GArmin nuvi 360 - nedostatek paměti
Moderátor: freewall
GArmin nuvi 360 - nedostatek paměti
Dobry den,
chcel by som sa vas opytat.
Do zariadenia som nahral cez mapsource mapy CNU NT 2009 a ked som si vyhladal nejaky vzdialeny bod (napriklad zo spanielska)do ktoreho som chcel aby ma navigoval tak pred koncom vypoctu trasy vyhlasil: "Chyba vypoctu trasy: Nedostatok pamate"
Pri blizsich cieloch mi to nerobi.
A este jedna vec, ked mi spocita trasu a ja si zvolim ze chcem simulovat jazdu po tejto trase, tak ta simulacia je velmi trhana, pomala a to aj ked mam nastavene najnizsie detaily mapy.
Poradte prosim, dakujem
chcel by som sa vas opytat.
Do zariadenia som nahral cez mapsource mapy CNU NT 2009 a ked som si vyhladal nejaky vzdialeny bod (napriklad zo spanielska)do ktoreho som chcel aby ma navigoval tak pred koncom vypoctu trasy vyhlasil: "Chyba vypoctu trasy: Nedostatok pamate"
Pri blizsich cieloch mi to nerobi.
A este jedna vec, ked mi spocita trasu a ja si zvolim ze chcem simulovat jazdu po tejto trase, tak ta simulacia je velmi trhana, pomala a to aj ked mam nastavene najnizsie detaily mapy.
Poradte prosim, dakujem
Re: GArmin nuvi 360
No domnívám se, že je to tak jak ti to napovídá, že má málo vnitřní paměti - aspoň to tak vypadá. Myslím, že tvoje mašinka má vnitřní pamět 2giga a CN má asi 1,9 giga nebo tak nějak - nevím
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
Re: GArmin nuvi 360
No praveze ja som v mapsource vyhadzal niektore staty takze sa to zcvrklo na 1,1 GB. Takze volnej pamati tam ma dost si myslim.
A skusal som to dat aj SD kartu, cize zariadenia malo velmi vela volnej pamate a vypisovalo to iste.
A skusal som to dat aj SD kartu, cize zariadenia malo velmi vela volnej pamate a vypisovalo to iste.
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Re: GArmin nuvi 360 - nedostatek paměti
V tomto případě se bude jednat asi o RAM paměť. Nevím jak u tohoto Garmina, neběží na pozadí zbytečně nějaké přehrávače videa, mp3 a pod. které by šli vypnout? Pokusit se uvolnit RAMku. Také hard reset by mohl uvolnit paměť.
Nedá se nějak zjistit, kolik je volné RAM? Neznám tak do detailu Garminy, v TT je to poměrně jednoduché.
Nedá se nějak zjistit, kolik je volné RAM? Neznám tak do detailu Garminy, v TT je to poměrně jednoduché.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
No aj to ma napadlo, len neviem kde by som to tu mal zistit
Zozadu pod vyklopnou antenou je dake tlacitko reset, len neviem do akeho stavu sa to potom nastavi, co vsetko sa tam bude musiet nastavovat.
Je tu aj mp3 prehravac, aj prehliadac obrazkov a ine doplnkove programy. Ale pochybujem ze nieco bude bezat, ked to ja sam nespustim.

Je tu aj mp3 prehravac, aj prehliadac obrazkov a ine doplnkove programy. Ale pochybujem ze nieco bude bezat, ked to ja sam nespustim.
Máš aktuální firmware? K tomu slouží WebUpdater, který najdeš zde: http://www8.garmin.com/support/agree.jsp?id=931 - nainstaluj, připoj nuvi a zkus zkontrolovat přes tenhle WebUpadater
Sygic, TT One mobile
Vcera som akurat daval najnovsi firmware 4.60 a nepotreboval som ziaden webupdater.
Najnovsi firmware som stiahol ho zo stranky:
http://www.tramsoft.ch/gps/garmin_nuvi3 ... rades.html
A nainstaloval priamo z Win
a funguje, ale tu hlasku vyhlasuje nadalej 
Najnovsi firmware som stiahol ho zo stranky:
http://www.tramsoft.ch/gps/garmin_nuvi3 ... rades.html
A nainstaloval priamo z Win

Resetem se uvede navigace do nastavení při prodeji - přijdeš o uložené oblíbené, ale o mapy myslím ne - minimálně zůstane ta původní při prodeji - ale nemám s tím zkušenost a jak píší tady: http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f ... uvi#p27060 asi bych to dělal až bych nevěděl kudy kam. Navíc v každém případě si nejříve celou navigaci zazálohuj někam do PC
Sygic, TT One mobile
Tak tenhle zázrak z díly Garminu se mně nepodařilo ani nainstalovat na netbook... Na disku C: volných 600 MB, na D: 1,2 GB a pořád to na mne řvalo, že na žádném z pevných disků není dost volného místa
.

Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem
.

Giorgio90 píše:Vcera som akurat daval najnovsi firmware 4.60....(
No já bych ti doporučoval ten WebUpdater - nemusím hlídat nějakou stránku, tenhle softík je přímo proto dělaný, čas od času to pustím a vidím hned jestli mi to nabízí nějakou aktualizaci - nejen firmwaru, ale třeba i hlasy, ikony aut atd. atd.
Jinak tady: http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f ... Bti#p22693 se podobné problémy také řešily
Sygic, TT One mobile
Mal si pravdu ten webupdater je super..nasiel mi este novsiu verziu firmware-u, tak som to aktualizoval na 5.1 
Naslo mi aj dalsie aktualizacie, bolo tam nieco aj s GPS typ G, alebo nieco takeho, mam aj to dat aktualizovat?
Skusim este raz s tymi mapami...

Naslo mi aj dalsie aktualizacie, bolo tam nieco aj s GPS typ G, alebo nieco takeho, mam aj to dat aktualizovat?
Skusim este raz s tymi mapami...
...GPS typ G.... nevím "vo co go" 

Sygic, TT One mobile
Pro Garminy jsou důležité v podstatě 3 softy:
1) MapSource pro přenos map do navigace, tras, bodů ap
2) POILoader - pro přenos POI do navigace
3) WebUpdater - pro aktualizaci firmwaru
Kdo má Lifetime tak pak ještě malý prográmek pro komunikaci a přenos mapy, ale to stránka Garminů sama pozná, že ho nemáš a nabídne ti jej ke stažení...... ale tohle můžeš vypustit z hlavy, to se 360-ky netýká
1) MapSource pro přenos map do navigace, tras, bodů ap
2) POILoader - pro přenos POI do navigace
3) WebUpdater - pro aktualizaci firmwaru
Kdo má Lifetime tak pak ještě malý prográmek pro komunikaci a přenos mapy, ale to stránka Garminů sama pozná, že ho nemáš a nabídne ti jej ke stažení...... ale tohle můžeš vypustit z hlavy, to se 360-ky netýká
Sygic, TT One mobile
GPS Chipset type G
Aj na toto mi ponuklo aktualizaciu
Aj na toto mi ponuklo aktualizaciu
Zrejme sa to tým novym firmwarom vyriesilo. Dal som navigovat do Rennes uplny zapad Francuzska. Dakych 1900 km a zvladlo to. Tak snad to bude pracovat aj nadalej 
Este sa chcem opytat na ten druhy problem: Simuláácia trasy nie je plynula ale seka sa. Hlasove povely su v poriadku, akurat auticko sa seka ja mapa. A to mam nastavene nizke detaily mapy.
diky

Este sa chcem opytat na ten druhy problem: Simuláácia trasy nie je plynula ale seka sa. Hlasove povely su v poriadku, akurat auticko sa seka ja mapa. A to mam nastavene nizke detaily mapy.
diky