Podpora pro MapSource a Google Earth

Vše o tvorbě POI pro ČR (developer)
Henry
Kontaktovat uživatele:

Podpora pro MapSource a Google Earth

Příspěvek: # 928Příspěvek Henry

Přidal jsem možnost stahovat body ve formátu gpx (Garmin MapSource) a kml (Google Earth).
Po vybrání kategorie (v záznamech) dole přibyly dvě tlačítka "Generovat gpx" resp. "Generovat kml", u slučování jsem přidal další dva přepínače...

Ukázka CZ-Geocachingu v Google Earth :P
Přílohy
kml.JPG
Google Earth - CZ-Geocaching
kml.JPG (168.82 KiB) Zobrazeno 9217 x
libor_m
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 929Příspěvek libor_m

Jsi jednička :wink:
PDA: HTC HD2 - TomTom 7.916 (9192), Navigon Mobile Navigator 7.4.0 (b950)
GPS: Navilock BT-338, Navigon TriCeiver s modulem TMC
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
Baharis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 932Příspěvek Baharis

Henry skvělé!!!
Obvzvlášť kladně hodnotím tu možnost pro MapSource, protože Garmin vlastním a v budoucnu to určitě využiju.
Ale mám ještě jednu prosbičku. Nešlo by vkládat komentář nějak jinak? Naprosto ideální a praktické při vkládání většího počtu bodů by to bylo přímo z prostředí uvnitř kategorie. Ale není nutné. Ta původní stránka je totiž tak zasekaná ikonami, že při mém připojení přes GPRS (když jsem na zahradě) se mi někdy vůbec nenačte. Díky a měj se.
GARMIN nüvi 670
MilanSu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 935Příspěvek MilanSu

No je fakt, ze ty ikony se zbytecne nacitaji. Taky by stalo za uvahu zmenit razeni, ja to tedy edituji vzdy ruco, aby nove zmeny byly nahore. Standartne se tusim zaradi na konec zpravy.
Navic standartne vkladany text mi pripada dost neprehledny, lepe mi pripada system ktery pouzivam ja,
Tucne datum a napsal, pak <br>
pod tim jednotlive polozky a nakonci bez <br>
Ale to je vec subjektivni, mozna ze to tak pripada jenom mne
EDIT : neslo by jeste na POI prehodit sloupce Lon a Lat, vsechna upozorneni chodi v razena Lat, Lon i v PoiEditu je Lat Lon, vzdycky na to zapomenu :D a musim to opravovat
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
Henry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 937Příspěvek Henry

Baharis píše: Henry skvělé!!!
Obvzvlášť kladně hodnotím tu možnost pro MapSource, protože Garmin vlastním a v budoucnu to určitě využiju.
Ale mám ještě jednu prosbičku. Nešlo by vkládat komentář nějak jinak? Naprosto ideální a praktické při vkládání většího počtu bodů by to bylo přímo z prostředí uvnitř kategorie. Ale není nutné. Ta původní stránka je totiž tak zasekaná ikonami, že při mém připojení přes GPRS (když jsem na zahradě) se mi někdy vůbec nenačte. Díky a měj se.

Já mám taky GPRS a žiju :mrgreen: (jednou se načtou a pak už to jde z keše...) , ne vážně nejsem prognostik, zkus to trochu líp popsat, nejlépe obrázkem, kde bys co chtěl a jak by to mělo fungovat (obrázek tu už přece jde nahrát), stačí "printscreen" a nějaká čmáranice v PaintBrashu, jinak nevím, co by vám vyhovovalo...

MilanSu píše: No je fakt, ze ty ikony se zbytecne nacitaji. Taky by stalo za uvahu zmenit razeni, ja to tedy edituji vzdy ruco, aby nove zmeny byly nahore. Standartne se tusim zaradi na konec zpravy.
Navic standartne vkladany text mi pripada dost neprehledny, lepe mi pripada system ktery pouzivam ja,
Tucne datum a napsal, pak <br>
pod tim jednotlive polozky a nakonci bez <br>
Ale to je vec subjektivni, mozna ze to tak pripada jenom mne
EDIT : neslo by jeste na POI prehodit sloupce Lon a Lat, vsechna upozorneni chodi v razena Lat, Lon i v PoiEditu je Lat Lon, vzdycky na to zapomenu :D a musim to opravovat

Milan umí popisovat dobře (nezdědil jsi nějaké pedagogické schopnosti :?: ), takže Lon a Lat je přehozený (to teď bude omylů :lol: ) a řazení poznámek je nahoru dle tvého vzoru...
condor

Příspěvek: # 941Příspěvek condor

To je divne, ted jsem to stahl do KML a Google me rekl, ze je chyba na 20 radku. Stahoval jsem Geocache.

Open of file "..........." failed: Parse error: Parse error: Expected end of tag ´name´ at line: 20 at line: 20

S OPELem to bylo OK
YAKUMO Delta 300 GPS --->YAKUMO Delta X ---> MIO P550m ---> Mio Explora K70
TT 7 (do auta), SmartMaps (na kolo či pěšky), GCzII (Geocaching)
MilanSu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 943Příspěvek MilanSu

To Henry : Jako vzdy SUPER !!!! :D
Alespon mne se ted edituje poznamka daleko jednoduseji, jenom jeste jedno malinke vylepseni by bylo dobre, pokud doplnuji vice zmen, pisu kazdou na dalsi radek, tzn.<br>, nevim jestli je to z textu poznamky, ktery pisu a ktery se pak prida volbou pridat poznamku zrejme, ale pokud by slo stisk klavesy ENTER (tzn, nejaky /13/10) nahradit <br> bylo by to jeste lepsi,
PRIKLAD poznamky
- zmena pozice blabla {stisk Enter, nahradit <br> pri pridani poznamky}
- zmena pozice blablabla
Ale je to takova prkotina, to jenom kdyby to nebylo slozite, jinak to samozrejme neni zadny problem
SKYPE - rippel.milan
Henry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 944Příspěvek Henry

MilanSu píše: To Henry : Jako vzdy SUPER !!!! :D
Alespon mne se ted edituje poznamka daleko jednoduseji, jenom jeste jedno malinke vylepseni by bylo dobre, pokud doplnuji vice zmen, pisu kazdou na dalsi radek, tzn.<br>, nevim jestli je to z textu poznamky, ktery pisu a ktery se pak prida volbou pridat poznamku zrejme, ale pokud by slo stisk klavesy ENTER (tzn, nejaky /13/10) nahradit <br> bylo by to jeste lepsi,
PRIKLAD poznamky
- zmena pozice blabla {stisk Enter, nahradit <br> pri pridani poznamky}
- zmena pozice blablabla
Ale je to takova prkotina, to jenom kdyby to nebylo slozite, jinak to samozrejme neni zadny problem

Maličkost, máš to tam...
Jinak jsem oddělil poznámky od ikon - v kategoriích je nová ikona, v záhlaví odkaz Ikony/Poznámky už vedou na různá místa.
Baharis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 945Příspěvek Baharis

to Henry:
No vidíš, že to šlo aj bez projektu! Ale vážně. Perfektní. Ty ikony mě při editaci poznámek opravdu nezajímaly. Díky moc!!!
GARMIN nüvi 670
Henry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 946Příspěvek Henry

condor píše: To je divne, ted jsem to stahl do KML a Google me rekl, ze je chyba na 20 radku. Stahoval jsem Geocache.

Open of file "..........." failed: Parse error: Parse error: Expected end of tag ´name´ at line: 20 at line: 20

S OPELem to bylo OK

Problém vyřešen, (asi, nemám doma Google Earth), vadil tomu znak "&", který byl použit v jednom názvu položky - nahradil jsem ho písmenem "a".
libor_m
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

GPS2GoogleEarth for PocketPC

Příspěvek: # 947Příspěvek libor_m

Lehce OT:
GPS2GoogleEarth je program pro PocketPC, který loguje track z GPS a exportuje ho do KML. Potom si můžete prohlédnout track na Google Earth.
PDA: HTC HD2 - TomTom 7.916 (9192), Navigon Mobile Navigator 7.4.0 (b950)
GPS: Navilock BT-338, Navigon TriCeiver s modulem TMC
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
condor

Příspěvek: # 949Příspěvek condor

Zkuste tohle:
http://www.gpsvisualizer.com/map

sezere to spoustu formatu logu, vcetne NMEA co produkuje GPSgate.
Taky slusne.
GPSgate je dobry k tomu aby na pozadi mohlo jet vice GPS aplikace. Treba prave jedna na navigovani a druha na zaznamu do logu, ale to vlastne neni potreba nebot to umi GPSgate sam.
Ja to vyuziji pri Geocachingu. Mam spusteny GPS tuner pro nalezeni cache a SmartMaps s turistickyma mapama.
condor

Příspěvek: # 950Příspěvek condor

Henry píše:
condor píše:To je divne, ted jsem to stahl do KML a Google me rekl, ze je chyba na 20 radku. Stahoval jsem Geocache.

S OPELem to bylo OK

Problém vyřešen, (asi, nemám doma Google Earth), vadil tomu znak "&", který byl použit v jednom názvu položky - nahradil jsem ho písmenem "a".

To je divny, dela me to stale. Mam verzi GE 3.0.0762
MilanSu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 951Příspěvek MilanSu

TO HENRY : Velice se omlouvam, ale jak se rika lidove "asi jsem si nas... do bot".
S tim ENTREM to byla asi blbost, protoze jsem si neuvedomil jak to pujde a rozhazelo to pri doplneni nove poznamky vsechny predchozi poznamky.

EDIT : jine reseni by bylo pridat <br> misto ENTER, pouze pokud pred /13/10 neni jiz <br>. Poradil jsem si, vyhazel jsem ze starych poznamek (zatim jenom EUROOIL) <br> (coz je pri editaci pro mne daleko prehlednejsi) a samo se pak spravne doplnilo <br> misto ENTER

Takze zalezi na tobe jak to nakonec nechas, nevim jak to bude u jinych spravcu, aby se jim taky nerozhodily stare poznamky az pridaji novou, abych pak nebyl virtualne ukamenovan :D :D
SKYPE - rippel.milan
Roacher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek: # 952Příspěvek Roacher

nevim o čem tady mluvíte ale určitě je to super :roll:

Jinak k těm poznámkám...jo,všechno to rozhodilo :-( Byl sem zvyklej na <br> :D
Acer N35
2x SD 512
Odpovědět