Diakritika v názvech POI

Off Topics...

Re: Diakritika v názvech POI

Postby mila-p on 30.10.2008, 0:27

Henry wrote:Podle abecedy by se teď měly řadit všechny kategorie (něco je možná ještě v cachi)

Tak nevím, jestli to nesouvisí s tímto, ale objevil se mi teď problém. Předělal jsem za večer cca 60 záznamů "MHD_BUS" a když jsem si ve finále stáhl MHD_BUS.ov2, mnou provedené změny se vůbec neprojevily (stále původní a nezměněné záznamy ze včerejška). Zkusil jsem vymazat cookies, vyčistit PC, ale stále nic. V seznamu záznamů zde na POI jsou změněné záznamy OK, ale v POI Editu jen předchozí neaktualizovaný stav (jako by se ty změny neuložily a ani se nezměnil počet stažení přes ikonku). Zkusil jsem prohodit i ty 2 druhy ov2 v uživatelském panelu, ale taky nic :zamysl: Můžeš na to Henry prosím mrknout?
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
User avatar
mila-p
 
Posts: 940
Joined: 2.5.2006, 23:05
Location: Praha 8

Re: Diakritika v názvech POI

Postby Henry on 30.10.2008, 0:46

Ano ano - má chyba už by to mělo jet správně (cache).
Henry
 
Posts: 1330
Joined: 2.10.2005, 19:43
Location: Bolatice

Re: Diakritika v názvech POI

Postby mila-p on 30.10.2008, 16:31

Tak paráda, už to zase funguje - DÍK :palce:
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
User avatar
mila-p
 
Posts: 940
Joined: 2.5.2006, 23:05
Location: Praha 8

Re: Diakritika v názvech POI

Postby Gumídek on 31.10.2008, 8:29

No jo, Henry, jenže pokaždé, když zasáhneš do databáze, tak se pokaždé okopírují celé názvy se všemi údaji poi z levého spodního do horního levého pole. Takže veškerá práce s odstraněním ostatních údajů, protože by tam měl být jen název poi, je pryč. Já to furt dokola dělat nebudu....Vždycky něco opravím, a po pár dnech je to tam zpátky....Ten nápad s tím, že se udělá nová řádka s více údaji pro majitele ostatních navigací byl chvályhodný, ale moc funkční to fakt není. Jen to způsobilo zadavatelům větší hokej v hlavách, takže to, co zadávají, je fakt někdy síla. Vždyť oni nejsou schopni pochcopit, co mají kam zadávat, a proč. A ti, pro které to bylo vymyšleno, mají jen v prvním poli nepřehledný binec.....A až budeš mít čas, podívat se na to mé nefunkční upozorňování, tak mi, prosím dej vědět. Ať tě neotravuji....Určitě máš spoustu práce...
Gumídek
 
Posts: 5640
Joined: 18.10.2006, 6:26

Re: Diakritika v názvech POI

Postby Henry on 31.10.2008, 10:39

V kterém konkrétním případě se okopíruje pole pro TT do názvu? Do databáze jsem nesahal, ale toto by určitě nikde dělat nemělo... A nemohu to zatím nijak nasimulovat. Jinak s časem máš pravdu - normálně se teď i nechávám zapírat a nezvedám schválně telefony.... :cry: :KO:
Henry
 
Posts: 1330
Joined: 2.10.2005, 19:43
Location: Bolatice

Re: Diakritika v názvech POI

Postby Gumídek on 31.10.2008, 18:34

Já to nekontroluji. Já to zjistím, jen když někam vlezu....A dnes dopoledne jsem vlezl...Ve všech kategoriích, nejen v některé...Jenže nikdo nic neřekne, jen já jsem "problémista"....Jinak toto je ten případ, který se stal hned po najetí nového vzhledu. Zajásal jsem a dva dny strávil úpravou všech svých kategorií...A třetí den mne málem omyli....Projel jsi to něčím, a ve všech opravených kategoriích zůstalo vše ok, jen se do názvu okopírovalo celé pole pro TomTom(a to je to, co to pokaždé udělá...).....Zeptej se Jiráska, a Míly-p. Jiráskovi jsem psal...A Mílovi jsem volal, a měl chuť zapálit počítač....
Gumídek
 
Posts: 5640
Joined: 18.10.2006, 6:26

Re: Diakritika v názvech POI

Postby Henry on 2.11.2008, 23:05

No ale to snad bylo jednou tenkrát před srazem, nebo se to ještě někdy opakovalo?
Henry
 
Posts: 1330
Joined: 2.10.2005, 19:43
Location: Bolatice

Re: Diakritika v názvech POI

Postby Docent on 2.11.2008, 23:21

Muselo se to opakovat někdy poslední dobou, protože 19.10. jsem přidával 2 rozhledny "po novu" a jak teď na ně koukám, je v názvu POI némlich to samé, co v názvu pro TT, což tam na 1000% nebylo :KO: .

EDIT: Tak jsem na to kouknul znovu a Gumajz má bohužel pravdu, u všech rozhleden, které jsem před časem upravoval a rozhazoval jsem název pro TT do ostatních polí, je to stejné, v názvu POI je obsah pole název pro TT :cry: .
Last edited by Docent on 2.11.2008, 23:27, edited 1 time in total.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Docent
 
Posts: 1648
Joined: 14.7.2006, 15:39

Re: Diakritika v názvech POI

Postby mila-p on 2.11.2008, 23:22

Gumajz wrote:...jen se do názvu okopírovalo celé pole pro TomTom(a to je to, co to pokaždé udělá...)
Bohužel se to stává stále - mohu tato slova potvrdit. Nějakou chvíli se v poli "název bodu" udrží, např.: "PENNY", ale po krátkém čase, třeba za dva dny už je tam zase celý záznam pro TomTom, včetně názvu a celé adresy. Proto myslím nemá zatím smysl všechna POI předělávat do nového tvaru, rozděleného do jednotlivých políček (název bodu-název pro TT-město-adresa-telefon-www, atd.), dokud tohle nebude stabilní. Taky by mně zajímalo, čím to může být... :zamysl:
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
User avatar
mila-p
 
Posts: 940
Joined: 2.5.2006, 23:05
Location: Praha 8

Re: Diakritika v názvech POI

Postby Henry on 2.11.2008, 23:39

Tak jsem se na to ještě pořádně díval a ten aktualizační skript byl doteď funkční. Já jsem ho pak už nespouštěl a nikdo by asi neuhodl parametry, které by musel zadat.
Takže podezírám robota Googlu nebo jiného vyhledávače, který musel tento skript opakovaně spouštět. Skript jsem znefunkčnil a pro příště si budu dávat pozor, abych skripty, kterými upravuji databázi vždy po aplikaci zablokoval. Pokud se nějaký takový problém příště objeví, tak mě bombardujte - já si pořád myslel, že jde o ojedinělý případ před srazem...
Henry
 
Posts: 1330
Joined: 2.10.2005, 19:43
Location: Bolatice

Re: Diakritika v názvech POI

Postby Gumídek on 3.11.2008, 7:31

Já zase myslel, že to byl omyl...
Gumídek
 
Posts: 5640
Joined: 18.10.2006, 6:26

Re: Diakritika v názvech POI

Postby mila-p on 9.11.2008, 20:59

Tak hlásím další malý problém. Žít se s tím dá, ale zajímalo by mě, čím to je. Jak v PoiEditu, tak na mapě v TT (viz. screeny) se mi zobrazují u některých kategorií (např. ve sloučených restauracích, hotelích, atd.) záznamy bez mezer v textu. Dělá to někomu taky, nebo nevíte co s tím?

ImageImage ImageImage
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
User avatar
mila-p
 
Posts: 940
Joined: 2.5.2006, 23:05
Location: Praha 8

Re: Diakritika v názvech POI

Postby Gumídek on 10.11.2008, 7:17

Máš něco blbě. Mně se mezery normálně zobrazují....
Gumídek
 
Posts: 5640
Joined: 18.10.2006, 6:26

Re: Diakritika v názvech POI

Postby mila-p on 10.11.2008, 17:16

Hmm, blbě - ale co? No zkusím ještě restaurace neslučovat a nechat je samostatně - uvidím co to udělá, jestli to třeba nedělá poi.dat. Takže je to zatím jen u mně. Dík za zprávu :mrk:
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
User avatar
mila-p
 
Posts: 940
Joined: 2.5.2006, 23:05
Location: Praha 8

Re: Diakritika v názvech POI

Postby neuzil on 30.5.2009, 16:56

Mám na to všechno asi trochu jiný názor. Provést drobnou úpravu, která se týká kódování češtiny, není pro výrobce navigací žádný podstatný problém a považuji to za jedině správné řešení. Nenechme ze sebe pro jejich pohodlnost dělat blbce. Navigaci jsme si zaplatili jako jiní ve světě a je povinností výrobce provést změnu tak, aby se zobrazovala čeština a ne jakási cestina. Nechce to nic víc, než na ně tlačit, stěžovat si, psát. Udělá-li to větší množství lidí, budou muset. Je to pro mě zásadní věc. Navíc pokud některé POI obsahují více záznamů, nebudu-li psát česky, dojde k chybným výkladům, neboť některé názvy nebudou snadno rozpoznatelné.
Vidí-li výrobce, že se přizpůsobujeme my a píšeme jakýmsi podivným jazykem, nebude si s tím lámat hlavu. Je naopak třeba psát opravdu česky a stěžovat si. Jsem si jist že to pomůže a že to je jedině správné řešení. Prosím vás o účast a pomoc. Pište, volejte výrobcům.
neuzil
 
Posts: 18
Joined: 15.3.2009, 15:11

PreviousNext

Return to Rady, Tipy, Zkušenosti

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron