NÜVI 205 - zabržděno, POI jen při max zvětšení

Vše o software od společnosti Garmin.

Moderátor: freewall

Odpovědět
Zazi78

NÜVI 205 - zabržděno, POI jen při max zvětšení

Příspěvek: # 33283Příspěvek Zazi78

Ahoj všem, nainstaloval jsem asi 22 POI kategorií (cca 18000) bodů do paměti přístroje Nüvi 205 a když chci body vidět při jízdě, tak musím dát pomalu to nejvyšší rozlišení (přiblížení) , ale problém je v tom, že při tomto zvětšení (ale i při menším) se teď navi nějak šourá :-) Odbočím, a jí to skokovitě dojde tak za 4 vteřiny, to je docela na prd, nevíte zda se s tímto dá něco udělat nebo musí POI ven? DÍKY!!
Garmin nüvi 205
Gumídek

Re: NÜVI 205 - zabržděno, POI jen při max zvětšení

Příspěvek: # 33288Příspěvek Gumídek

Já se obávám, že by jsi to měl zkoušet tak, že odebereš nějaké body a zkusíš, a budeš odebírat, dokud se nezačne chovat normálně. Také záleží na tom, jestli je máš jen v navigaci, nebo je máš zobrazené. Nebo ještě i nastavené upozorňování. Protože dochází k přetížení procesoru, a proto se navigace začne sekat...Bohužel je to stejné u všech typů navigací....
Docent

Příspěvek: # 33289Příspěvek Docent

No, Gumajzi, u všech navigací to stejné není, protože nejméně jedna inteligentní navigace umožňuje správu paměti... BTW nechávat si zobrazit při jízdě několik tisíc POI je podle mně zhůvěřilost :koul: .
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Zazi78

Příspěvek: # 33291Příspěvek Zazi78

Já bych si rád v navi zapnul že chci zobrazit třeba jen restaurace a zbytek nechat vyplý, ale jak to udělat? Body zájmu jdou jen vyp/zap všechny najednou. Alespoň co se týče POI doinstalovaných uživatelem
Garmin nüvi 205
Gumídek

Příspěvek: # 33293Příspěvek Gumídek

V tom případě se omlouvám. Já myslel, že lze v Garminu vypínat i doinstalované kategorie jednu po druhé, tak je buď potřebuji, nebo je mít vypnuté. Já jsem zpovykaný TomTomem.......Takže 18000 bodů zobrazených je nesmysl. Holt se budeš muset rozhodnout, které chceš, které potřebuješ, a které jsou pro tebe nezbytné. ...To je život.....
Zazi78

Příspěvek: # 33294Příspěvek Zazi78

Toho jsem se bál, měl jsem navi v Nokii N73 a k ní GPS modul a v tel navigaci Sygic, tam byl problém s navigováním mimo silnice (kvůli Geocachingu) , tak jsem koupil Garmin Nüvi 205 a zase problém.... Ta v telefonu běžela jako o život i se všemi PIO... :-(
Garmin nüvi 205
freewall

Příspěvek: # 33296Příspěvek freewall

18.000 bodů ještě není taková hrůza, to by neměl být takový problém. Bohužel Garmin neumí vypnout jen některé kategorie.
Takže v první řadě bych vyzkoušel, jestli mám aktualizovaný firmware (programem Webupdater) a pak bych zkusil před instalací bodů je nejdříve smazat (je to asi 3 krok v nabídce PoiLoaderu). Nevím jaký procesor pohání tenhle stroj ale pravdou je, že vnitřní paměť je myslím jen asi 512 mega, jestli to máš plné "po okraj" mapami, tak i to může dělat problém. No a v neposlední řadě máš zaškrtlou jen jednu mapu?
Zpravidla se to "kouše", když máš "zafajfklé" víc map.
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
Zazi78

Příspěvek: # 33298Příspěvek Zazi78

Vnitřní paměť je 1GB, mám zaškrtnutou mapu Atlas Czech8NT a Adrasy CR v1 , jiné mapy zaškrtlé nemám. Firmware jsem aktualizoval na poslední verzi 6.0. Tak už nevím
Garmin nüvi 205
freewall

Příspěvek: # 33300Příspěvek freewall

Tak to fakt nevím, ještě je doporučováno mít Atlas a Adresy od sebe - čili jedno v paměti a druhé na kartě. Jinak to zobrazení bodů - ano, ikony se zobrazují při zvětšení zoomu, ale při zvýšení rychlosti (nějak nad 80 km/h) se zoom upraví a pak samozřejmě se ikony nezobrazují
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
Odpovědět