iGo My Way 8 a POI
Moderátor: Scorpio_cz
Re: iGo My Way 8 a POI
Měl bych ještě jeden dotaz ohledně radarů? tady v tom návodu se píše , že ten soubor speedcameras.txt mám přejmenovat na speedcam.txt. Ale když se podívám do add. iGO8/content/speedcam , tak už tam jeden textový soubor mám a jmenuje se speedcameras.txt. Určitě mám ten stažený soubor přejmenovávat? A co s tím speedcameras.txt ? Mám ho smazat? Díky.
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Pro jistotu přidávám screen složky speedcam po "nahrání radarů" . Soubor speedcam.txt je stažený z poi.cz a přejmenovaný. Po spuštění vznikl nový soubor speedcam.spdb
- Přílohy
-
- speedcam.JPG (19.5 KiB) Zobrazeno 9567 x
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Děkuji . Takže pokud jsem to pochopil správně , tak můžu vymazat i ten původní .spdb soubor a IGO si vytvoří nový.
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Ano, vždy před aktualizací radarů.
Chytrý chlapec
Chytrý chlapec
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Díky . Chvílema si připadám jako pitomec a ne jako chytrý chlapec. Ale zase lepší se zeptat a udělat ze sebe blba , než to zase přeinstalovávat
Zdravím všechny a prosím o radu: Pročetl jsem celé toto fórum a pořád mám problém se zprovozněním .kml souborů v PDA. Všechny .kml soubory jsem zkopíroval do složky \Storage Card\iGO8\content\userdata\poi. Když ale spustím program a klepnu v menu na "Vlastní", "POI" a pak na název POI, vždy se mi zobrazí hláška "<0 položek>". Co dělám blbě? Díky za radu.
Ahoj , neděláš blbě nic. Ty .klm (neboli jednotlivé skupiny POI)soubory se ti nezobrazí ve "vlastních POI" , ale zobrazují se jako další položky mezi běžnými POI. Stačí si to projít šipkami v pravém dolním rohu obrazovky a najít. Poté dáš EDIT a zaškrtneš jak se mají zobrazovat a dole uprostřed je ikona kterou IGO přiřadilo a pokud se ti nelíbí , tak na ni tapnout a zobrazí se ti nabídka ikon.
Něco pro Henryho:
Momentálně je řádek KML souboru takovýhle:
Kdyby se ti z toho podařilo udělat tohle:
tj. použít obdobný postup jako u CSV pro iGO - všechno k první čárce je pole Name, za první čárkou až ke znaku ">" je pole Description, a za znakem ">" je telefonní číslo pro pole phoneNumber, tak je to kml soubor přímo pro iGO 8 jak vyšitý a všechno bude tam, kde má být - zatím je všechno v Name a pole pro popis a telefén jsou prázdná.
Momentálně je řádek KML souboru takovýhle:
Kód: Vybrat vše
<Placemark><name>Plus Vlašim, Vlasákova 1830, Po-Ne 7-20>420317841180</name><Point><coordinates>14.900140,49.709610,0</coordinates></Point></Placemark>
<Placemark><name>Plus Vlašim</name><description>Vlasákova 1830, Po-Ne 7-20</description><phoneNumber>+420317841180</phoneNumber><Point><coordinates>12.191333,50.221286,0</coordinates></Point></Placemark>
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem .
OK, díky. Pokusím se časem sesmolit nějaký konverzní prográmek.
Můžeš to vyzkoušet a vyzkoušej taky, co tato změna udělá v Google Earth a ostatních aplikacích, kde se KML využívá...Docent píše:Něco pro Henryho:
...Kdyby se ti z toho podařilo udělat tohle:...
<Placemark><name>Plus Vlašim</name><description>Vlasákova 1830, Po-Ne 7-20</description><phoneNumber>+420317841180</phoneNumber><Point><coordinates>12.191333,50.221286,0</coordinates></Point></Placemark>
Tak jsem si trochu hrál a udělal jsem konverzní prográmek na ty kml soubory a zdá se, že chodí. Problém je ten, že nemám žádný jiný nástroj, než MS Access a VBA. Napsal jsem proceduru, která vezme všechny kml soubory z adresáře, kde se aplikace spustila překonvertuje je do souborů s koncovkou .tmp. ty je třeba pak přejmenovat zpět na .kml. Je tu někdo, kdo by ten algoritmus z mého okomentovaného VBA zdrojáku přepsal do něčeho rozumnějšího a udělal z toho třeba spustitelný exe soubor? Není to nic složitého, asi 30 řádků kódu.
V práci máme k dispozici MS Visual studio, ale moc v něm nedělám (jsem databázista) a ani nemám čas si tam s tím hrát, takže než bych to dodělal do user friendly podoby, trvalo by to dlouho. Tak mám ten skript někam hodit?
V práci máme k dispozici MS Visual studio, ale moc v něm nedělám (jsem databázista) a ani nemám čas si tam s tím hrát, takže než bych to dodělal do user friendly podoby, trvalo by to dlouho. Tak mám ten skript někam hodit?
No já jsem taky víceméně databázista, ale četl sis ten můj poslední příspěvek - a stáhl nyní kml soubor? Udělal jsem tam ty úpravy - je to lepší dělat rovnou na serveru. Pokud to nevyhovuje, tak mohu změnit (pro mě je to pak jen pár řádků...)
To Henry: Dík, v iGO 8 to funguje,Google Earth můžu vyzkoušet až večer doma (ale předpokládám, že když jsem ten formát zkopčil přímo ze stránek Google, tak to nebude problém ).
Teď ještě aby správci udržovali ve svých kategoriích v názvech nějaký pořádek a řád, pro TomToma je sice úplně jedno, co se do názvu namastí (snad až na podmínku telefonu na posledním místě se znakem >), stejně se to ukazuje v jedné řádce, ale pro jiné navigace to jedno není. Takže pro iGO, Automapu, tuším i Garmin a jistě i další jsou následující způsoby zápisu něco úplně jiného:
TESCO HM. Prerov. Kojetínská 3133/10. 6-22. >420581251111
TESCO HM Prerov, Kojetínská 3133/10, 6-22 >420581251111
Teď ještě aby správci udržovali ve svých kategoriích v názvech nějaký pořádek a řád, pro TomToma je sice úplně jedno, co se do názvu namastí (snad až na podmínku telefonu na posledním místě se znakem >), stejně se to ukazuje v jedné řádce, ale pro jiné navigace to jedno není. Takže pro iGO, Automapu, tuším i Garmin a jistě i další jsou následující způsoby zápisu něco úplně jiného:
TESCO HM. Prerov. Kojetínská 3133/10. 6-22. >420581251111
TESCO HM Prerov, Kojetínská 3133/10, 6-22 >420581251111
Naposledy upravil(a) Docent dne 21.5.2008, 8:21, celkem upraveno 1 x.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem .
To Henry: Aha, tak kml jsem znovu nestahoval, zkonvertoval jsem si ty už stažené tím svým prográmkem. Ale super, díky, hodí se to pro další stahování aktualizací.
Prosím o radu.Umím do Igo 8 přidat POI v KML ale nevim,jak k nim přidat ikony stažené z techto stránek.Může někdo poradit?