Jak navigovat do centra?
Moderátor: freewall
Jak navigovat do centra?
Mam dotaz, chci jet napr. do Prahy do centra, nebo k centru a tam si nekde zaparkuji... ulici neznam ani cislo popisne, jak udelat aby navigace navigovala do centra? Je to dosti otravne, kdyz chci navigovat jen orientacne smer a musim zadavat nejakou ulici, kterou neznam a pak zacne navigovat napr. na uplne predmesti kde pro me neznama ulice je. Mio myslim to umi bez problemu, u Garminu nevim jak na to.
Mam Nuvi 1300. Predem diky
Mam Nuvi 1300. Predem diky
-
Re: Jak navigovat do centra?
dám navigovat z prohlížení map kliknu na mítso na mapě a tam mě to naviguje...
TT One 30 series
NC 9.053
Mapy DE_AT_CH_and_Eastern_Europe_880.3810
NC 9.053
Myslel jsem, ze to lze jednoduseji. Proste pojedu treba do Bonnu a abych nemusel 100x oddalovat, soupat a priblizovat mapu a hledat centrum... no snad to nejakou aktualizaci vyresi
Např. TomTom má navigovat na: Střed města (zadám název města) a naviguje do jeho geografického středu...
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
Presne tohle bych take uvital.
-
nastavím to při výjezdu na přesné místo kliknu na misto na mape a na to me to naviguje je to rychlý...nevidím v tom problém...
TT One 30 series
NC 9.053
NC 9.053
U Garminu jednoduché. Nezvolit Aresa, kde se musí zadat ulice a číslo, ale Město. Potom navigace vede na teoretický střed daného města, který nemusí přímo být historickým nebo administrativním centrum. Je to analogie středů silničních vzdáleností. Problémem Garminu je opačný problém - nedokáže vést okolo "průjezdného" Města.
Vzdyt Garmin to také má, dáš NAVIGOVAT - MĚSTA - a vždy tě to zavede do centra města.
Diky moc, mas pravdu, funguje to! Jen me to nikdy nenapadlo, vzdy klikam na prvni polozku a hledam mesto. Diky!
Ale mam jaksi jeste jeden problem. Mam novy Atlas CZ NT 2012 a kdyz jsem byl ted na dovolene http://mapy.cz/#z=13&x=15.220553&y=50.626511, tak mi to nenajde:
Zbirohy
Besedice
Michovka a dalsi jak to funguje vam?
Zkusil jsem to vyhledat pres tlacitko MESTO a tam to nalezne vse. Podivne, nevite proc? Docela pro me neprakticke, kdyz na Plzensku mi to najde i cislo baraku v nejmensi vesnici a na severu musim vyhledavat vesnicky jinym zpusobem
Ale mam jaksi jeste jeden problem. Mam novy Atlas CZ NT 2012 a kdyz jsem byl ted na dovolene http://mapy.cz/#z=13&x=15.220553&y=50.626511, tak mi to nenajde:
Zbirohy
Besedice
Michovka a dalsi jak to funguje vam?
Zkusil jsem to vyhledat pres tlacitko MESTO a tam to nalezne vse. Podivne, nevite proc? Docela pro me neprakticke, kdyz na Plzensku mi to najde i cislo baraku v nejmensi vesnici a na severu musim vyhledavat vesnicky jinym zpusobem
Nabídne to také.Psal jste, že máte Nuvi 1300. Podívejte se, zda máte zatrženou pouze mapu Atlas_CR a Adresy_CR_v.2 .
Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.18.0.0
Mam tam pouze zaskrtle ATLAS CZECH 2012 NT. Adresy CR pisi pri stahovani na Garmin strankach, ze jsou zahrnuty v Atlasu NT.
Ano, máte pravdu, pak by Vám to mělo nabídnout tato sídla k výběru, mě je na Nuvi 765 nabídne.
Me bohuzel ne, jen kdyz dam navigovat MESTO. Nechapu cim to je
Máte v Nuvi také TOPO Czech ? Nám tato mapa ve společném paměťovém prostoru způsobovala nekorektní vyhledávání adres.
Mám ji proto na samostatné SD kartě.
Mám ji proto na samostatné SD kartě.
Ano Atlas + Topo mam v pristroji. Zkusim ji stahnout na SD kartu.
Dam pak vedet.
Odzkouseno a stale nefunguje. ATLAS NT mam v pristroji, TOPO na SD karte.
kam vest/adresa/hlaskovat mesto - nenajde to Besedice, Zbirohy, Michovka
kam vest/adresa/vyhledat vse - najde to jakz takz Besedice, Zbirohy, Michovka ... naviguje to na nejakou krizovatku u vesnice ci i dal mimo obec
kam vest/mesto/hlaskovat - ZDE TO NALEZNE VSE
Nerozumim tomu, proc to ale nenalezne i v: kam vest/adresa/hlaskovat mesto.
Asi tedy budu, kdyz nepojedu do mesta vyhledavat pres "Mesto"
Dam pak vedet.
Odzkouseno a stale nefunguje. ATLAS NT mam v pristroji, TOPO na SD karte.
kam vest/adresa/hlaskovat mesto - nenajde to Besedice, Zbirohy, Michovka
kam vest/adresa/vyhledat vse - najde to jakz takz Besedice, Zbirohy, Michovka ... naviguje to na nejakou krizovatku u vesnice ci i dal mimo obec
kam vest/mesto/hlaskovat - ZDE TO NALEZNE VSE
Nerozumim tomu, proc to ale nenalezne i v: kam vest/adresa/hlaskovat mesto.
Asi tedy budu, kdyz nepojedu do mesta vyhledavat pres "Mesto"