Polská Automapa
Moderátor: eidz
Re: Polská Automapa
Dají, dávají se celkem překvapivě
do složky "Icons", jsou to BMP obrázky o rozměru 16x16 pixelů, ale funguje to i s rozměrem 22x22 pixelů (to jsou ikonky na tomto webu). Musí mít stejný název jako kategorie, pochopitelně až na koncovku. Pokud tedy máš kategorii POI "Pošta" a nelíbí se ti vestavěná ikonka, dáš si příslušný obrázek Pošta.bmp do složky Icons a pošty se ti budou zobrazovat s touto ikonou...

Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem
.

Měl bych takový impertinentní dotaz... Má to ještě někdo, kdo mě mne, oficiálně koupené?
Chtěl bych Polákům napsat nějaké poznatky k podpoře diakritiky, ale obávám se, že kvůli jednomu Čechovi se nepřetrhnou...
Chtěl bych Polákům napsat nějaké poznatky k podpoře diakritiky, ale obávám se, že kvůli jednomu Čechovi se nepřetrhnou...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem
.

Kolegové, kteří pilně pracovali na češtině a udělali pěkný kus práce, se bohužel nějak odmlčeli, takže jsem pokračoval v jejich díle a dodělal češtinu pro verzi 5.09 (předpokládám, že půjde použít i pro 5.07 a 5.05).
Změny oproti původní verzi:
- Doplněna čeština tam, kde dosud byla cestina
- Upraveny názvy některých kategorií POI
- Sjednoceno tykání a vykání, nyní používáno vykání
- Provedeny drobné opravy v překladu
- Přidán soubor "Default.fav" obsahující body "Práce" a "Domů" - dosud se zobrazovalo jako "Work" a "Home"
Změny oproti původní verzi:
- Doplněna čeština tam, kde dosud byla cestina
- Upraveny názvy některých kategorií POI
- Sjednoceno tykání a vykání, nyní používáno vykání
- Provedeny drobné opravy v překladu
- Přidán soubor "Default.fav" obsahující body "Práce" a "Domů" - dosud se zobrazovalo jako "Work" a "Home"
.

nedari se mi zprovoznit radary.zip, navigace mi je stale neukazuje, ani je nevyhledam ... uz jsem zkousel vse mozne, nakopirovat je do rootu programu, adresare poi, adresare s daty a nic ... nastaveni zobrazovani radaru mam, ale nikde nejsou, ani ve zprave poi je nedohledam ... co delam spatne ? dekuju (verze.05)
Problém bude nejspíš v tom, že tahle navigace žádný soubor radary.zip nepoužívá
.

.

nerozumim ... v radary.zip byly wav - upozorneni, bmp - ikony a uam - data radaru a ty soubory se maji nekam dat, ne ? nebo to mam chapat tak, ze verze 5.0.5 to neumi ? dik docu
edit: taxem na to prisel, uf, ony se ty soubory uam museji ve sprave poi naimportovat, uz to facha
edit: taxem na to prisel, uf, ony se ty soubory uam museji ve sprave poi naimportovat, uz to facha
No výborně, ale ty soubory už jsou trochu staré, stáhni si odsud aktuální radary pro Automapu, zkonvertuj je do uam (odkaz na ten konvertor je někde tady v diskusi) a naimportuj. Staré je třeba nejdřív vymazat, aby ti nezůstaly ty, které byly zrušeny.
.

zrovna jsem se na to chystal, ten odkaz na konvertor na webu jsem tu nasel, jen jsem do ted nevedel, co s tema uam souborama, diky a dobrou ...
Automapa dospěla do verze 5.10, přehled změn a novinek zde.
Bohužel začínám mít pocit, že Poláci jsou paka - zatímco s češtinou, jak mně tvrdili, zatím nepočítají, v této verzi je možno používat klávesnici s cyrilicí a řeckou abecedou. Patrně jsou názoru, že si tento produkt pořídí víc Řeků než Čechů
.
Byl změněn formát POI, názvy kategorií jsou v samostatných souborech, a kupodivu jsou tam soubory s češtinou a slovenštinou, jenže se na ně nedá dostat jiným způsobem, než že se ten český přejmenuje na polský...
Mno, takže jsem zjistil, že ten soubor s českými názvy kategorií má prapůvod v tom, co překládal tuším godz a já to pak ještě mírně upravoval... A polští hoši si to pak ještě kapánek upravili k obrazu svému, takže např. místo "Přírodní rezervace" je tam "Kulturní rezervace"
.
Bohužel začínám mít pocit, že Poláci jsou paka - zatímco s češtinou, jak mně tvrdili, zatím nepočítají, v této verzi je možno používat klávesnici s cyrilicí a řeckou abecedou. Patrně jsou názoru, že si tento produkt pořídí víc Řeků než Čechů

Byl změněn formát POI, názvy kategorií jsou v samostatných souborech, a kupodivu jsou tam soubory s češtinou a slovenštinou, jenže se na ně nedá dostat jiným způsobem, než že se ten český přejmenuje na polský...
Mno, takže jsem zjistil, že ten soubor s českými názvy kategorií má prapůvod v tom, co překládal tuším godz a já to pak ještě mírně upravoval... A polští hoši si to pak ještě kapánek upravili k obrazu svému, takže např. místo "Přírodní rezervace" je tam "Kulturní rezervace"

.

Že by blýskání na lepší časy?
Od poloviny srpna má být v prodeji PNA FreeWAY RS založené na Automapě, prodávat to má firma Modecom a ta má, světe div se, stránky i v češtině (alespoň teda částečně
). Tak proto jsou ve verzi Automapa 5.10 soubory s českými a slovenskými názvy kategorií POI?
Nezbývá než dočkat času jako Husák klasu, aneb uvidíme, jak povídal slepej hluchýmu
.
Od poloviny srpna má být v prodeji PNA FreeWAY RS založené na Automapě, prodávat to má firma Modecom a ta má, světe div se, stránky i v češtině (alespoň teda částečně

Nezbývá než dočkat času jako Husák klasu, aneb uvidíme, jak povídal slepej hluchýmu

.

Takže do verze 5.10 se mně povedlo propašovat i českou klávesnici, byť ne zcela úplnou, ale pro psaní POI postačuje. Vše je kompletně v češtině, bohužel z http://www.linguatec.de zmizela možnost ukládat soubory, takže úpravy hlasu zatím nebudou, leda až našetřím 49 € na plnou verzi
.

.

Na webu výrobce je verze 5.1.1, podle diskuzního fóra obsahuje češtinu a slovenštinu, a to interface, klávesnici i hlasy. Nevím, kdo to dělal, české názvy POI byly už v 5.1.0, jak jsem tady psal, a bylo tam pár pietschovin (třeba "Kulturní rezervace" místo "Přírodní rezervace") a nepřesností, takže uvidíme, jak povídal slepej hluchýmu...
Jdu to stáhnout, 1,24 GB přes CDMA bude zajímavé
.
Jdu to stáhnout, 1,24 GB přes CDMA bude zajímavé

.

Takže staženo (1,29 GB instalačka - mapy se nezměnily, ale je to nutný stáhnout celý, neexistuje jen upgrade programu!!!), nainstalováno a jenom prolétnuto: komplet čeština včetně průběhu instalace, 2 české hlasy - Radky a Zdeněk. Moje Milena se mně zdá lepší, ale to bude možná věc vkusu - Liška v Dynavixu se mně taky nelíbí a někteří jsou z něj unešeni...
Pitomosti v POI bohužel zůstaly - Městská stráž, Kulturní rezervace...
Pitomosti v POI bohužel zůstaly - Městská stráž, Kulturní rezervace...
.

Nainštaloval som Automapu 5.1.1 /618/ program ide v slovenčine aj pri inštalácii, potom som tam nakopíroval mapu europy a po nabehnutí programu mi vypíše, že mapa nenačítaná , dám načítať mapu a píšemi žeje špatne nainštalovaná alebo zaregistrovaná, má niekto funkčnú verziu 5.1.1 , alebo poradte ako nato. Predtým verzia 5.0.5 šla v pohode /ale len v polštine/.
Dík.
Dík.