Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Vše o navigacích značky TomTom

Re: Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby RoLs on 1.3.2017, 19:00

Dostal jsem v práci novou navigaci "Tomtom Via 52 Europe Lifetime".
Před ní jsem používal GO 730.

Neví někdo jak v programu Mydrive, nebo v Tyre naplánovat trasu s cca 12 body/zastávkami, tak abych po přenosu do navigace viděl všechny body?
Mě se po přenosu do navi průjezdní body "vytratí" a zústane jen start a cíl s původní trasou.
Jde o to že jezdím k zákazníkům a pokud ty body tam nejsou, navigace mě na příjezd k danému bodu neupozorní, a naviguje jak kdybych byl na okružním výletě bez zastávek.

Pokud naplánuji trasu přímo v navigaci, tak ty body tam i po uložení do "mých tras" jsou.
Tomtom Via 52 Europe Lifetime,TomTom GO 730 Traffic, Windows 10 Pro 64-bit, Firefox
User avatar
RoLs
 
Posts: 43
Joined: 24.6.2007, 12:18
Location: CZ

Re: Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby tapinek on 2.3.2017, 11:48

Na webu uplne bez problemu - zalozka Naplanovat trasu a pak si pluskem pridavas zastavky. Pripadne si to naplanuj napr na Mapy.cz, uloz jako GPX a nahraj do navigace pomoci zalozky Moje trasy... ;-)
TomTom GO 5200
TomTom GO 5000
TomTom ONE IQ Routes Europe Traffic
User avatar
tapinek
 
Posts: 153
Joined: 20.10.2006, 9:21
Location: Caput rei republicae

Re: Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby RoLs on 2.3.2017, 16:14

Díky za odpověď.
Stále mi ale nejde přenést trasu do navigace tak aby tam byly i ty body (zastávky)

takhle to naplánuji a odešlu/uložím
Image

A tak se mi to zobrazí v navigaci
Image
Tomtom Via 52 Europe Lifetime,TomTom GO 730 Traffic, Windows 10 Pro 64-bit, Firefox
User avatar
RoLs
 
Posts: 43
Joined: 24.6.2007, 12:18
Location: CZ

Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby tapinek on 2.3.2017, 18:56

Chmmm... Tak to fakt nevím... :-( Nicméně až to zjistíš (zkus helpline), tak dej prosím vědět jak na to. Díky. ;-)
TomTom GO 5200
TomTom GO 5000
TomTom ONE IQ Routes Europe Traffic
User avatar
tapinek
 
Posts: 153
Joined: 20.10.2006, 9:21
Location: Caput rei republicae

Re: Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby RoLs on 28.4.2017, 17:12

Dne 25.04.2017 byla navigace aktualizována na verzi 17.1.
Konečně jde zobrazit vlastní body zájmu na mapě.
Ještě dodělat možnost použít vlastní obrázky a zvukové upozornění na body zájmu, a budu spokojen :-)

https://cz.support.tomtom.com/app/relea ... /locale/cz
Tomtom Via 52 Europe Lifetime,TomTom GO 730 Traffic, Windows 10 Pro 64-bit, Firefox
User avatar
RoLs
 
Posts: 43
Joined: 24.6.2007, 12:18
Location: CZ

Re: Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby hanyss25 on 3.5.2017, 17:36

jj taky uz ten update mam :palce: super je nahlasovani radaru jednim tlacitkem hned dole a taky moznost postupnyho vyhledavani ne kazdymu musi sedet ten full text :)
TomTom GO 6200 |TomTom GO 5000 |Rider 410 | Bandit Action Cam | 16.401 | map: Europe v975 (07/2016) | MyDrive Connect: (4.1.2.2959) | Škoda Octavia 2 Combi RS 2.0 TFSI, 160 kW, 215 HP
User avatar
hanyss25
 
Posts: 99
Joined: 6.4.2012, 12:07

Re: Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby RoLs on 3.5.2017, 20:58

tapinek wrote:Chmmm... Tak to fakt nevím... :-( Nicméně až to zjistíš (zkus helpline), tak dej prosím vědět jak na to. Díky. ;-)

Pokud chci trasu s průjezdními body (zastávky), musím dát "odeslat trasu do zařízení". Mám navigaci pořád v autě, propojenou přes telefon na internet. Po zapnutí se po chvilce trasa do navi nahraje a zahlásí "přijali jste nový cíl" - zastávky zůstanou zobrazeny.
Pokud dám "přidat do mých tras", tak se to přenese bez zastávek, tak jak jsem to popsal dříve.

Co mě ale ještě vadí, že po projetí "zastávky" bod z trasy zmizí a už ho nelze najít.
Nevím proč, ale už se mi párkrát stalo že navigace zastávku "zapoměla" oznámit, takže jsem ji přejel a když jsem se chtěl vrátit, v itineráři už nebyla.
Byl bych vděčný kdyby to udělali jak v GO730, tam projeté body v itineráři zůstanou. Navíc jde trasa naplánovat tak, že každý bod může být cílový. U VIA52 to nelze.
Image
Tomtom Via 52 Europe Lifetime,TomTom GO 730 Traffic, Windows 10 Pro 64-bit, Firefox
User avatar
RoLs
 
Posts: 43
Joined: 24.6.2007, 12:18
Location: CZ

Re: Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby romsmat on 29.5.2017, 15:56

Vlastním GO5000. Potřeboval bych na naplánované trase vyhledat všechny POI z jedné skupiny (konkrétně LPG stanice pro ČR). Zkoušel jsem to několikrát a výsledkem je vždy shluk POI v oblasti startu směrem k cíli, ale ne na trase, ale v širokém okolí kolem trasy (desítky km). Na trase dlouhé 300km to vyhledá POI tak do první třetiny trasy a dál ne, což je pro plánování tankování LPG málo. Na staré IGO navigaci to našlo POI přesně na trase -body zvýrazněné zeleně - nebo oranžově, což znamenalo téměř na trase (třeba benzínka v protisměru...) Funguje vám vyhledávaní u TomTom "na trase" také takhle podivně? Nešlo by nějakým parametrem snížit maximální povolenou vzdálenost POI od trasy?
romsmat
 
Posts: 1
Joined: 29.5.2017, 15:39

Re: Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby Medcin on 16.8.2017, 19:24

Ahoj!
Nevíte někdo, jak zobrazit na mapě vestavěné POI?
Tím nemyslím POI, které jsem nahrál přes MyDrive a povolil jim zobrazení. To funguje.
Myslím tím POI, které sice můžu vyhledat (Restaurace, Golfová hřiště apod.) ale na mapě se mi nezobrazí. Abych věděl, kdybych jel náhodou kolem.
Medcin
 
Posts: 43
Joined: 12.12.2005, 12:01

Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby tapinek on 16.8.2017, 19:59

Snadno. Do řádku, kam píšeš ulici, napiš například Restaurace. A pak přepni na zobrazení mapy a voila... ;-) Ale jen při plánování...
TomTom GO 5200
TomTom GO 5000
TomTom ONE IQ Routes Europe Traffic
User avatar
tapinek
 
Posts: 153
Joined: 20.10.2006, 9:21
Location: Caput rei republicae

Re: Nová řada TomTom Go 400,500,5000,6000

Postby Zdendalin on 2.9.2018, 13:27

Ahoj. Mam navigaci 6250 Profesionál a rad bych si zobrazil nějaké poi body i s ikonkama. To co tomtom nabízí má ikonky předdefinované a ja bych raději normální. Dá se to nějak v těchto navigačních vyřešit?
Diky za odpověď
Zdendalin
 
Posts: 2
Joined: 7.5.2015, 6:12

Re: Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby tapinek on 7.3.2019, 14:58

Tak TomTom jde ouplne do kopru... :-/ Uz zrusili telefonickou linku (ted je podpora jen pres internetovy chat) a podporu jako takovou zajistuji namisto polaku arabove. A bohuzel mi prijde, ze cesky neumi ani zbla, bo jejich pisemnym odpovedim obcas nerozumim (znam slova, ale nechapu smysl sdeleni)... :-/ :zed:
TomTom GO 5200
TomTom GO 5000
TomTom ONE IQ Routes Europe Traffic
User avatar
tapinek
 
Posts: 153
Joined: 20.10.2006, 9:21
Location: Caput rei republicae

Re: Nová řada TomTom Go 400,500,600,5000,6000

Postby Gumajz on 7.3.2019, 15:56

Jde do kopru totálně. Já jsem si pořídil kameru do auta Mivue 733 WiFi, a při dnešním brouzdání po webu MIO(stahoval jsem aktualizaci SW) jsem zjistil, že opravy a částečnou podporu pro TomTom zajišťuje MIO.....
Windows 10 Pro 32-bit, Chrome, Xiaomi Redmi Note 4 CZ LTE Global 32GB/3GB, Moovit, Mapy.cz, Here WeGo, Octavia II.combi 1.9TDi, 77kW, HF Parrot MKi9000
User avatar
Gumajz
 
Posts: 5711
Joined: 18.10.2006, 6:26
Location: Praha-východ

Previous

Return to TomTom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests