A připadá mi to úsměvné z několika důvodů. Vždyť výnos z pokut jde do kasy právě této radnici. To se chce dobrovolně vzát tohoto "zlatého vejce"? A opravdu zlatého, protože do instalace nemusela vrazit ani korunu a jen kasíruje. Radary totiž patří ŘSD a frýdecko-místecká radnice jen musela možná najmout dalšího úředníčka na rozesílání obálek.
Vždyť to znáte z jiných měst. Radnice s nadšením nakupují radary za milióny a těší se, jak se jim zaplatí a ještě budou vydělávat. Ale možná konšelé z FM jen čekají, až se na orbitě objeví jejich mateřská loď.
A zdůvodnění jejich odporu je komické na druhou: obávají se návratu tranzitu přes centrum! Takže já sjedu z dálnice, protože se tam nechci plížit osmdesátkou a profičím to přes město padesátkou. Nebo že by tam platila stovka? Jinak mi to smyslo nedává...
Možná i chápu ty lidi, co bydlí okolo. Ale problém se prý táhne tři roky a snížení rychlosti je za tu dobu jediné řešení, co je napadlo? Tady na to asi někdo z vysoka kašle a odskáčou to nevinní. Jak šoféři, kteří zaplatí, tak i okolobydlící.
Copak to je v republice jediný most? I jinde jsou mostní úzávěry a ty fungují bez problémů. Tady asi nějaká hlava pomazaná vymyslela nějakou nevyzkoušenou novinku. No budiž, občas se musí vymyslet něco nového, ale pokud to tři(!) roky nefunguje, to se nedaly ty uzávěry už vyměnit za nějaké staré osvědčené? Vždyť za 3 roky se dá postavit celý nový most - klidně i dva.
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-zp ... u-40529944