WAZE

Vše o gps navigacích, novinky, linky, dotazy, upozornění...

Moderator: eidz

Re: WAZE

Postby vid02 on 19.10.2010, 13:04

Jenže navigovat může, až se udělají mapy... A ty dělají uživatelé a jinak než přenosem přes internet se mapy na servery nedostanou.
vid02
 
Posts: 120
Joined: 10.4.2010, 0:42

Re: WAZE

Postby JuraS. on 19.10.2010, 13:38

Přehodnocuji svůj záporný názor. Přečetl jsem si recenzi na navigovat.cz a musím uznat, že to něco zajímavého umí a že to asi má silnou závislost...
Navigon 1400 Primo, Garmin ETrex Legend, černobílá plečka sloužící s kabelem k echolotu Humminbird Matrix 17 k navigování na rybách. . Telefon Nokia E75 + NokiaMaps a teď zkouším Waze
JuraS.
 
Posts: 58
Joined: 1.7.2010, 11:42
Location: Praha - Žižkov

Re: WAZE

Postby karlmarx on 19.10.2010, 14:42

mila-p wrote:Pro karlmarx: Tak jsem to zkoušel přes ten CAB prostřednictvím programu EveryWAN Remote a opět - instalace OK, ovšem spustit i nadále bohužel nelze...asi to buď dělám blbě, nebo to dvojka prostě nepobere...ale díky za link, aspoň jsem to zkusil :mrk:


Mám Omnii II ....
Instaloval jsi to do zařízení? Při instalaci do úložiště nebo na kartu mi to taky nejelo, vůbec to nešlo spustit - jen se ukázala aktivace připojení k netu a pak nic.
EveryWAN také používám a je super!
karlmarx
 
Posts: 3
Joined: 18.10.2010, 9:58

Re: WAZE

Postby Ivo on 19.10.2010, 14:54

JuraS. - Ano nejlepší je něco zavrhnout a pak zjišťovat co to umí. ;) nic proti :usmev: ...

Jinak dobré na tom je prave to, ze jsou lidi "on-line". Vlastně to nahrazuje u nás nefunkční Live od TT. Jenže opět je to závislé od poštu uživatelů a jak s tím zacházejí. Nahlísit někde kolonu nebo zácpu může kdokoliv, i když tam není. Naopak se zastavíte na benzince a zácpu to vytvoří samo, když na tu chvíli navigaci nevypnete.
Ale je to v plenkách, tak zatím alespoň válcuji silnice. :doutnik:
TomTom GO 600 | aplikace: 15.301 | mapa: Europe v951.6592 (05/2015)
TomTom Rider 400 | aplikace: 15.302 | mapa: Europe v950.6566 (05/2015)
Tomtom GO 730 Traffic + SDHC A-Data 4GB class 6 | aplikace: 9.510; boot: 5.5259 | mapa: Europe v. 910.4892
User avatar
Ivo
 
Posts: 351
Joined: 9.10.2005, 15:46

Re: WAZE

Postby JuraS. on 19.10.2010, 15:16

reagoval jsem na to, že by to měla být navigace a na to, že by to neměl být komunikační prostředek...osobně nebudu nikdy sdělovat kde se pohybuju..stačí mi všudepřítomné kamery co nás špiclují a zapnutý mobil v kapse...do toho ještě sám sdělovat kde jsem ??? a proč ne komunita ? tak třeba pro tohle....jel jsem s manželkou na nákup, páteční klasika....starší z našich holek jela za přítelem a doma zůstala mladší 15 ka...po příjezdu kouknu na fakebook.... a co nevidím...to mladý střevo tam dalo zprávičku..že ..naši jeli na nákup, já se vykoupala, hezky navoněla, umyla si hlavu a teď jsem doma sama a zabalená v ručníku...bydlet někde v lese tak nic neřeknu, ale v praze zvlášť když tam měla přesnou adresu to bych ji zabil....a co udělala po vynadání ? no smázla mě z přátel takže to co tam teď píše nevidím...lidi jsou děsný trdla co na net dají o sobě kde co...víš kde sídlí hlavní server icq a kde skype ????
Navigon 1400 Primo, Garmin ETrex Legend, černobílá plečka sloužící s kabelem k echolotu Humminbird Matrix 17 k navigování na rybách. . Telefon Nokia E75 + NokiaMaps a teď zkouším Waze
JuraS.
 
Posts: 58
Joined: 1.7.2010, 11:42
Location: Praha - Žižkov

Re: WAZE

Postby vid02 on 19.10.2010, 15:31

Kuwa, já se snad na tu xichtoknihu taky přihlásím, když vidím, jak snadno se tam nechá sehnat mladý maso :chlamani: .
BTW v nastavení Waze se nechá zvolit, že se nebude přenášet ani nick...
vid02
 
Posts: 120
Joined: 10.4.2010, 0:42

Re: WAZE

Postby mila-p on 19.10.2010, 17:10

Pro karlmarx: Tak to bude asi určitě tím - já blbec to instaloval do úložiště :mrk: Díky za tip a jdu znovu zkoušet!!!
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
User avatar
mila-p
 
Posts: 940
Joined: 2.5.2006, 23:05
Location: Praha 8

Re: WAZE

Postby Ivo on 19.10.2010, 20:27

JuraS.
Jasne to chápu a tohle mi na tom taky vadí. Ale dá se tam něco ponastavovat. Samozrejme ten kdo se dostane do serveru, ví přesně kde, kudy, jak casto se pohybujes, atd., protoze vsechny cesty se odeslou na server, i kdyz nenavigujes, nevalcujes, apod.
Ale i tak cesty najizdim a zavadim :-D
TomTom GO 600 | aplikace: 15.301 | mapa: Europe v951.6592 (05/2015)
TomTom Rider 400 | aplikace: 15.302 | mapa: Europe v950.6566 (05/2015)
Tomtom GO 730 Traffic + SDHC A-Data 4GB class 6 | aplikace: 9.510; boot: 5.5259 | mapa: Europe v. 910.4892
User avatar
Ivo
 
Posts: 351
Joined: 9.10.2005, 15:46

Re: WAZE

Postby karlmarx on 21.10.2010, 21:15

Stačí Waze vypnout a vůbec nikdo neví, kde a kam jedu :grin:
karlmarx
 
Posts: 3
Joined: 18.10.2010, 9:58

Re: WAZE

Postby mila-p on 21.10.2010, 21:47

Pro karlmarx: Tak nainstalováno do zařízení a bez problému funguje - dík moc za radu :palce:
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
User avatar
mila-p
 
Posts: 940
Joined: 2.5.2006, 23:05
Location: Praha 8

Re: WAZE

Postby vid02 on 3.11.2010, 8:01

Jak se Waze osvědčuje, pánové? Dnes jsem se díky tomu vyhnul koloně před bouračkou u letiště... A hlášení "amatérů" jsou (bohužel nebo bohudík?) daleko přesnější než celé (ne)slavné JSDI - nehoda na R7 před Kladnem na Waze umístěna přesně, na JSDI 1,2 km za skutečným místem nehody - takže komu ukazovalo RDS-TMC, že to může objet sjezdem z R7 na Kladno a pak na Makotřasy, měl smolíka, protože nehoda byla kus před sjezdem...
vid02
 
Posts: 120
Joined: 10.4.2010, 0:42

Re: WAZE

Postby pavelkrato on 24.11.2010, 15:51

S Waze vcelku spokojenost, ale má to své ale. Třebas se vyskytují chyby i na dálničních úsecích Brno - Ostrava, kde nejsou vždy části silnic správně napojeny na sebe,ale navigace to nějak skousne. Pak občas přetížení serveru, který počítá trasy a nakonec někdy bídné pokrytí určitých oblastí. Ale zatím mě vždy dovedla k cíli a v Praze mi již několikrát pomohla se vyhnou zácpě, či bouračce.
pavelkrato
 
Posts: 11
Joined: 19.6.2009, 13:34

Re: WAZE

Postby mila-p on 24.11.2010, 16:03

Hlášení o kolonách a nehodách docela luxusní :palce: Když jsme u toho, trochu jsem pronikl do "oprav map" a přidávání ulic na webu. Mám během 3 dnů práce za sebou 2.500 změn, včetně některých čísel domů a mé opravy, nebo přidané ulice se v mapách objevily do 3 dnů!!! Např. Praha je pokrytá už docela slušně Takže kdo rád opravujete mapy, přidáváte ulice (Gumajzi :mrk: ), rychle zaregistrovat na waze - tohle je konečně sdílení oprav map podle mého gusta :?:
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
User avatar
mila-p
 
Posts: 940
Joined: 2.5.2006, 23:05
Location: Praha 8

Re: WAZE

Postby vid02 on 25.11.2010, 14:43

Koukal jsem, že už jsi se propracoval do týdenní TOP 50 :usmev: :palec: .
vid02
 
Posts: 120
Joined: 10.4.2010, 0:42

Re: WAZE

Postby Jirásek on 25.11.2010, 16:50

To víš, Míla. On je vždy aktivní. Vzpomeň si oceněného premianta v MapShare. :?:
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
User avatar
Jirásek
 
Posts: 2963
Joined: 25.11.2006, 16:31
Location: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol

PreviousNext

Return to Ostatní navigace

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests