DB radarů pro Columbus RNS-510

Vše o gps navigacích, novinky, linky, dotazy, upozornění...

Moderator: eidz

DB radarů pro Columbus RNS-510

Postby Martin Lexa on 2.1.2016, 15:18

Kdyby někdo měl zájem, udělal jsem aktuální DB stacionárních radarů pro koncernovou navigaci Columbus RNS-510 (verze 1/2016 včetně radarů plánovaných ke zprovoznění v roce 2016)

- na SD kartě vytvořit soubor PersonalPOI, do kterého se nakopíruje soubor, poté přes system - navigace - import naimportovat. V mapách - extra - je poté nutné zaškrtnout nahrané POI k zobrazení. Pozor- nová databáze smaže předchozí nahrané vlastní POI - pokud máte jiné POI, musíte si je přidat na stránce http://www.volkswagen.de/de/navigation/ ... mlung.html a sloučit databáze dohromady nebo použít program POInpector

http://uloz.to/xyDtjQY2/radary-1-2016-cz-db3
Martin Lexa
 
Posts: 80
Joined: 5.1.2010, 23:15

Re: DB radarů pro Columbus RNS-510

Postby mirek22 on 11.2.2018, 11:15

Nemáš prosím tě novou databázi radaru do RNS-510 ?
mirek22
 
Posts: 1
Joined: 11.2.2018, 11:13

Re: DB radarů pro Columbus RNS-510

Postby uziv on 30.4.2018, 11:23

Z údajů na portálu poi.cz jsem dal dohromady nová importní data pro škodováckou navigaci Amundsen (asi půjde použít i pro Columbus, i pro VW). Stačí rozbalit na čistou SD kartu (proboha, nemazat tu navigační!) a naimportovat. Jsou tam tři typy radarů: stacionární, úsekové a dopravní úsekové detektory a pak ještě hlídané červené na semaforech.
Attachments
Radary.zip
(81.86 KiB) Downloaded 1002 times
Last edited by uziv on 5.5.2018, 8:13, edited 1 time in total.
uziv
 
Posts: 7
Joined: 30.6.2015, 20:42

Re: DB radarů pro Columbus RNS-510

Postby coomi on 3.5.2018, 21:18

Ahoj pánové,

je něco také pro AMUNDSEN RNS-310 a pokud ano, tak jak na to. Mapu mám na kartě pouze západní Evropu V10.

Díky za odpověď.
coomi
 
Posts: 23
Joined: 22.9.2011, 16:54

Re: DB radarů pro Columbus RNS-510

Postby uziv on 5.5.2018, 8:18

Díky za upozornění :palce: Měl jsem v předchozím příspěvku navigaci pojměnovanou jako Kopernikus (jsem úplně blbej a pletou se mi názvy těch krámů), jde samozřejmě o Amundsen, ale ne 350, ale ten novější. Protože mám ve firmě i tu 350 a dotyčný projevil zájem, tak zrovna vymýšlým, jak to udělat. Jestli se mi to povede, tak to sem dám.
uziv
 
Posts: 7
Joined: 30.6.2015, 20:42

Re: DB radarů pro Columbus RNS-510

Postby Pimparoo on 30.9.2020, 1:27

Ahoj nerde co to teď čteš :) Mám tu menší update pro RNS 510, sepsáno v září 2020.

Začneme u toho že db radarů ke stažení "od uziv v 30.4.2018, 11:23" nefunguje pro RNS 510. RNS 510 umí přečíst jen jeden soubor s příponou .db3 který musí být v adresáři PersonalPOI. DB3 z tohoto zipu nefunguje v RNS510.

Pro nahrání aktuální verze (zase jo, píšu to v září 2020 jako odpověď na něco z ledna 2016 :) stáhni nejnovější DB odsud (momentálně od Gumídka z 19.9.2020, díky gumídku) ve formátu ov2, radary úsekový, stacionární, semafory a co vlastně chceš


Tyyo aktuální data je třeba překlopit do formátu co naše starý plečky přečtou, Stránky VW nefungujou v tuhle chvíli asi osm let, ostatní o trošku míň ale tohle bylo pořád funkční:

GPX editor

https://www.gps-data-team.com/ a vybrat GPX Editor (Advanced)

nebo: https://www.gps-data-team.com/convert/


V choose file vybrat jeden stažený ov2 soubor, vpravo nahoře v dropdown menu vybrat db3 ale nic teď nesavovat, vlevo nahoře v Options vyber:

Default output format: db3
Default encoding (charset): ISO-8859-2 (aby zůstaly háčkyčárky)
Na tom ostatním moc nezáleží mimo spodní položky Custom DB3 Options: DB3 Setup
Klikni na choose file a zde vybereš ikonu pro tu kategorii ov2 co děláš, nevim co udělá nechání default, já udělal bmp jak to chce (v mspaint, vybral jsem 34x39) tato ikona bude pak na displeji RNS 510

Teď můžeš kliknout na ten save vpravo nahoře co jsem ti na začátku zakázal a jestli je stránka ještě živá tak stáhneš soubor s názvem PersonalPOI.db3
Ten si někam ulož, přejmenuj a celý tento postup zopakuj pro data co chceš, tady se bavíme o radarech takže minimálně 3x. stacionární, úsekový a křižovatky [mělo by to zvádnout minimálně pět poi db]

Takže máš tři nebo více db3 souborů ale na začátku jsem psal že RNS 510 přečte jen jeden. Jestli si tak daleko tak musí fungovat stránka https://www.gps-data-team.com/convert/m ... 3-file.php. Ze dvou uděláš jeden, přidáš třetí atd..

Finální db3 soubor ulož na SD kartu do adresáře PersonalPOI, název souboru nezáleží, jen přípona .db3
SD kartu strč do RNS 510 a v SETUP - Navigace - POI vyber import.

POI body se musí aktivovat, takže znovu SETUP - tentokrát MAP a pak POI ktere se mají zobrazit, každý původní ov2 soubor bude ve své vlastní kategorii, to je výsledek prostého spojení těch db souborů, takže krok zopakovat pro všechny soubory. No a na mapě bys měl vidět ty bmp ikony co sis vybral na souřadnicích z těch ov2

A nebo taky ne :-) Najednou to menu k vybrání POI bude neaktivní/šedivý, pak přepni RNS 510 do angličtiny, ono se to zas zpřístupní, vyber ty POI k zobrazení a zpět češtinu nebo co si to tam měl. Tohle mimochodem vyřeší každý neaktivní menu v RNS 510

Vyzkoušeno v 9/2020 na HW-Version H60 , SW-Version 5238 , Map Version 8555 (V17 East Europe)
Pimparoo
 
Posts: 1
Joined: 29.9.2020, 13:59

Re: DB radarů pro Columbus RNS-510

Postby Smil on 9.11.2020, 15:11

funguje to dobře já si pak ještě pojmenuju a přejmenuji složky v programu POInspector for rns 510.
Jen to je teda celý opruz dělat to takhle pojednom. Třeba ikony dávám uložit jako...protože stažené i s jménem mi nejdou zkonvertovat.
Smil
 
Posts: 2
Joined: 9.11.2020, 15:03


Return to Ostatní navigace

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest