TOM TOM 940 LIVE - živé fotky (aktivní držák opět na scéně..
Re: TOM TOM 940 LIVE - živé fotky (aktivní držák opět na scéně..
Já jsem docela technický typ a baví mě si s těmahle věcma hrát. A pořád mi vrtá hlavou - "AKTIVNÍ DRŽÁK ... to je oč tu běží od prvopočátku."
PROČ?
Aby to hezky a kvalitně vypadalo a nebyly vidět dráty a bylo to celé originál. Tomu bych rozuměl. Ale v čem je 940 s aktivním držákem lepší? Omlouvám se, ale já to fakt nevím...
Mám vyzkoušenou 510 a 920, aktivní držák 510 je lepší v tom, že již od výrobce byl vyřešen problém s neustálým nasazováním kabelů. A požadavek na originál TomTom držák s kabelem, proč ne? Nicméně budu opakovat otázku - existuje nějaký FUNKČNÍ rozdíl mezi 930 a 940, kvůli kterému by mělo smysl kupovat 940 při vědomí nefunkčnosti SIM/GPRS/Google aplikací?
PROČ?
Aby to hezky a kvalitně vypadalo a nebyly vidět dráty a bylo to celé originál. Tomu bych rozuměl. Ale v čem je 940 s aktivním držákem lepší? Omlouvám se, ale já to fakt nevím...
Mám vyzkoušenou 510 a 920, aktivní držák 510 je lepší v tom, že již od výrobce byl vyřešen problém s neustálým nasazováním kabelů. A požadavek na originál TomTom držák s kabelem, proč ne? Nicméně budu opakovat otázku - existuje nějaký FUNKČNÍ rozdíl mezi 930 a 940, kvůli kterému by mělo smysl kupovat 940 při vědomí nefunkčnosti SIM/GPRS/Google aplikací?
TomTom GO 920T, Apl. 9.103.539753.2 (emuX30), Boot.5.5259, RDS-TMC 4V00.013, akt. držák BRODIT, microSDHC- SanDisk 8GB, Maps : Western and Central Europe v.885.4009 + North America
Jirka1948 píše:Mam Tomtom 940 Live uz asi 2 mesice. Je sice pravda, ze v CR zatim nemohu vyuzivat veskere funkce, ale musim rici, ze je zde veliky rozdil mezi TT 920, ktery jsem vyuzival doposud. Uchyceni TT940 je fantasticke a prijem signalu je nesrovnatelne lepsi. Tomik si hned najde signal a to i kdyz je v aute umisten jinde nez blizko nektereho z oken. Je treba take zduraznit vysoce kvalitni provedeni a veliky reproduktor, kdy zvuk je perfektni. Jedina vec, ktera mi vadi je, ze tlacitko ON/Off je v noci osvetleno diodou. Toto svetlo se v noci odrazi na prednim skle a je velice rusive. Idealni by bylo toto osvetleni zrusit.
Prosím tě, uvažuju také o koupi TT 940, chci se zeptat, jestli naviguje přesně a navádí plus čísla domů. Kde se dá koupit za dobrou cenu třeba přes internet.díky
Čísla domů, respektive orientační čísla(modrá) v ulicích jsou v mapách a nemají nic společného s typem navigace. A předem tě upozorňuji, abys nebyl zklamán, pokud nejsou v mapových podkladech zadané, napíše ti "čísla domů nejsou pro tuto ulici k dispozici". Tím chci jen říci, že v některých ulicích čísla nejsou, a ve většině obcí také ne. Protože tam jsou jen tzv. červená čísla(čísla popisná), která nejsou obsažena v žádných mapách, ani v navigačních mapách jiných výrobců....
Naposledy upravil(a) Gumídek dne 11.1.2009, 5:29, celkem upraveno 1 x.
Totiž v mapách, používaných navigačními přístroji, jsou zadána modrá, neboli orientační čísla, zatímco v mnoha obcích, které nemají ani pojmenované ulice, jsou jen čísla červená, neboli popisná (to jsou ta čísla parcel). No a tam se navigace nemá čeho chytit, protože tato červená čísla v mapových podkladech nejsou. Ale od toho máš oči a hubu, aby ses na místě už nějak zorientoval a doptal
. Někdy je to, pravda, komplikované, ale život je boj... 

TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32

Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32

Jo, jo, někdy je to problém...Třeba ve tři ráno, to se fakt není koho zeptat. A pokud ano, tak je většinou v takovém stavu, že ptát se je zase úplně zbytečné....
Mapy Seznamu mají čísla popisná i u některých malých vesnic... Tak se může najít dobrovolník na tvorbu kategorie Čísla popisná, i když podle odezvy na návrh vytvořit kategorie MHD si nedělám iluze
.

Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem
.

- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Trochu jsme se odchýlili od tématu vlákna, nicméně Docente, dovedeš si představit takovou kategorii a hlavně její tvorbu? Ta představa mne přímo děsí.
Jenom pro orientaci. V ČR je cca 2 miliony obytných budov (jenom v Praze přes 88 000) , odhadem 1/2 milionu ostatních. Pokud by se podařilo zmapovat pouze 10%, znamenalo by to databázi o 250 000 BZ.
A ještě upřesnění, nejedná se o čísla parcel, ale o evidenční čísla budov v katastru obce, vydávaná postupně dle data kolaudace. Parcelní čísla jsou zase něco jiného.
Chvilku to tu nechám a pokud si vzpomenu, tak to promažu.
Jenom pro orientaci. V ČR je cca 2 miliony obytných budov (jenom v Praze přes 88 000) , odhadem 1/2 milionu ostatních. Pokud by se podařilo zmapovat pouze 10%, znamenalo by to databázi o 250 000 BZ.

Chvilku to tu nechám a pokud si vzpomenu, tak to promažu.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
V Praze a dalších městech to dělat netřeba, tam jsou čísla orientační... A Seznam taky nemá zdaleka všechno. A bohužel ani centrální databáze adres, naivně jsem se domníval, že v době propojených databází není problém, aby se barák s nově přiděleným č.p. objevil v databázi nejdéle do 3 měsíců... Omyl, není tam ani za dva roky
.
Nicméně je mně jasné, že i kdyby se někomu povidlo takovu kategorii udělat, tak to kvůli objemu dat žádná navigace nezkousne
.

Nicméně je mně jasné, že i kdyby se někomu povidlo takovu kategorii udělat, tak to kvůli objemu dat žádná navigace nezkousne

Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem
.

Co myslíš tou "centrální databázi adres"? UIR-ADR? Já myslel, že v aktualizacích to tam tak do měsíce je (samozřejmě bez souřadnic
)

jj, UIR-ADR... Zjistil jsem to, když jsem dělal kategorii Pojišťovna UNIQA, na mapách Seznamu byly ty baráky vidět i jako dokončené a UIR-ADR trvalo na tom, že č.p. neexistuje
.

.