CZ-Parkoviste
CZ-Parkoviste
Mám další návrh skupiny kategorií, které by bylo třeba přejmenovat z důvodu slučování a to:
CZ-Parkoviste > CZ-Parkoviste_ostatni
CZ-LKW_parkoviste > CZ-Parkoviste_LKW
CZ-Parkoviste_ZTP - zde je to OK, neměnit
CZ-Parkovaci_garaz > CZ-Parkoviste_garaze
CZ-P+R > CZ-Parkoviste_P+R
CZ-K+R > CZ-Parkoviste_K+R
SK-Parkoviska_ZTP > SK-Parkoviste_ZTP
EU-Stellplatze > EU-Parkoviste_Stellplatze
AT-Odpocivadla > AT-Parkoviste_odpocivadla
CZ-Odpocivadla > CZ-Parkoviste_odpocivadla
HR-Odpocivadla > HR-Parkoviste_odpocivadla
diskuse možná
CZ-Parkoviste > CZ-Parkoviste_ostatni
CZ-LKW_parkoviste > CZ-Parkoviste_LKW
CZ-Parkoviste_ZTP - zde je to OK, neměnit
CZ-Parkovaci_garaz > CZ-Parkoviste_garaze
CZ-P+R > CZ-Parkoviste_P+R
CZ-K+R > CZ-Parkoviste_K+R
SK-Parkoviska_ZTP > SK-Parkoviste_ZTP
EU-Stellplatze > EU-Parkoviste_Stellplatze
AT-Odpocivadla > AT-Parkoviste_odpocivadla
CZ-Odpocivadla > CZ-Parkoviste_odpocivadla
HR-Odpocivadla > HR-Parkoviste_odpocivadla
diskuse možná
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Re: CZ-Parkoviste
Nezdá se mi to CZ-Parkoviste_ostatni (tu bych ponechal obecné Parkoviste), EU-Parkoviste_Stellplatze a ty další odpočívadla. A Parkovací gařáž bych také ponechal v původním názvu. Jsou to zaběhlé názvy i kategorií dodávaných v navigacích s mapou.
Toť můj názor.
Toť můj názor.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
CZ-Parkoviste bychom mohli ponechat - souhlas. Šlo mi ale především o slučování, čímž by si uživatel sjednotil všechna místa, kde se dá (jednoduše řečeno) odložit auto. Konkrétní druh parkoviště by si pak vyfiltroval (např. LKW, ZTP, odpočívadlo, atd.) a ty garáže jsou nakonec také určené k parkování, tak nevím...Třeba k tomu ještě někdo něco řekne, tak ještě chvilku počkáme - dík.
Ještě se dá odložit na vrakoviště .....Nic, to byl pokus o vtip...
Apropos - dal bych tam ještě CZ-Parkoviste_odtahova
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Ale jo klidně, jen bychom je museli vyoperovat z CZ-Mestska_Policie a založit je extra. Jen nevím, jestli jich nebude na samostatnou kategorii málo. Když už jsme u těch měšťáků, neměli by se přejmenovat na CZ-Policie_mestska (Praha, Brno, Ostrava) a pro ty ostatní založit CZ-Policie_obecni ??? Event. bych se toho ujal, ale pokud bude názor, že by to bylo moc roztahané, tak to necháme tak...
Myslím, že by stačilo jen kategorii dát třeba jméno CZ-Policie_mestska_a _obecni, aby každý pochopil, že obsahuje obojí....
Super návrh.
Byl bych pro spojení všech i těch zahraničních.
To platilo do okamžiku než jsem si přečetl poznámku Jiráska, tyto kategorie jsou prodejci přibalovány k mapám? Tedy jejich název je ze stran prodejců nějak omezen?
Pokud ano, tak potom je jasné že se tímto názvem nedá hnout.
Pro zbytek souhlasím s návrhem sjednotit názvy.
Byl bych pro spojení všech i těch zahraničních.
To platilo do okamžiku než jsem si přečetl poznámku Jiráska, tyto kategorie jsou prodejci přibalovány k mapám? Tedy jejich název je ze stran prodejců nějak omezen?
Pokud ano, tak potom je jasné že se tímto názvem nedá hnout.
Pro zbytek souhlasím s návrhem sjednotit názvy.
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
Vím, mám zpoždění, ale v době řešení těchto problémů (2011) jsem ještě neměl navigaci a nejezdil do Prahy parkovat...mila-p píše:Třeba k tomu ještě někdo něco řekne, tak ještě chvilku počkáme
Navrhuji oddělit od kategorie PARKOVACÍ GARÁŽ novou kategorii PARKOVIŠTĚ KRYTÉ. Současná kategorie totiž obsahuje docela dost míst, kam je přístup normálním smrtelníkům zapovězen - k povolení vjezdu musíte nejdřív uzavřít smlouvu s příslušným správcem. Její slovní označení je/bylo správné - GARÁŽ je prostě GARÁŽ. Garážované auto je ale něco jiného než zaparkované.
Bylo by sice možné odlišit je něčím v popisu - třeba poznámkou POUZE PRO ABONENTY (i takovou garáž jsem jednu našel), ovšem v navigaci se to dozvím až po rozkliknutí podrobností (aspoň u Garmina). Čili dost nepraktické...
PARKOVACÍ GARÁŽ by obsahovala všechno, co se musí předem ohlašovat/pronajímat/kupovat, a je jedno jestli jsou to pouze neohraničená stání nebo uzamykatelné boxy.
PARKOVIŠTĚ KRYTÉ by zase obsahovalo vše, kam můžu přijet bez ohlášení a budu vpuštěn (pokud je uvnitř volno) - a zase zanedlouho vypuštěn za poplatek přiměřený době strávené na parkovišti. Minimální účtovaná částka (hodina/den) by byla uvedena v popisu. Takový parking, který by umožňoval volný vjezd a přitom minimální účtovaná částka by byla měsíc, asi neexistuje, takže s jeho určením, do které kategorie patří, se ani nezabývám.
Patřila by sem parkoviště hlídaná (popř. nehlídaná za automatickou závorou) nebo volně přístupná, resp. "příjezdná" (např. Nisa Liberec).
Nebo nadzemní i podzemní. Někdy může dojít k souběhu parkoviště a krytého parkoviště - tj. na střeše podzemního je normální. Ale v těchto případech budou souřadnice vjezdu určitě daleko od sebe (viz Kaufland Žitava nebo Novodvorská Plaza). Proto bych se pro tyto případy přimlouval pro umístění souřadnic co nejblíže vjezdu a nikoli doprostřed parkoviště/budovy. I když v některých případech to může být kontraproduktivní, např. "multi šnek" Kongresového centra (pro pamětníky: Pakul u stanice Gottwaldova )
Když tak přemýšlím nad všemi variantami, které by se mohly mezi krytými parkovišti vyskytnout, napadá mne jedna teoretická (resp. nikdy jsem nic takového nepotkal): bylo nebylo... nadzemní kryté parkoviště, kde všechna parkovací patra jsou uzavřena (vyhražena hotelům, kancelářím a bůhví čemu ještě) a pro veřejnost je určeno jen parkování na střeše. De iure bych to tipoval na kategorie parkovací garáž a parkoviště (čili ne parkoviště kryté), ale to už by se asi řešilo případ od případu.
Tak se tedy tímto ptám: Co vy na to?
Garmin nüvi 56 Lifetime
Octavia 1.8T 110kW
Octavia 1.8T 110kW
Soukromé parkingy jsou každému na nic, jen těm, kdo to mají pronajaté, a ti zase vědí, kde to je...
Takže jsem přejmenoval parkovací garáž na Parkoviště krytá, a CZ-Parkoviště na Parkoviště nekrytá. A tím se mohou i slučovat na CZ-parkoviště....a v návaznosti na to jsem muswel upravit názvy Parkoviště ZTP - jen jsem otočil a dal ZTP dopředu, aby se tato parkoviště neslučovala, a LKW parkoviště, z toho samého důvodu....
Děkuji za pozornost...
Takže jsem přejmenoval parkovací garáž na Parkoviště krytá, a CZ-Parkoviště na Parkoviště nekrytá. A tím se mohou i slučovat na CZ-parkoviště....a v návaznosti na to jsem muswel upravit názvy Parkoviště ZTP - jen jsem otočil a dal ZTP dopředu, aby se tato parkoviště neslučovala, a LKW parkoviště, z toho samého důvodu....
Děkuji za pozornost...
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Gumajzi, jsi rychlejší než jsem stačil promyslet co s tím. To přejmenování je OK. Nyní zbývá odstranit ona předplacená parkoviště. A to je trochu problém, neznám všechna místa. Něco se dá dohledat na netu, ale tady bude potřeba trochu spolupráce ostatních, hlavně mimo Prahu. A v to moc nedoufám.
Začnu to pomalu probírat a umazávat, ale nechtěl bych odmazat něco, kde si nejsem jist.
Edit: první příklad - Drtinova, Praha 5. Na webu uváděno i hodinové stání. Je to samozřejmě možné, ale protože to tam shodou okolností trochu znám tak pravděpodobnost takového krátkodobého parkování je 0%. Takže vymazat???
Další - Centralparkink Karlovo náměstí, Praha 2 http://www.centralparkingprague.cz/ , to je to samé.
Začnu to pomalu probírat a umazávat, ale nechtěl bych odmazat něco, kde si nejsem jist.
Edit: první příklad - Drtinova, Praha 5. Na webu uváděno i hodinové stání. Je to samozřejmě možné, ale protože to tam shodou okolností trochu znám tak pravděpodobnost takového krátkodobého parkování je 0%. Takže vymazat???
Další - Centralparkink Karlovo náměstí, Praha 2 http://www.centralparkingprague.cz/ , to je to samé.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Přesně tak.
p.s.Já musim vše dělat rychle. Protože jsem sklerotik, a zapomněl bych na to....
p.s.Já musim vše dělat rychle. Protože jsem sklerotik, a zapomněl bych na to....
Pokud je 0% pravděpodobnosti z důvodů obsazenosti, tak doporučuji nemazat. Pořád existuje nenulová šance, že se tam někdy, při souběhu příznivých okolností, dá upíchnout. Prastaré pořekadlo praví: nic netrvá věčně...Jirásek píše:pravděpodobnost takového krátkodobého parkování je 0%. Takže vymazat???
Diskuze o zaznamenávání parkovišť podle kapacity nebo možnosti zaparkování tady už probíhala, ale nějak to vyšumělo do prázdna.
Speciálně u těchto dvou parkovišť, Karláku a Drtinové, je k dispozici kontaktní telefon - můžu z okraje Prahy (nebo při čekání na semaforech) zavolat. Případně se dá doplnit ke každé garáži údaj o celkovém počtu míst - pokud bude k dispozici. 800 parkovacích míst dá stokrát větší šanci na odstavení vozu než osm.
Takže mazat ano, ale (aspoň zatím) pouze ty 100% soukromé.
Když třeba u garáží v Davídkové najdu ve StreetView ceduli SOUKROMÝ POZEMEK-ZÁKAZ VSTUPU, tak tomu říkám 100% nedostupnost...
Garmin nüvi 56 Lifetime
Octavia 1.8T 110kW
Octavia 1.8T 110kW
Přesně tak. Mazat ty 100% soukromé....