používal pouze na upozorňování. Spíš by asi bylo vhodné, aby tato problémová místa viděl v mapovém zobrazení pro případ, kdy si hledá nebo koriguje trasu sám. Já mám v navigaci Truck atributy nahrané a co jsem zkoušel, tak se skutečně vyhýbá problémovým místům.
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: POI do nových Navigonů

Postby prying on 25.5.2011, 19:09

Tak by to mělo být, ale není. Pravidelně nám to honí kamiony např.centrem Prahy.
prying
 
Posts: 10
Joined: 1.8.2009, 21:32

Re: POI do nových Navigonů

Postby Zubr on 25.5.2011, 20:45

Otázkou je kolik z nich používá navigace s režimy pro kamiony. Nemám s tím zkušenosti, ale kousek od mého baráku je pastička se zůženým průjezdem, kde se téměř každý týden chytí nějaký náklaďák. Tazatelova navigace se tomuto místu vyhne. Nevýhodou Navigonu je, že přímo nepodporuje zvukovou signalizaci stažených POI. Lze to ale snadno vyřešit koupí programu PoiWarner (cca 500 Kč). Pro zobrazení problémových míst na mapě si stačí stáhnout příslušná POI (např. nízké podjezdy) a nahrát do navigace.
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Re: POI do nových Navigonů

Postby prying on 26.5.2011, 8:46

Ta navigace se těm místům právě nevyhne. Mám Navigon 6310Truck, VDO Dayton s truckem, Garmin 765 a Mio 710+. A to, že je někde nízký podjezd vlastně zjištíš až když k němu přijedeš. Řešením je přikoupit prg o kterém mluvíš. To jsem nevěděl, pouze jsem ho v navi marně hledal. :zed: Moc mě to ale netlačilo, protože řidiči si většinou ta problematická místa pamatují. Ale nebylo by špatné je tam přihrát jako prevenci. Pokud je na ta místa v POI upozorněno.
prying
 
Posts: 10
Joined: 1.8.2009, 21:32

Re: POI do nových Navigonů

Postby Zubr on 26.5.2011, 11:28

Takže pokud jsem to pochopil, tak v navigaci si sice mohu nastavit výšku vozidla, ale je to k ničemu, protože tvůrce mapových podladů/truck atributů kašle na průjezdní výšky. Je to všeobecný problém nebo klasika jen u nás ?
Jako berličku tedy jde použít POI pro snížené podjezdy. Konkrétně v Navigonu sice tato místa budou vidět, spolu s PoiWarner i slyšet ale navigace klidně povede trasu do neprůjezdného místa. Ta pastička o které jsem psal je kombinace zůženého i sníženého průjezdu a taky váhový limit. Co z toho zafungovalo nevím, ale Navigon se opravdu vyhne.
Zubr
 
Posts: 60
Joined: 12.8.2009, 8:48

Next

Return to Navigon

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron